Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

4 posters

Infekcija kljuna

sgobin
    sgobin

Broj postova : 361
    Registration date : 02.10.2009

Infekcija  kljuna Empty Infekcija kljuna

Postaj by sgobin pon 12 tra - 18:17

Prvi put su susrećem s ovim problemom pa bi zamolio tko zna na koji način je najbolje liječit ticu da napiše par rečenica.
    Infekcija  kljuna Img0371r

Pozdrav.
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Infekcija  kljuna Empty Re: Infekcija kljuna

Postaj by ikayke pon 12 tra - 18:29

Infekcija  kljuna Gale_du_bec_1Infekcija  kljuna Gale_du_bec_3 Infekcija  kljuna Gale_du_bec_4

http://www.apdcanari.com/index.php?category/Canariculture/Maladies/page/2

Pitanje je sada da li je ovo kako si naveo infekcija kljuna ili je to isto kao i na ovim slikama... postavio sam originalnu stvranicu gdje se mogu slike poruciti i pokusati prevesti sto pise.
    Ovako nabrzinu koliko sam ja polovio na ovim slikama radi se o parazitima, koji se mogu lako prenjeti i na noge, sto smo ipak vise upoznati sa parazitima nogu nego u ovom slučaju kljuna.

Ovaj uzgajivač preporuča sljedeće:

1. Preventivno higijensko pranje i dezinfekcija svega u ptičarniku... znaci stajalice, krletke posudice , doslovno sve....
    2. Tretiranje ptica sa nekim od antiparazitnih sredstava... konkretno ovdje se spominje IVOMEC koji se kapne iza vrata ptice.
    ERVINO
    ERVINO

Broj postova : 628
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by ERVINO pon 12 tra - 19:12

IVOMEC je isto što i INVERMECTIN kojeg ima svaka veterinarska ambulanta...pozdrav
    sgobin
    sgobin

Broj postova : 361
    Registration date : 02.10.2009

Postaj by sgobin pon 12 tra - 20:20

Pozdrav,
    prije par dana sam to primjetio kod njega i to se manifestiralo kao malena krastica unutar kljuna a s obzirom da je sve ostalo u prostoriji u zdravom stanju i kod ostalih ptica nisam primjetio nešto slično pomislio sam da je ranica nastala prilikom othranjivanja od strane roditelja.
    Za sad ranu tretiram iscjeđenim limunovim sokom i nije se dalje širila a i nema više onu boju tamnu nego je požutila.
    kako se nalazi unutar kljuna gornji dio kljuna je otišao u stranu preko donjeg pa izgleda kao krstokljun.
    Fago

Broj postova : 704
    Registration date : 16.10.2008

Postaj by Fago uto 13 tra - 0:31

Šime pozdrav,
    OPREZNO S TIME!
    Imao sam prije par godina zadnje leglo sjevernih juričica s tim problemom. Kako sam putovao s pticama ubacio sam ih par dana prije izlijetanja jednom starom kanarincu koji ih je hranio putem do DBK-a i još 5-6 dana dolje.

Problem se pojavio prvo na 1 mladom koji je ubrzo pokazao tešku deformaciju kljuna, a potom uginuo. Tijekom mitarenja, uginula su i preostala 2 mlada i to s deformiranim kljunom. Ptice ugibaju jer se ne mogu hraniti same.

Problem se nije dalje širio. Kanarinac je ostao u potpunosti zdrav, ali mislim da je on bio kliconoša. Što je bilo, nisam dalje istraživao.

Predlažem ti da odvojiš mladog i sve preostale iz gnijezda, napraviš bris kljuna i pošalješ na analizu u Zg, bakterijološku i parazitološku.

Sretno,

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pon 25 stu - 2:57.