refa95 je napisao/la:Temperatura na mom balkonu je 18 stepeni
kod mene grdelin već pari pa može i kod tebe,ali malo ih nažesti.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
zoranV je napisao/la:Refa,slušaj me sad dobro,a pusti priče i bajke ,,koje ti pričaju .
Ja kad sam krenuo sa uzgojem baštara i grdelina,meni su pričali da:
1. Grdelin mora imati skroz bijel kljun da bi pario - NETOČNO
2. Temperatura mora biti ispod 12 stupnjeva - NETOČNO
3. Ptici treba pola godine da prođe mitarenje - NETOČNO
4. se ptica priprema mjesec dana prije parenja - NETOČNO
5. Se grdelini trebaju početi pariti tek u petom mjesecu - NETOČNO
I tako dalje i tako dalje....
Sve su ovo neke priče od ljudi koji su to negdje čuli i pročitali.Prava istina je :
Da bi krenuo sa svojim vlastitim uzgojem ,moraš znati da se ptica priprema cijelu godinu.
Ja imam tri grdelina ,koji su se užestili i sva tri su mi parili jučer i danas ,a niti u jednog nije bijel kljun,već je još crn.Temperatura nije uopće bitna,naravno da nije samo ispod nule,ali je zato bitno da dobiješ svijetlo iznad 14 sati.Znači svjetlo je jedan od glavnih čimbenika da bi reprodukcija krenula.Grdelini sa kojima se radi ispravno,oni već krajem prvog mjeseca kreću u parenje.Kod mene su već 5 starih kanarinki počele nositi jaja,a pet prošlogodišnjih još nije,što znači da mladim pticama treba desetak dana više.
Ženke grdelina su isto u pripremi,ali ni one još ne daju znakove da su spremne,a sa njima mi se ne žuri.Iako se nadam da ću do 14.4. ove godine imati mlade grdeline,a to ću i dokumentirati videom. Tako moj Refa,dobro si krenuo i samo naprijed ,sve što te zanima,pitaj i sretno .
Ako netko misli tko da griješim neka me ispravi.Molim samo ozbiljne uzgajivače,a laprdala i njihova mišljenja me ne zanimaju.
zoranV je napisao/la:Refa,slušaj me sad dobro,a pusti priče i bajke ,,koje ti pričaju .
Ja kad sam krenuo sa uzgojem baštara i grdelina,meni su pričali da:
1. Grdelin mora imati skroz bijel kljun da bi pario - NETOČNO
2. Temperatura mora biti ispod 12 stupnjeva - NETOČNO
3. Ptici treba pola godine da prođe mitarenje - NETOČNO
4. se ptica priprema mjesec dana prije parenja - NETOČNO
5. Se grdelini trebaju početi pariti tek u petom mjesecu - NETOČNO
I tako dalje i tako dalje....
Sve su ovo neke priče od ljudi koji su to negdje čuli i pročitali.Prava istina je :
Da bi krenuo sa svojim vlastitim uzgojem ,moraš znati da se ptica priprema cijelu godinu.
Ja imam tri grdelina ,koji su se užestili i sva tri su mi parili jučer i danas ,a niti u jednog nije bijel kljun,već je još crn.Temperatura nije uopće bitna,naravno da nije samo ispod nule,ali je zato bitno da dobiješ svijetlo iznad 14 sati.Znači svjetlo je jedan od glavnih čimbenika da bi reprodukcija krenula.Grdelini sa kojima se radi ispravno,oni već krajem prvog mjeseca kreću u parenje.Kod mene su već 5 starih kanarinki počele nositi jaja,a pet prošlogodišnjih još nije,što znači da mladim pticama treba desetak dana više.
Ženke grdelina su isto u pripremi,ali ni one još ne daju znakove da su spremne,a sa njima mi se ne žuri.Iako se nadam da ću do 14.4. ove godine imati mlade grdeline,a to ću i dokumentirati videom. Tako moj Refa,dobro si krenuo i samo naprijed ,sve što te zanima,pitaj i sretno .
Ako netko misli tko da griješim neka me ispravi.Molim samo ozbiljne uzgajivače,a laprdala i njihova mišljenja me ne zanimaju.
refa95 je napisao/la:
evo jedan snimak od prije pola sata,ovako mi ptice pjevaju po citav dan od ujutro do navecer,za nekih 15 dana ce bit jos jaca pjesma
refa95 je napisao/la:Evo kod mojih ptica je toplo vec 7 dana i mogu vam reci da sam primjetio razliku,stari stiglici su vec poceli jace da pjevaju i da hoce da se ljube sa kanarinkama dok prije sedam dana to nisu radili,ja sam njima odma dao 14 sati svjetla nisam ima postepeno produzavo jed nemam tajmera a i navece nisam kod kuce tako da sam mami reko da svijetlo gasi u devet navecer,dajem ima najvise klijavog sjemena i jajeta i nadam se da ce nesto bit sa kanarinkama jer to mi je velika zelja
EUMOx je napisao/la:
Refa juniore, jel ja ovo za svjetlo dobro citam,ili me oci varaju? Znaci nema ni svitanja i sumraka ...odmah sa 8 na 14 sati...i da imas tajmer nebi islo,nema paljenja i gasenja bez manipulacije svitanja i zalaska, imas juniore po forumu o tome pa potrazi kako treba da bude i kakve lampe treba da imas.