Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

5 posters

Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane.

xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane. Empty Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane.

Postaj by xyz sub 3 tra - 19:29

Jednostavno se naspe u vodene pojilice kojima je malo skraćen gornji dio, da sjeme lakše ispada dole..

Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane. Th_P4020026

Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane. Th_P4020028
    Siskin
    Siskin

Broj postova : 437
    Registration date : 29.10.2009

Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane. Empty Re: Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane.

Postaj by Siskin sub 3 tra - 19:45

Evo koju ja imam ali slabo koristim jer se i iz nje nekako sve uspije prosuti... bar grdelin prospe, sa kanarincima nisam probao

Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane. 10nck80
    xyz

Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane. Empty Re: Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane.

Postaj by xyz sub 3 tra - 20:00

Stavim mu ja ovu s konopljom, ne prosipa a drugu i ne dira lol!
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir sub 3 tra - 21:32

Ovakav sam ja princip Dražene vidio na netu ili u Batudi, a radi na principu silosa, znači zrnje koje se potroši nadomješta novo koje pada na njegovo mjesto i nema bespotrebnog prosipanja!
    xyz

Postaj by xyz sub 3 tra - 22:51

Da, ali grdelini su pametni, ako vide zrnce konoplje kroz plastiku, kljucati će i razbacivati škajolu dok mu konoplja ne padne dole.. pa im je nudim posebno.
    Siskin
    Siskin

Broj postova : 437
    Registration date : 29.10.2009

Postaj by Siskin ned 4 tra - 1:45

Onda su zbog toga stalno i prosipali... A zar nije štetno za grdelina i za ptice uopšte da im samo konoplju dajemo?
    xyz

Postaj by xyz ned 4 tra - 9:42

Ne uvjek, u ovo doba godine da se malo "ražeste" i dobiju snage..

nije toliko štetna za grdelina, koliko za druge vrste.

Ali nije jedina stvar što deblja, npr. jajčana hrana zna od mužjaka napraviti pravog debeljka..
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso ned 4 tra - 12:58

drazenxp je napisao/la:Ne uvjek, u ovo doba godine da se malo "ražeste" i dobiju snage..

nije toliko štetna za grdelina, koliko za druge vrste.

Ali nije jedina stvar što deblja, npr. jajčana hrana zna od mužjaka napraviti pravog debeljka..
    Je Drazene to san ja osjetija na svon muzjaku od jajacane se nadeblja samo tako i nista nije oplodija sad fala bogu san ga dovea s dijeton u red tako da imas pravo sta se toga tice!
    refa95
    refa95

Broj postova : 1274
    Registration date : 12.04.2009

Postaj by refa95 ned 4 tra - 16:17

ovaj je princip potpuno isti kao za one koke tovilice
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir ned 4 tra - 21:29

Ja isto koristim konoplju ali u jako malim količinama, najviše zimi da se malo lakše odupru hladnoči jer ipak su mi ptce non stop u vani!Čim dođe proljeće konoplju može vidjeti samo u kanti! Very Happy
    xyz

Postaj by xyz pon 5 tra - 0:10

Ma dobro je da uvijek nje ima za grdelina i do 20% u hrani, a ostalima ne preko 10%, jako je zdrava i sadrži sve šta treba organizmu, u pravoj mjeri..

Krešo tako je meni bilo sa faganelom, došao je kao bačvica, od jajčane hrane. Konoplja čak sporije od jaja nadebljaje tića, ali se i sporije skida salo.

U takvim slučajevima bolje je ženku pripremati posebno, a mužjaka pustiti "na skok".

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 23:10.