5 posters
Protiv prosipanja, biranja i bacanja hrane.
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
Siskin- Broj postova : 437
Registration date : 29.10.2009
Evo koju ja imam ali slabo koristim jer se i iz nje nekako sve uspije prosuti... bar grdelin prospe, sa kanarincima nisam probao
Stavim mu ja ovu s konopljom, ne prosipa a drugu i ne dira
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
Ovakav sam ja princip Dražene vidio na netu ili u Batudi, a radi na principu silosa, znači zrnje koje se potroši nadomješta novo koje pada na njegovo mjesto i nema bespotrebnog prosipanja!
Da, ali grdelini su pametni, ako vide zrnce konoplje kroz plastiku, kljucati će i razbacivati škajolu dok mu konoplja ne padne dole.. pa im je nudim posebno.
Siskin- Broj postova : 437
Registration date : 29.10.2009
Onda su zbog toga stalno i prosipali... A zar nije štetno za grdelina i za ptice uopšte da im samo konoplju dajemo?
Ne uvjek, u ovo doba godine da se malo "ražeste" i dobiju snage..
nije toliko štetna za grdelina, koliko za druge vrste.
Ali nije jedina stvar što deblja, npr. jajčana hrana zna od mužjaka napraviti pravog debeljka..
Ali nije jedina stvar što deblja, npr. jajčana hrana zna od mužjaka napraviti pravog debeljka..
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
Je Drazene to san ja osjetija na svon muzjaku od jajacane se nadeblja samo tako i nista nije oplodija sad fala bogu san ga dovea s dijeton u red tako da imas pravo sta se toga tice!drazenxp je napisao/la:Ne uvjek, u ovo doba godine da se malo "ražeste" i dobiju snage..
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
ovaj je princip potpuno isti kao za one koke tovilice
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
Ja isto koristim konoplju ali u jako malim količinama, najviše zimi da se malo lakše odupru hladnoči jer ipak su mi ptce non stop u vani!Čim dođe proljeće konoplju može vidjeti samo u kanti!
Ma dobro je da uvijek nje ima za grdelina i do 20% u hrani, a ostalima ne preko 10%, jako je zdrava i sadrži sve šta treba organizmu, u pravoj mjeri..
Krešo tako je meni bilo sa faganelom, došao je kao bačvica, od jajčane hrane. Konoplja čak sporije od jaja nadebljaje tića, ali se i sporije skida salo.
U takvim slučajevima bolje je ženku pripremati posebno, a mužjaka pustiti "na skok".
Krešo tako je meni bilo sa faganelom, došao je kao bačvica, od jajčane hrane. Konoplja čak sporije od jaja nadebljaje tića, ali se i sporije skida salo.
U takvim slučajevima bolje je ženku pripremati posebno, a mužjaka pustiti "na skok".