+38
emirgrdelin
pippo
Marko Zagreb
trevor
budisic
grujo
faganel
janejanevski
skopski slavejar
skopski maestro
bondza12
echeberija
MARIN
ajret
klokkende
MilanNish
alann
bocka
mipticar
prco999
Dalibor
dr.nenad86
DjordjeVet
PESTI
Boban NA
malinois
sestoperac
Said_the_great
zvrcko sen
bembo
vladan bg
twins
andiok
Dean
steva318
saso78
ticar
xyz
42 posters
kanarinac slavujar
janejanevski- Broj postova : 8
Registration date : 30.07.2011
- Post n°226
Re: kanarinac slavujar
Cestitki za Setko uste ednas dokaza deka mu nema ramen vo odgleduvanje slavujari voedno moze li uste nekoja informacija slusnav deka formirano novo zdruzenie pozdrav
faganel- Broj postova : 177
Registration date : 06.06.2009
- Post n°227
Slavujari molim vaše mišljenje.Vi svoje ljubimce učite pjesmi preko "vrpce".Ja sam svojim malinoima (30 ptica)puštao DVD u kontinuitetu po 12 sati dnevno u rezdoblju od 4-10 mjeseca.I nisam vjerovao rezultatima:ni jedan nije ni primirisao pjesmu koju je slušao.Jesam li gdje pogriješio u koracima????
skopski slavejar- Broj postova : 17
Registration date : 12.12.2011
- Post n°228
pozdrav Faganel;
hteo bih da te zapoznam da kanarince Malino ne uce slavujarsku pjesmu.
pozz
hteo bih da te zapoznam da kanarince Malino ne uce slavujarsku pjesmu.
pozz
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°229
Gde to piše da moraju da pevaju ture srpskih slavujara !!!ajret je napisao/la:Ptice su dobre ali ima male razlike nisu skolovane sa turama srpkih slavujara mada su slicne.
Iako mnogi kazu da je slavujar nastao u srbiji,ono sto peva Srpski slavujar nema veze sa turama slavuja a do ovog zaključka došao sam gledajući Bugarskog slavujara koji u potpunosti imitira slavuja,divota.
E sad će neki da kažu: jeste ali Bugarski slavujar peva dosta plitkih tura a i ima neke koje nisu dozvoljene !!!
Iako znamo da slavujar nije priznat kao standardna rasa (od strane COM-a)otuda i zaključak da ture slavujara nisu standardizovane (kao npr kod malinoa ili harc rolera)i stoga se nemoze ni za jednog kanarinca ove rase reci da peva nedozvoljenje ili plitke ture (mislim uopšteno).Čist primer vidimo i iz ovih klipova gde se prikazuju ptice istog naziva ali sa različitim turama.Zaključak svega ovoga je da svi guraju nešto što njima odgovara,a čemu to vodi ???
Ako je slavujar nastao u Srbiji,prvi su to bili Leskovčani,dok im primat nisu preuzeli Kruševljani koji su potom odbacili tadašnje sudije,postavili neki svoj standard pri ocenjivanju (koji vazi samo u Srbiji i okolnim zemljama gde su prodavali ptice a samim tim im nametnuli tu istu pesmu),neke ture sebi svojstvene dodali a neke oduzeli.I posle svega ovoga su dobili današnjeg Srpskog slavujara.Rezultat ovoga je da na 100 ispiljenih mužjaka,najčešće za takmičenje imamo 1-4 dobra,he,ne vidim svrhu takvog odgoja.
[/quote]I pitanje za odgajivace iz srbije zasto ne snimaju u srbiji na takmicenjima sampione da malo slusamo njihovu pesmu.[/quote]
Gore sam ti naveo zašto se ne snimaju srpski slavujari,mislim da ti je jasan razlog.
Zadnjih godina često prisustvujem takmičenjima Srpskih slavijara (čak i više od pojedinih odgajivača sa ovog foruma) idem kod mnogih kako bi čuo neku pesmu ali mogu vam reći da je situacija zadnjih godina očajna,čast izuzecima kojih je veoma malo.
Kao dugogodišnji odgajivač kanarinaca jednom prilikom sam upitao iskusnog odgajivača Srpskog slavujara :"Kakva je svrha i čar da na ispiljenih 50 mužjaka ti imaš za takmičenje 1 ili 2 kom.???" ,odgovor je bio:"Pa poenta je da se nadje jedan najbolji !!!"
Ja iskreno u ovom slučaju ponovo ne vidim svrhu takvog uzgoja,mozda ja grešim?.I onda dolazim do sledećeg pitanja:"A šta raditi sa ovima koji ne valjaju?"
Posto ima mnogo pitanja a nebih dužio,moje mišljenje je da iz prikazanih klipova Bugarski slavujar peva najlepše od svih slavujara sa ovih prostora,pa čak i sa tim plitkim turama.
Moj stav je da ovu rasu "slavujara" treba što pre standardizovati,postaviti ture i način ocenjivanja koji će se samim standardom odnositi na sve države u kojima se gaji ova rasa kanarinaca.
Ovo je neko moje mišljenje,neki će se možda i uvrediti, ali ovo je jedna stvarnost koja nas okružuje.
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°230
faganel je napisao/la:Slavujari molim vaše mišljenje.Vi svoje ljubimce učite pjesmi preko "vrpce".Ja sam svojim malinoima (30 ptica)puštao DVD u kontinuitetu po 12 sati dnevno u rezdoblju od 4-10 mjeseca.I nisam vjerovao rezultatima:ni jedan nije ni primirisao pjesmu koju je slušao.Jesam li gdje pogriješio u koracima????
Faganel samim tim sto slavujari nisu priznati od COM-a,jeste i cinjenica da nemaju genetski kod nasledjivanja pesme ,diskovi sa kojih oni skoluju su snimljeni od zivih ucitelja, disk sa kojih ti skolujes malinoe ,verovatno je kompljuterski obradjen sa turama po sopstvenom ukusu i redosledu i nisu podeseni na odredjenu frekvenciju koju oni cuju, ako si vec odlucio da neskolujes sa zivim uciteljom probaj bar da "snimis zivu pticu"i taj disk pustaj(gledaj da pesma bude bar priblizna pticama iz tvog jata). Inace ima zanimljiva studija sto se tice frekvencije na kojima odredjene vrste zivotinja i ptica cuju glasove,to je jedna citava nauka imas par zanimljivih clanaka na www.malinoiswaterslager.org
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°231
grujo je napisao/la:
Gde to piše da moraju da pevaju ture srpskih slavujara !!!
Iako mnogi kazu da je slavujar nastao u srbiji,ono sto peva Srpski slavujar nema veze sa turama slavuja a do ovog zaključka došao sam gledajući Bugarskog slavujara koji u potpunosti imitira slavuja,divota.
Poslusaj pak ovaj turski kako pjeva.
- Post n°232
Poslusaj pak ovaj turski kako pjeva.
[/quote]
da to je ono pravo slavujsko pevanje,bravo za klip.
Iskreno po nekom mom ukusu kanarinac slavujar treba da peva ovako nesto sa dodacima ove Ruske senice gde se ptica izduvava i puni energiju za sledece ture slavuja:
ili ovako nesto:
[/quote]
da to je ono pravo slavujsko pevanje,bravo za klip.
Iskreno po nekom mom ukusu kanarinac slavujar treba da peva ovako nesto sa dodacima ove Ruske senice gde se ptica izduvava i puni energiju za sledece ture slavuja:
ili ovako nesto:
skopski slavejar- Broj postova : 17
Registration date : 12.12.2011
- Post n°233
poz grujo
pošto dolaziš iz pravoga mesta slavujra .ti si u pravu...ali neko što pojma nama da postavlja neke klipove što su daleko od naših a kamoli od vaših majstorluka
poz grujo
pošto dolaziš iz pravoga mesta slavujra .ti si u pravu...ali neko što pojma nama da postavlja neke klipove što su daleko od naših a kamoli od vaših majstorluka
poz grujo
trevor- Broj postova : 109
Registration date : 27.09.2011
- Post n°234
Hocu da se na kratko osvrnem na ovu temu i odmah na pocetku kazem da se skoro u potpunosti slazem sa Grujom. Mislim da je ova rasa kanarinaca kod nas na jednoj stranputici i sve dalje od zamisljenog cilja. Kao i mnoge stvari i delatnosti u srbiji, i uzgoj slavujara je regulisan klanovskim i zatvorenim radom, sve pod okriljem zavisti, zluradosti i ljubomore, a sve te cinjenice mogu da znace samo jedno: umesto da se radi na omasovljivanju i popularisanju odgoja radi se upravo suprotno tj zatire se i ono malo uspeha sto se do sad postiglo. Ne znam cime bi se mogao opravdati ovakav nacin, mozda mentalitetom, primitivizmom, ne znam ni sam. Ne zelim da se bilo ko oseti uvredjenim ili prozvanim, ja pricam o citavoj stvari na nivou srbije. Uostalom, ne poznajem licno i blisko VELIKE i PRAVE odgajivace slavujara, a sve mi se cini da u takvom drustvu i ne bih mogao da funkcionisem. Cast izuzecima.
Drugo, neko je pomenuo da je upravo bio cilj da srpski slavujar peva ture od vise sumskih ptica a ne samo od slavuja. A zasto je onda skoro svaka tura na listi izvedena bas iz slavujeve pesme? Ja razumem i da je nekad, u vreme nastanka rase tehnologija bila na niskom nivou, te sam misljenja da ovaj 'izobliceni' zvuk tura potice upravo iz tog vremena, kad zvuk nije mogao biti dobar i kvalitetan, ali tehnologija je vremenom napredovala a nastavilo se forsirati to stivo iz 'stare skole'. Tradicija NIJE uvek dobra i treba je menjati i prilagodjavati koraku vremena. Misljenja sam da ce slavujara prosto prisvojiti neko drugi, neko ko radi u sirem luku i transparentnije, bez misticnih bajki i forsiranja kojekakvih bapskih prica. To da je slavujar srpski ostace samo u nasim legendama i predanjima, a konacni vid ptice ce stvoriti neko drugi, da li iz komsiluka blizeg ili daljeg. To je ta surova istina.
Ja drzim kanarince slavujare i necu nijedne druge. Drzim ih za svoje uho i nisam koordinisan sa Velikanima, te sam batalio i matore ploce sa skriputavim zvukovima. Skolujem ih za sebe, na osnovnu pesmu slavuja koje je tek ponegde usporena ili skracena i uopste prepravljena prema licnom nahodjenju. Na pomen diskova od 100e nemam sta drugo da kazem sem ono sto sam napisao u gornjem delu teksta. Jos jedna stvar, svuda u opisu rase stoji da su ture 'deformisane' zarad lakse interpretacije slavujara, a moje kao i ptice sto ste ovde stavili iz inostranstva dokazuju upravo suprotno, a to je fakt da slavujar skoro savrseno moze da odradi prirodnu pesmu slavuja, veci deo pesme. Dakle ta prica o prilagodjavanju tura ne pije vodu nikako.
Naglasavam opet, ovaj tekst nije namenjen kao individualna prozivka nekoga, pogotovo ne bilo koga od nas sa foruma. To je samo moje vidjenje citave materije. Pozdrav
Drugo, neko je pomenuo da je upravo bio cilj da srpski slavujar peva ture od vise sumskih ptica a ne samo od slavuja. A zasto je onda skoro svaka tura na listi izvedena bas iz slavujeve pesme? Ja razumem i da je nekad, u vreme nastanka rase tehnologija bila na niskom nivou, te sam misljenja da ovaj 'izobliceni' zvuk tura potice upravo iz tog vremena, kad zvuk nije mogao biti dobar i kvalitetan, ali tehnologija je vremenom napredovala a nastavilo se forsirati to stivo iz 'stare skole'. Tradicija NIJE uvek dobra i treba je menjati i prilagodjavati koraku vremena. Misljenja sam da ce slavujara prosto prisvojiti neko drugi, neko ko radi u sirem luku i transparentnije, bez misticnih bajki i forsiranja kojekakvih bapskih prica. To da je slavujar srpski ostace samo u nasim legendama i predanjima, a konacni vid ptice ce stvoriti neko drugi, da li iz komsiluka blizeg ili daljeg. To je ta surova istina.
Ja drzim kanarince slavujare i necu nijedne druge. Drzim ih za svoje uho i nisam koordinisan sa Velikanima, te sam batalio i matore ploce sa skriputavim zvukovima. Skolujem ih za sebe, na osnovnu pesmu slavuja koje je tek ponegde usporena ili skracena i uopste prepravljena prema licnom nahodjenju. Na pomen diskova od 100e nemam sta drugo da kazem sem ono sto sam napisao u gornjem delu teksta. Jos jedna stvar, svuda u opisu rase stoji da su ture 'deformisane' zarad lakse interpretacije slavujara, a moje kao i ptice sto ste ovde stavili iz inostranstva dokazuju upravo suprotno, a to je fakt da slavujar skoro savrseno moze da odradi prirodnu pesmu slavuja, veci deo pesme. Dakle ta prica o prilagodjavanju tura ne pije vodu nikako.
Naglasavam opet, ovaj tekst nije namenjen kao individualna prozivka nekoga, pogotovo ne bilo koga od nas sa foruma. To je samo moje vidjenje citave materije. Pozdrav
twins- Broj postova : 44
Registration date : 13.02.2009
- Post n°235
pa.... slavujar iliti srpski pevac-slavujar kako god hocete je RASA kanarinaca, doduse u stvaranju ali ipak rasa. on nije slavuj pa i ne peva kao slavuj ili neke druge rase, orfej, turski slavujar, ruski senicar i sl. prosle godine odrzan je i balkanski sampionat, ucesnici rumuni, srbi i makedonci. svi sa pticama koje pevaju istu pesmu. dogodine ce koliko sam upoznat ptice ove rase biti izlagane i na svetskom prvenstvu. ja razumem da se nekome ne svidja kako peva ova ptica, ok, nek onda gaji orfeja ili ovog turskog slavujara,a moze i malino nekom da se svidi, i on je izvorno bio slavujar. zasto neko nece da postavi svoje ptice na net to je individualno, uostalom ovi sto postavljaju u vecini slucajeva to rade zbog samoreklame i prodaje pticagrujo je napisao/la:
Gde to piše da moraju da pevaju ture srpskih slavujara !!!
E sad će neki da kažu: jeste ali Bugarski slavujar peva dosta plitkih tura a i ima neke koje nisu dozvoljene !!!
Iako znamo da slavujar nije priznat kao standardna rasa (od strane COM-a)otuda i zaključak da ture slavujara nisu standardizovane (kao npr kod malinoa ili harc rolera)i stoga se nemoze ni za jednog kanarinca ove rase reci da peva nedozvoljenje ili plitke ture (mislim uopšteno).Čist primer vidimo i iz ovih klipova gde se prikazuju ptice istog naziva ali sa različitim turama.Zaključak svega ovoga je da svi guraju nešto što njima odgovara,a čemu to vodi ???
Ako je slavujar nastao u Srbiji,prvi su to bili Leskovčani,dok im primat nisu preuzeli Kruševljani koji su potom odbacili tadašnje sudije,postavili neki svoj standard pri ocenjivanju (koji vazi samo u Srbiji i okolnim zemljama gde su prodavali ptice a samim tim im nametnuli tu istu pesmu),neke ture sebi svojstvene dodali a neke oduzeli.I posle svega ovoga su dobili današnjeg Srpskog slavujara.Rezultat ovoga je da na 100 ispiljenih mužjaka,najčešće za takmičenje imamo 1-4 dobra,he,ne vidim svrhu takvog odgoja.
Gore sam ti naveo zašto se ne snimaju srpski slavujari,mislim da ti je jasan razlog.
Zadnjih godina često prisustvujem takmičenjima Srpskih slavijara (čak i više od pojedinih odgajivača sa ovog foruma) idem kod mnogih kako bi čuo neku pesmu ali mogu vam reći da je situacija zadnjih godina očajna,čast izuzecima kojih je veoma malo.
Kao dugogodišnji odgajivač kanarinaca jednom prilikom sam upitao iskusnog odgajivača Srpskog slavujara :"Kakva je svrha i čar da na ispiljenih 50 mužjaka ti imaš za takmičenje 1 ili 2 kom.???" ,odgovor je bio:"Pa poenta je da se nadje jedan najbolji !!!"
Ja iskreno u ovom slučaju ponovo ne vidim svrhu takvog uzgoja,mozda ja grešim?.I onda dolazim do sledećeg pitanja:"A šta raditi sa ovima koji ne valjaju?"
Posto ima mnogo pitanja a nebih dužio,moje mišljenje je da iz prikazanih klipova Bugarski slavujar peva najlepše od svih slavujara sa ovih prostora,pa čak i sa tim plitkim turama.
Moj stav je da ovu rasu "slavujara" treba što pre standardizovati,postaviti ture i način ocenjivanja koji će se samim standardom odnositi na sve države u kojima se gaji ova rasa kanarinaca.
Ovo je neko moje mišljenje,neki će se možda i uvrediti, ali ovo je jedna stvarnost koja nas okružuje.
a sad moram da odgovorim i na par ovde iznetih konstatacija
1.da, ptice koje se takmice MORAJU da pevaju ture srpskih slavujara, to pise u ocenskoj listi po kojoj se ocenjuje i vrsi takmicenje
2.slavujar je nastao na celoj teritoriji srbije (i sire) pa je ta ptica i pesma standardizovana na sednici u krusecu 2000 god. gde su prisustvovali odgajivaci iz desetak gradova a u pocetku svaki je grad delegirao i sudiju. oni koje je sudjenje zanimalo su nastavili da to rade drugi su odustali, svako prema sopstvenom nahodjenju
3.mislim da svaki ozbiljan odgajivac bilo koje rase kanarinaca, nebitno dal su malinoi ili slavujari treba da na takmicenje nosi nekoliko najboljih ptica. sta ce da radi sa onima koji nisu u vrhu je individualno, neko prodaje neko poklanja neko i dalje cuva...meni nije poznat odgajivac koji ima "sve najbolje" al ako ima skidam kapu
4.treba raditi na standardizaciji svake rase, mi koji cuvamo srpskog pevaca-slavujara radimo na tome, bugari i svi oni drugi kojima se svidja ta ptica nek rade na njenom priznanju
- Post n°236
[quote="twins"]
pa....
-Nije šija nego vrat !!!
[quote="twins"]
slavujar iliti srpski pevac-slavujar kako god hocete je RASA kanarinaca, "doduse u stvaranju" ali ipak rasa.
-Da i Dodz (domaca obicna dzukela) je rasa psa ali nikada nece biti priznata.
[quote="twins"]
on nije slavuj pa i ne peva kao slavuj ili neke druge rase, orfej, turski slavujar, ruski senicar i sl.
-Nije slavuj niti moze biti,jer je slavuj mekokljuna ptica i tesko da bilo koji kanarinac moze u potpunosti da imitira slavuja,sem Orpheus-a gde ga veoma dobro u nekoj meri imitira a sto se moze videti u gore postavljenom klipu.
[quote="twins"]
prosle godine odrzan je i balkanski sampionat, ucesnici rumuni, srbi i makedonci. svi sa pticama koje pevaju istu pesmu.
-Istina,ali nisi naveo da su Rumuni i vecina Makedonaca kupovali ptice iz Srbije i takmicili se sa tim pticama tj kanarincima koji su uceni turama koje je nametnuo "kralj" Srpskog slavujara.
[quote="twins"]
dogodine ce koliko sam upoznat ptice ove rase biti izlagane i na svetskom prvenstvu.
-Ja bih iskreno voleo,ali da bi neka ptica bila izlozena na svetskom prvenstvu prvo mora biti priznata od COM-a.
[quote="twins"]
1.da, ptice koje se takmice MORAJU da pevaju ture srpskih slavujara, to pise u ocenskoj listi po kojoj se ocenjuje i vrsi takmicenje
-Da i ja pevam ali kako,u gore postavljenom klipu mozemo videti razliku u ispevavanju slavujskih tura kod Orpheus-a i Srpskog pevaca,razlika je velika.
[quote="twins"]
2.slavujar je nastao na celoj teritoriji srbije (i sire) pa je ta ptica i pesma standardizovana na sednici u krusecu 2000 god. gde su prisustvovali odgajivaci iz desetak gradova a u pocetku svaki je grad delegirao i sudiju. oni koje je sudjenje zanimalo su nastavili da to rade drugi su odustali, svako prema sopstvenom nahodjenju
-U gore navedenom postu sam naveo kako je i na koji nacin 2000.god. nastao Srpski pevac slavujar
Twins ja tebe postujem i cenim kao coveka a posle i kao odgajivaca,slusao sam tvoje ptice i mogu ti reci da mi se njihova pesma najvise dopada od ostalih koje sam cuo.Znam da dugo godina radis na unapredjenju svojih ptica ali ti si redak primer onih koji rade na tome,zato nebih ovde na forumu da polemisemo o Srpskom pevacu slavujaru, kad oboje znamo da dosta njih to radi zbog novca (razumem i njih donekle).
Kada bude priznat od COM-a,onda cemo polemisati do mile volje,pozzzzz
pa....
-Nije šija nego vrat !!!
[quote="twins"]
slavujar iliti srpski pevac-slavujar kako god hocete je RASA kanarinaca, "doduse u stvaranju" ali ipak rasa.
-Da i Dodz (domaca obicna dzukela) je rasa psa ali nikada nece biti priznata.
[quote="twins"]
on nije slavuj pa i ne peva kao slavuj ili neke druge rase, orfej, turski slavujar, ruski senicar i sl.
-Nije slavuj niti moze biti,jer je slavuj mekokljuna ptica i tesko da bilo koji kanarinac moze u potpunosti da imitira slavuja,sem Orpheus-a gde ga veoma dobro u nekoj meri imitira a sto se moze videti u gore postavljenom klipu.
[quote="twins"]
prosle godine odrzan je i balkanski sampionat, ucesnici rumuni, srbi i makedonci. svi sa pticama koje pevaju istu pesmu.
-Istina,ali nisi naveo da su Rumuni i vecina Makedonaca kupovali ptice iz Srbije i takmicili se sa tim pticama tj kanarincima koji su uceni turama koje je nametnuo "kralj" Srpskog slavujara.
[quote="twins"]
dogodine ce koliko sam upoznat ptice ove rase biti izlagane i na svetskom prvenstvu.
-Ja bih iskreno voleo,ali da bi neka ptica bila izlozena na svetskom prvenstvu prvo mora biti priznata od COM-a.
[quote="twins"]
-Da i ja pevam ali kako,u gore postavljenom klipu mozemo videti razliku u ispevavanju slavujskih tura kod Orpheus-a i Srpskog pevaca,razlika je velika.
[quote="twins"]
-U gore navedenom postu sam naveo kako je i na koji nacin 2000.god. nastao Srpski pevac slavujar
Twins ja tebe postujem i cenim kao coveka a posle i kao odgajivaca,slusao sam tvoje ptice i mogu ti reci da mi se njihova pesma najvise dopada od ostalih koje sam cuo.Znam da dugo godina radis na unapredjenju svojih ptica ali ti si redak primer onih koji rade na tome,zato nebih ovde na forumu da polemisemo o Srpskom pevacu slavujaru, kad oboje znamo da dosta njih to radi zbog novca (razumem i njih donekle).
Kada bude priznat od COM-a,onda cemo polemisati do mile volje,pozzzzz
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°237
Ja bih iskreno voleo,ali da bi neka ptica bila izlozena na svetskom prvenstvu prvo mora biti priznata od COM-a.
Ovo nije tacno i nepriznate, nove rase kanarinaca, te nove mutacije kanarinaca boje se izlazu na svetskim prvenstvima kao rase u razvoju, uzastopno tri godine, pod strogim uslovima broja, i broja izlagaca ptica po kolekcijama i pojedinacno, a ako u tom periodu ispune odredjeni procenat propisanog standarda bivaju priznate po COM-u i postaju nova takmicarska kategorija. Ako to ne uspe ponavlja se procedura u naredne tri godine. Dok su u razvoju nemaju pravo na nagrde na svetskim a izlazu se sve nove rase, mutacije kanarinaca boje do zvanicnog priznanja.
Ovo nije tacno i nepriznate, nove rase kanarinaca, te nove mutacije kanarinaca boje se izlazu na svetskim prvenstvima kao rase u razvoju, uzastopno tri godine, pod strogim uslovima broja, i broja izlagaca ptica po kolekcijama i pojedinacno, a ako u tom periodu ispune odredjeni procenat propisanog standarda bivaju priznate po COM-u i postaju nova takmicarska kategorija. Ako to ne uspe ponavlja se procedura u naredne tri godine. Dok su u razvoju nemaju pravo na nagrde na svetskim a izlazu se sve nove rase, mutacije kanarinaca boje do zvanicnog priznanja.
Marko Zagreb- Broj postova : 17
Registration date : 20.10.2012
- Post n°238
Boban NA je napisao/la:Ja bih iskreno voleo,ali da bi neka ptica bila izlozena na svetskom prvenstvu prvo mora biti priznata od COM-a.
tko kod nas ima slavujare?
pippo- Broj postova : 362
Registration date : 01.09.2009
- Post n°239
These 3 women stole a poppy appeal box from the pub called the Barnsbury in Islington ! please share this picture to stop them !!
- Post n°240
pogresio sam!!!!
- Post n°241
mostra scambio reggio emilia ime po ime i broj stol ili kavezic
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Mostrascambio.aspx
-------------------------------------------------------------------
RESULTATA
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/ClassificaAnno2012.aspx
FIRME ESPOZICJA I VELIKI STEND DA SE PRODAJ PTICE
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Ditteespositricimostra.aspx
-------------------------------------------------------------------ULAZI CIJENE
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Prezzidingresso.aspx
MAPPA KAKO MOZESE UGI NA SAIAM
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/ComeRaggiungerci.aspx
VIDIMOSE SUBOTA NA MOSTRA SCAMBIO
BROJ KAVEZ- 1829-1858
---------------------------------------------------------------------
MOZE BIT DA NEMA IME KO VE INTERESSIRA MA SIGURNO (ALLEVATORE) PTICAR IMA ZASTO SVOJ PRIATE REZERVIRA ZA SEBI I ZA DRUGI NA SVOJ IME!!!
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Mostrascambio.aspx
RESULTATA
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/ClassificaAnno2012.aspx
FIRME ESPOZICJA I VELIKI STEND DA SE PRODAJ PTICE
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Ditteespositricimostra.aspx
-------------------------------------------------------------------ULAZI CIJENE
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Prezzidingresso.aspx
MAPPA KAKO MOZESE UGI NA SAIAM
http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/ComeRaggiungerci.aspx
VIDIMOSE SUBOTA NA MOSTRA SCAMBIO
BROJ KAVEZ- 1829-1858
---------------------------------------------------------------------
MOZE BIT DA NEMA IME KO VE INTERESSIRA MA SIGURNO (ALLEVATORE) PTICAR IMA ZASTO SVOJ PRIATE REZERVIRA ZA SEBI I ZA DRUGI NA SVOJ IME!!!
emirgrdelin- Broj postova : 167
Registration date : 07.01.2013
- Post n°242
Poslušajte ovog a znate vec da je ovaj čovjek prvak u slavujarima https://www.youtube.com/watch?v=bP0nkBsJ4Bk
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°243
Ova ptica je usiljena i spremna za parenje, to nije period kada se od slavujara moze ocekivati najbolje izvodjenje svoje pesme jer cesto pocinje da peva kanarinske ture koje su nepozeljne. Snimak je secen na par mesta, skoro sam siguran da u tim rezovima ima kanarinskih tura. Ta ista ptica snimana u vrhu forme.
https://www.youtube.com/watch?v=2cISrrSuFDM
https://www.youtube.com/watch?v=2cISrrSuFDM
ambrusmail- Broj postova : 2
Registration date : 07.10.2013
- Post n°244
Asking
Hallo,
I am from Romania. I have a beautifull Slavujar canary from this year (born in March 2013). He is able to sing about 12 songs. I need to learn it, but I have no idea where can I found slavujar learning songs. Do you have some CD-s or some videos from which I can learn it to sing? Can you eventually send me the Slavujar learning CD (songs) by email? Mai mail adress: ambrusmail @ gmail . com
Thank you in advance.
With best regards,
Zsolt Ambrus
I am from Romania. I have a beautifull Slavujar canary from this year (born in March 2013). He is able to sing about 12 songs. I need to learn it, but I have no idea where can I found slavujar learning songs. Do you have some CD-s or some videos from which I can learn it to sing? Can you eventually send me the Slavujar learning CD (songs) by email? Mai mail adress: ambrusmail @ gmail . com
Thank you in advance.
With best regards,
Zsolt Ambrus
Tomislav- Broj postova : 122
Registration date : 22.06.2013
- Post n°245
Uzgaja li netko slavujare iz Hrvatske?
StarMo- Broj postova : 22
Registration date : 31.12.2012
- Post n°246
Proljeće u Mostaru
Jedna ženka radi gnijezdo
Druga leži na 5 jaja već 8 dana. 4 su puna
Jedna ženka radi gnijezdo
Druga leži na 5 jaja već 8 dana. 4 su puna
Tomislav- Broj postova : 122
Registration date : 22.06.2013
- Post n°247
Bravo Starmo,sretno u daljnjem uzgoju!
- Post n°248
HvalaTomislav je napisao/la:Bravo Starmo,sretno u daljnjem uzgoju!
jopa- Broj postova : 15
Registration date : 16.03.2015
- Post n°249
Svaka cast Starmo,nadam se da nece ostat samo na tome..
- Post n°250
Vidiš koliko ima mjesta pored ovih kaveza Treba to sve popunitijopa je napisao/la:Svaka cast Starmo,nadam se da nece ostat samo na tome..