+29
krnjolac
many
g0g0 1
Miljenko
antonio
plafonko
evmolp
cevap
PESTI
bocka
lord189
japirko1
deny
vladan bg
zvrcko sen
žalacST
Said_the_great
sestoperac
Branimir
Zvrcko
franeperuzovic
DjordjeVet
seadriver
saso78
Dean
steva318
xyz
ticar
Merlo
33 posters
Volijere, letilice, kavezi.........
Merlo- Broj postova : 426
Registration date : 22.08.2008
Letilice nisu teske za cistit,jedino se nisam jos odlucio sta na pod (przinu ,piljevinu ili kucinu) ?
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
najbolje je morski pjesak.ja sam na novim parilicama za grdeline dimenzije širina 110 dubina 80 i visina 60 stavio žićani pod jer su jedna ispod druge.a na ovoj od š 110 d 150 v 200 imam pjesak na podu.i napravio sam mala vratašca na dnu da samo mogu metlu provući i očistiti.a u ovu veliku volijeru ulazim i čistim.
morat ću slikati sad kad završim ove manje.
iskoristio sam 5 metara zida u vrtu za volijere, ostalo mi još 10 metara neiskorištenog,
UBIT ĆE ME ŽENA.
morat ću slikati sad kad završim ove manje.
iskoristio sam 5 metara zida u vrtu za volijere, ostalo mi još 10 metara neiskorištenog,
UBIT ĆE ME ŽENA.
ticar- Moderator
a voli i moja samo je ljena za to
xyz- Broj postova : 2232
Merlo prekrasni tići!
Moja ne voli tiće jer joj bacaju ljuskice zrnja po kući i balkonu, ali šta joj je - tu je
I ja u zadnje vrime stavljam pjesak na pod od krletki jer je puno lakše očistit, ne ljepi se izmet
Moja ne voli tiće jer joj bacaju ljuskice zrnja po kući i balkonu, ali šta joj je - tu je
I ja u zadnje vrime stavljam pjesak na pod od krletki jer je puno lakše očistit, ne ljepi se izmet
ticar- Moderator
- Post n°5
nove volijere za štiglićei ostalo
steva318- Broj postova : 286
Ticar, svaka cast! Nemam reci...
Nevjerovatno!
Ti si izgradio carstvo tića, to je posao samo takav, potrudio si se jako puno!
Svaka čast kad uspiješ to izgraditi, čistiti i održavati!
Eto napokon i tebe vidjesmo na slici.
Super, predivno si napravio sve...
Ti si izgradio carstvo tića, to je posao samo takav, potrudio si se jako puno!
Svaka čast kad uspiješ to izgraditi, čistiti i održavati!
Eto napokon i tebe vidjesmo na slici.
Super, predivno si napravio sve...
Jel ono crveni injasti na prvoj slici?
ticar- Moderator
- Post n°10
Re: Volijere, letilice, kavezi.........
Reci mi,kad bih hteo da izvodim injaste,kaka bi trebalo upariti? Injasti x injasti ili crveni x injasti ?
ticar- Moderator
- Post n°11
steva318 je napisao/la:Reci mi,kad bih hteo da izvodim injaste,kaka bi trebalo upariti? Injasti x injasti ili crveni x injasti ?
uvijek se u leglu dobiu intezivni, i neintezivnitj injasti.
uvijek se pari intezivni sa neintezivnima.
nije preporučljivo da se pare isti.
i da pariš dva injasta tj.neinteztivna opet bi dobio intezivno crvene.bar pola legla.
znači uvijek pariti intezivne sa neintezivnima i dobit ćemo jedne i druge.
a možda ako imaju takve krvi izađu i avorio koji budu rozi.
ticar- Moderator
- Post n°12
milan-pi je napisao/la:Vidim tvoje već dobili boju a kod mene tek štiglići počeli sa mitarenjem malo kod grudi,zeza me temperatura
meni su sve ptice skoro već dobile novo perije
- Post n°13
ticar je napisao/la:steva318 je napisao/la:Reci mi,kad bih hteo da izvodim injaste,kaka bi trebalo upariti? Injasti x injasti ili crveni x injasti ?
uvijek se u leglu dobiu intezivni, i neintezivnitj injasti.
uvijek se pari intezivni sa neintezivnima.
nije preporučljivo da se pare isti.
i da pariš dva injasta tj.neinteztivna opet bi dobio intezivno crvene.bar pola legla.
znači uvijek pariti intezivne sa neintezivnima i dobit ćemo jedne i druge.
a možda ako imaju takve krvi izađu i avorio koji budu rozi.
Au,pa ja sam sve vreme mislio da su injasti posebna podvrsta.
ticar- Moderator
- Post n°14
to ti je isto kao i kod žutih intezivni i neintezivni.i avorio
kako bi se ti snaša da držiš opale,kod njih imaš intezivne,neintezivne,ahate,pastele,nosioce crno žute.isabele.
na 6-oj slici odozdola imaš razliku na žutim kanarincima koji stoje na hranilici lijevi je intezivni onaj u sredini je avorio a onaj desno je neintezivni.
kako bi se ti snaša da držiš opale,kod njih imaš intezivne,neintezivne,ahate,pastele,nosioce crno žute.isabele.
na 6-oj slici odozdola imaš razliku na žutim kanarincima koji stoje na hranilici lijevi je intezivni onaj u sredini je avorio a onaj desno je neintezivni.
- Post n°15
Kod opala se definitivno ne bih snasao.Sta ti je ono belo u kavezu na podu na poslednjoj slici?
ticar- Moderator
- Post n°16
a to je ženin albino zec,vrsta se tove lavlja glava jer ima grivu kao lav.steva318 je napisao/la:Kod opala se definitivno ne bih snasao.Sta ti je ono belo u kavezu na podu na poslednjoj slici?
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°17
Svaka cast ticar, ima kod tebe materijala , ja se spremam početi nove volijere, evo sad kad vidim tvoje sam dobio motivaciju pa mozda danas nešto krenem , imam samo jednu primjedbu (dobro dve) prva je da bi ja zicu stavio sa unutrašnje strane (ja imam sad kao i ti i letvice su mi uvijek posrane a teško se čisti, kad bi zica (mreza bila iznutra ptice ne bi mogle kagariti po letvama i one dvie volijerice za grdeline stavio si mrežu na pod i začavlao je... opet se javlja problem čišćenja i pranja te rešetke...ostalo sve 5
P.S.Nadam se da ču ti te crvene i žute imat priliku i vidit u živo na nekoj od izložbi... uskoro
P.S.Nadam se da ču ti te crvene i žute imat priliku i vidit u živo na nekoj od izložbi... uskoro
- Post n°18
A ja sam u zadnje vrijeme izbacio pijesak , sad stavljam papir, pijesak mi previše vuče vlagu nekako i kad je južina onda mi pokupi neki kao smrad šta ja znam...nakon godina pijeska sad sam na papiru...šta je bolje ?? nisam pametan kad mi dosadi papir ču opet malo na pijesak .) da ubijem dosadu čišćenj lol
ticar- Moderator
- Post n°19
htio sam staviti žicu i iznutra i izvana,radi mačaka,ali nisam,
a što se tiče žice na podu to se lako čisti,samo se prođe čeličnom četkom od ispod.
a što se tiče žice na podu to se lako čisti,samo se prođe čeličnom četkom od ispod.
ticar- Moderator
- Post n°20
piljevina je dobra ali je pjesak koristan zbog soli.a ja svojima stavim grane od bora da grickaju smolu.
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°21
Pa to je tako kod odgajacnice za brzo ciscenje.Ali one izvede i po iljadnice ptice i zato je to tako.
- Post n°22
Ja imam piljevinu u volijeri i super je, nema s njom nikakvih problema u manjim kavezima mislim da bi letila po svuda podizali bi je kad bi letili.
Što se tiće rešetaka na dnu kaveza, one su tu prvenstveno zbog preventive od kokcidioze, naime uzročnik kokcidioze je bakterija koja jedan dio svog životnog ciklusa provede u kakici jelte , kroz kakicu ponovo dodje u pticu i tako u krug, ukoliko onemogučimo ili maksimalno smanjimo dodir ptice sa kakicom prekinuli smo lanac i uvelike smanjili mogučnost zaraze ;-)
Što se tiće rešetaka na dnu kaveza, one su tu prvenstveno zbog preventive od kokcidioze, naime uzročnik kokcidioze je bakterija koja jedan dio svog životnog ciklusa provede u kakici jelte , kroz kakicu ponovo dodje u pticu i tako u krug, ukoliko onemogučimo ili maksimalno smanjimo dodir ptice sa kakicom prekinuli smo lanac i uvelike smanjili mogučnost zaraze ;-)
- Post n°23
Ja u zadnje vrijeme više ne perem podnice, nego stavim novine na pod.
Kad se zaprlja, samo skupim novine i bacim u kantu.
Nekad kad sam u žurbi, samo stavim novi sloj novine preko stare.
Čuo sam jedino da ptice znaju počet jest novinu, i da se dugoročno otruju olovom, i to me brine.
Odustao sam od pjeska, previše je neuredan, puno ga ispadne okolo kad skakuću po podnici..
Vidim i ja da je totalni offtopic, morat ćemo jednom teme posložit
Kad se zaprlja, samo skupim novine i bacim u kantu.
Nekad kad sam u žurbi, samo stavim novi sloj novine preko stare.
Čuo sam jedino da ptice znaju počet jest novinu, i da se dugoročno otruju olovom, i to me brine.
Odustao sam od pjeska, previše je neuredan, puno ga ispadne okolo kad skakuću po podnici..
Vidim i ja da je totalni offtopic, morat ćemo jednom teme posložit
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°24
Drazene nikako novina, ne dolazi u obzir jer je puna olova. Ja stavljam glatke stranice nekog casopisa ili stranice kalandara, karton, u svakom slucaju nesto sta nece pustati boju i olovo nakon sta se smoci.
ticar- Moderator
- Post n°25
milan-pi je napisao/la:I Još jedna stvar. Tičar daj sredi malo ove teme odomo u off totalno
sredi ti neda se meni