Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+49
zmajcom
Tome
Kikan
DAMIAN
Vrbanja
baketin
damirlilika
damir64
topaz
danijelvr
toni mostar
Border
sestoperac
DREZGA
vlada nish
zoran ptice pjevice
BOSKO
MARIN
Carduel
čajka
dva grdelina
turbozd
vrabac
zijada
veso09
DjordjeVet
sasar_le
patrik
Rasko
Merlo
ikayke
Siskin
dr.nenad86
PESTI
bocka
dragutin rajnović
zvrcko sen
krstokljun
komiza
kreso
Branimir
toni69
Renato.M
crv
seadriver
sgobin
ticar
zoranV
vlado
53 posters

Vladine ptice

vrabac
    vrabac

Broj postova : 166
    Registration date : 25.11.2010

Vladine ptice - Page 7 Empty Re: Vladine ptice

Postaj by vrabac čet 2 pro - 0:48

vlado hajde zovni sad
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado uto 14 pro - 0:56

Interesira me kod crvenih lipokrom kanarinaca dali može neka jedinka da ima PASTELA u sebi i kako se to manifestira na potomke?

NPR: Ako je mužjak LIPOKROM CRVENI PASTEL NEINTENZIVNI X LIPOKROM CRVENA INTENZIVNA ŽENKA.

Molim sve koji znaju da pomognu?
    turbozd
    turbozd

Broj postova : 261
    Registration date : 31.08.2010

Postaj by turbozd uto 14 pro - 1:25

U toj kombinaciji dobijaš sve ženke lip. pastel i sve mužijake crvene nosioce pastela
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv uto 14 pro - 2:03

Pozdrav našem vridnom organizatoru!

Vidim , čim imaš vrimena za savjete , da je sve pod kontrolom.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado uto 14 pro - 19:08

turbozd je napisao/la:U toj kombinaciji dobijaš sve ženke lip. pastel i sve mužijake crvene nosioce pastela

Koliko je ova kombinacija dobra za uzgajivača i jeli bolje parit bez tog PASTEL segmenta i kako prolaze kod ocjenjivanja ove pastel ženke (kakve su kao konkurencija)???
    dva grdelina
    dva grdelina

Broj postova : 118
    Registration date : 23.01.2009

Postaj by dva grdelina uto 14 pro - 20:08

Vlado uvati se malinoa pusti crvene,ili razmišljaš o crvenim malinoima??????????????? Laughing
    Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Postaj by Renato.M uto 14 pro - 20:39

vlado je napisao/la:
    turbozd je napisao/la:U toj kombinaciji dobijaš sve ženke lip. pastel i sve mužijake crvene nosioce pastela

Koliko je ova kombinacija dobra za uzgajivača i jeli bolje parit bez tog PASTEL segmenta i kako prolaze kod ocjenjivanja ove pastel ženke (kakve su kao konkurencija)???
    Vlado mi bi rekli "Gušti su gušti" svako ima različito mišljenje. Inače ako se radi o kvalitetnim primjercima to su jako lijepe roza ptice koje su nešto slabije zastupljene po izložbama tako da su i šanse za uspijeh veče. Več druge generacije imaš i roza mužijake pa.......pozdrav
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv uto 14 pro - 21:04

vlado je napisao/la:Interesira me kod crvenih lipokrom kanarinaca dali može neka jedinka da ima PASTELA u sebi i kako se to manifestira na potomke?

NPR: Ako je mužjak LIPOKROM CRVENI PASTEL NEINTENZIVNI X LIPOKROM CRVENA INTENZIVNA ŽENKA.

Molim sve koji znaju da pomognu?

Pored svega što su naveli Turbo i Renato , kažu da se manifestira i pozitivno na kvaliteti perja,koje bolje prilježe i samim tim utječe na izgled ptice. cheers
    vlado
    vlado

Postaj by vlado uto 14 pro - 23:47

Za prethodno pitanje hvala svima na odgovorima a sada još jedno.

Ako bi upario LIPOKROM CRVENOG PASTEL NEINTENZIVNOG MUŽJAKA SA DVI LIPOKROM CRVENE INTENZIVNE ŽENKE dali bi valjalo međusobno pariti dobijene mlade od te dvi ženke.

To je kao jedan vid parenja u srodstvu i tako se vrši parenje kod pasa da bi se očuvale vrijednosti određene linije a sada kako bi to uticalo na ptice ja neznam pa ko zna molija bi za odgovor.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado uto 14 pro - 23:49

dva grdelina je napisao/la:Vlado uvati se malinoa pusti crvene,ili razmišljaš o crvenim malinoima??????????????? Laughing

Kako misliš da se uhvatim Malinoa i usput da znaš da sam te nedavno kad sam bio u Splitu zovnija 20 puta da ti platim članarinu i prstenove i na kraju sam odusta jer sam pomislija da su te vanzemaljci kodnapirali.
    dva grdelina
    dva grdelina

Postaj by dva grdelina sri 15 pro - 0:05

pa neki dan na povratku iz mostara sam svratija priko tvog kraja,judi pričaju da si se uvatija malinoa opasno......ma da si me zva za popit piče bija bi se javija.... drunken
    čajka
    čajka

Broj postova : 412
    Registration date : 01.05.2009

Postaj by čajka sri 15 pro - 0:11

vlado je napisao/la:
    dva grdelina je napisao/la:Vlado uvati se malinoa pusti crvene,ili razmišljaš o crvenim malinoima??????????????? Laughing

Kako misliš da se uhvatim Malinoa i usput da znaš da sam te nedavno kad sam bio u Splitu zovnija 20 puta da ti platim članarinu i prstenove i na kraju sam odusta jer sam pomislija da su te vanzemaljci kodnapirali.
    ali se marjan društvo proširilo i na tihaljinu
    dva grdelina
    dva grdelina

Postaj by dva grdelina sri 15 pro - 0:18

pa odavno smo mi doli moja Cajka....a otkad je član naš iz Ljubuškog......
    vlado
    vlado

Postaj by vlado sri 15 pro - 0:31

dva grdelina je napisao/la:pa neki dan na povratku iz mostara sam svratija priko tvog kraja,judi pričaju da si se uvatija malinoa opasno......ma da si me zva za popit piče bija bi se javija.... drunken

Triba si se javit da si u mom kraju nisam ti ja vidovit.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado sri 15 pro - 0:33

čajka je napisao/la:
    vlado je napisao/la:

ali se marjan društvo proširilo i na tihaljinu

Pa naravno ali da nebiše Zvrcka osta ja bez prstenova.
    dva grdelina
    dva grdelina

Postaj by dva grdelina sri 15 pro - 17:22

ma kako,aj objasni mi javno....kad je tajnik društva gosp.Marijanović dok je sidija kod blagajnika g.Podruga mene osobno zva i ja mu diktira tvoje podatke,a šta tebi Zvrcko govori to me nezanima......
    Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Postaj by Renato.M sri 15 pro - 20:30

vlado je napisao/la:Za prethodno pitanje hvala svima na odgovorima a sada još jedno.

Ako bi upario LIPOKROM CRVENOG PASTEL NEINTENZIVNOG MUŽJAKA SA DVI LIPOKROM CRVENE INTENZIVNE ŽENKE dali bi valjalo međusobno pariti dobijene mlade od te dvi ženke.

To je kao jedan vid parenja u srodstvu i tako se vrši parenje kod pasa da bi se očuvale vrijednosti određene linije a sada kako bi to uticalo na ptice ja neznam pa ko zna molija bi za odgovor.
    Vlado ako je taj mužijak super i ako nosi super onda ti je to odličan sistem parenja. Ali ako mladi imaju greške tim parenjem češ te greške još više potvrditi. poz.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado čet 16 pro - 0:10

dva grdelina je napisao/la:ma kako,aj objasni mi javno....kad je tajnik društva gosp.Marijanović dok je sidija kod blagajnika g.Podruga mene osobno zva i ja mu diktira tvoje podatke,a šta tebi Zvrcko govori to me nezanima......

Nećemo pravit strku od toga kad se vidimo onda ćemo popričat, bitno da je sve ok.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado čet 16 pro - 0:12

Renato.M je napisao/la:
    vlado je napisao/la:Za prethodno pitanje hvala svima na odgovorima a sada još jedno.

Vlado ako je taj mužijak super i ako nosi super onda ti je to odličan sistem parenja. Ali ako mladi imaju greške tim parenjem češ te greške još više potvrditi. poz.

Rečeno mi je da su mu mladi ekstra ali znači dok ih ne dobijem i sam ne vidim neznam šta imam.
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel čet 16 pro - 0:50

dva grdelina je napisao/la:pa odavno smo mi doli moja Cajka....a otkad je član naš iz Ljubuškog......

0d 2002. Very Happy
    čajka
    čajka

Postaj by čajka čet 16 pro - 0:56

Nisam znao oprosti prijatelju i pozdrav iz splita cheers
    dva grdelina
    dva grdelina

Postaj by dva grdelina čet 16 pro - 15:49

vlado (sri 15 pro - 22:10) je napisao/la:
    dva grdelina je napisao/la:ma kako,aj objasni mi javno....kad je tajnik društva gosp.Marijanović dok je sidija kod blagajnika g.Podruga mene osobno zva i ja mu diktira tvoje podatke,a šta tebi Zvrcko govori to me nezanima......

Nećemo pravit strku od toga kad se vidimo onda ćemo popričat, bitno da je sve ok.
    A Vlade ne pravim ja strku nego ti javno prozivaš....zamisli kad dođu prsteni,zvrcko ti ih donese i kaže kroz zajebanciju ili ne -vlade iša sam u belgiju po njih,a ti odma sutra javno napišeš-da ne bi zvrcka ,osta ja bez prstenova....
    čajka
    čajka

Postaj by čajka čet 16 pro - 16:07

s čim se putuje u belgiju po prstenove
    dva grdelina
    dva grdelina

Postaj by dva grdelina čet 16 pro - 16:15

samo autom na plin,gorivo je poskupilo......
    vlado
    vlado

Postaj by vlado pet 17 pro - 0:01

Prijatelju čini mi se da između vas dvojice ISKRI pa nebi ja bio taj koji će polit benzin, neznam zašto je tako i nebriga me.

Ali evo cile priče, ja sam bio u Splitu i zvao sam tebe 10-15 puta i mobitel bi odzvonija ali niko se nije javlja.
    Onda sam zva Fredija i svakako sam treba uzet 1 minijaturnog španjolca jer mi je mužjak iz prve kupovine crka.

Opet ista priča samo što je njegov mobilni bio izgašen.

Onda sam se sjetio Zvrcka i nazva njega i on mi se javio i reka da dođem do njega i kad sam stiga nazva je dečka koji radi na narudžbi prstenova i poručija mi 25 kom za kanarince i 25 kom za španjolce.
    Dao sam mu novce za članarinu i za prstenove i to 250 kuna koliko se sjećam.
    Kad je čuo da sam treba Fredija i da mi se nije javija on ga je nazva i Fredi mu se javio jer se u međuvremenu probudija i upalija mobitel i tako smo otišli kod njega.

Kad je čuja da mi je crka kanarinac dao mi je drugog ali ja ga nisam htio uzeti kao naknadu za uginulog već sam mu i tog platija (na silu) i ostavija mu prsten od uginulog i ovo Fredi može potvrdit.

Ovo je istina a one moje riječi "OSTA JA BEZ PRSTENOVA" je bio jedan vid šale a sad mi se čini da bi moga dobit duplo prstenova ako si ih i ti naručija ali nema veze neće bit viška.

Kad dođem u Split zvat ću te opet pa ćemo otić na kavu i uplatit ću i ove druge prstenove . Very Happy Very Happy

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 7:30.