Zenka stiglica se opet nasadila na troje jaja i prestala da mi hrani ticad danas.muzijak nece da ih hrani samo ih tuce.Ticad su tolika da stoje na setaljkama i pomalo lete po kavezu.Repici su im toliki da se vide spiljeri.Sta da radim da ih odvajam ili da ih ostavim u istom kavezu sa zenkom i muzijakom.Nisam primjetio da smi jedu jos.Sad me interesuje ima li ko da je imao ovkih problema.
+3
Miljenko
PESTI
zlaja11
7 posters
potreban brz odgovor problem
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°2
Re: potreban brz odgovor problem
Othrani ručno do kraja ........zadirkuj ih i oni moraju otvarati kljunove da ih počneš hraniti.
Vidi temu RUČNO OTHRANJIVANJE....
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°3
Svi smo imali ili imamamo takve probleme. Nadji drugu zenku (bastardu, kanarinku) da ih odhrani do kraja (to je sada malo teze), ili ces ih morat rucno hranit. Drzati ih zajedno vise nema nikakvog smisla.
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°4
pusti kako je...roditelji ih tuku al daju im i koji put jesti...to što ih oni "tuku " je motivacija da oni sami počnu jesti...zna koji mladi pit uporan...ali taj na žalost ne živi dugo... ostali se snadju...
vansal- Broj postova : 120
Registration date : 04.08.2008
- Post n°5
Ostavi ptiće sa majkom, stavi im jabuke i jajeta trebali bi po malo sami da jedu pogotovo jabuku. Jabuka je čudo i voda i hrana meni je pomogla sa ptićima u sličnim situacijama. Možeš čak da samelješ, istucaš mješavine i ponuditi im da jedu.
Pozdrav i sretno
Pozdrav i sretno
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°6
Premlad su kako je opisao repove i neče ti sami jesti samo se igraju sa hranom ili pojedu koji komadič ali još nisu ZRELI da mogu sami jesti.
To se desi čim iskoče iz gnjezda a mužijak jedva dočeka pa tjera ženku na novo parenje i počne je navlačiti u gnjezdo koje nije uklonjeno.
Kanarinci su takav problem razradili jer se mužijak u velikoj večini slučajeva prihvača daljnje othrane mladih.
Ima jedan trik koji sam nekad koristio...
Pokušaj mlade staviti (ionako su ostavljeni) u kavez sa MUŠKIM KANARINCEM.
Ja sam ranijih godina kad sam se našao u zamci to radio i u prilično slučajeva kanarinac HRANI MLADE...pogotovo ako je več hranio.....Vrijedi pokušati.
To se desi čim iskoče iz gnjezda a mužijak jedva dočeka pa tjera ženku na novo parenje i počne je navlačiti u gnjezdo koje nije uklonjeno.
Kanarinci su takav problem razradili jer se mužijak u velikoj večini slučajeva prihvača daljnje othrane mladih.
Ima jedan trik koji sam nekad koristio...
Pokušaj mlade staviti (ionako su ostavljeni) u kavez sa MUŠKIM KANARINCEM.
Ja sam ranijih godina kad sam se našao u zamci to radio i u prilično slučajeva kanarinac HRANI MLADE...pogotovo ako je več hranio.....Vrijedi pokušati.
zlaja11- Broj postova : 18
Registration date : 26.03.2009
- Post n°7
PESTI je napisao/la:Othrani ručno do kraja ........zadirkuj ih i oni moraju otvarati kljunove da ih počneš hraniti.
tako sam i uradio sinoc jutros sam ima dao mljeveni suncokret keks i jaja pa sve to izmjesao sa malo mlake vode i posli su sami jesti tu kasu. Hvala jos jednom na savjetu.
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°8
Rješenje ti je pitoma zelendurka ili mužjak oni hrane sve i to obilno ako imaš kakve mlade oni ti othrane sve vjeruj mi meni su cijelo leglo češljugar othranili!
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°9
ja ti preporucam ono sto ti je i miljenko rekao zenka kanarinka ili zenka bastarda