+23
vasa_vr
Mozaik
mišić
turbozd
komiza
pavao
krstokljun
zoranV
Sina BL
Miljenko
crv
baketin
Zac16
krele
malinois
sestoperac
saso78
krnjolac
franeperuzovic
Branimir
PESTI
xyz
ticar
27 posters
Muzjak-Zenka kod bastarda
Gost- Gost
- Post n°1
Muzjak-Zenka kod bastarda
Interesuje me kako naj pouzdanije napraviti razliku izmedju muzjaka i zenke kod bastarda?
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°2
Re: Muzjak-Zenka kod bastarda
DonMiki je napisao/la:Interesuje me kako naj pouzdanije napraviti razliku izmedju muzjaka i zenke kod bastarda?
čim dobije masku se vidi.
xyz- Broj postova : 2232
- Post n°3
Ako misliš na grdelin x kanarinka, muški većinom imaju žučkasto perje ispod kljuna, na grlu.
Gost- Gost
- Post n°4
da stiglic x kanarinka. Moze li neko staviti neku sliku.
ticar, mislis gleda se maska kao kod stiglica da prelazi oko itd.?
ticar, mislis gleda se maska kao kod stiglica da prelazi oko itd.?
- Post n°5
- Post n°6
Eto nadam se da će ti ove slike pomoći, da možeš odrediti neke generalne razlike spola kod mladih baštarda..
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°7
bravo dražene na lipom mužijaku, šareni su meni najdraži,vidi mu se rumenilo pod bradom .
šteta što na izložbi nema kategorije za šarene,
- Post n°8
Hvala Pesti, to su mi iz 2007., 2008. ništa mi nije uspilo, nego samo kanarinci.
Vidim da i ti pariš grdelin x lipokrom, i ti voliš šarene.
Sve ti je relativno, već čujem od dosta tićara kako su baštarde sa bakrenim i drugim tamnim kanarinkama relativno "dosadne" šta se tiče boja, da su izložbe uvjek iste, tako da ćemo možda u budućnosti i mi dočekati svojih 5 minuta
Vidim da i ti pariš grdelin x lipokrom, i ti voliš šarene.
Sve ti je relativno, već čujem od dosta tićara kako su baštarde sa bakrenim i drugim tamnim kanarinkama relativno "dosadne" šta se tiče boja, da su izložbe uvjek iste, tako da ćemo možda u budućnosti i mi dočekati svojih 5 minuta
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°9
Čuo sam zadnji put na izložbi da je ta hibridizacija poprilično se raširila i da je velika konkurencija, ali da najbolje prolaze kombinacije sa kanarinkama tipa satine, opal i sl.
franeperuzovic- Broj postova : 272
Registration date : 29.09.2008
- Post n°10
Ima li netko iskustva sa ženkom baštard grdelinxkanarinka.
Imam jednu od 2008. pa je pripremam za parenje kao i kanarinke. Ne mislim da će se parit i imat plodna jaja već samo da mi leži i hrani mlade ako šta ne bude u redu s kanarinkama ili grdelinušom.
Ima li ona majčinski nagon odma prvu godinu?
Imam jednu od 2008. pa je pripremam za parenje kao i kanarinke. Ne mislim da će se parit i imat plodna jaja već samo da mi leži i hrani mlade ako šta ne bude u redu s kanarinkama ili grdelinušom.
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°11
DonMiki je napisao/la:Interesuje me kako naj pouzdanije napraviti razliku izmedju muzjaka i zenke kod bastarda?
gledaš ih kad ulaze u gnijezdo pa ako je LEGLA onda je žensko,a ako je LEGAO onda je muško.
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°12
franeperuzovic je napisao/la:Ima li netko iskustva sa ženkom baštard grdelinxkanarinka.
Dobre su dadilje.
Imao sam ja jednu koja je legala na podmetnutim jajama i odlicno je hranila mlade.
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°13
saso78 je napisao/la:franeperuzovic je napisao/la:Ima li netko iskustva sa ženkom baštard grdelinxkanarinka.
Dobre su dadilje.
Imao sam ja jednu koja je legala na podmetnutim jajama i odlicno je hranila mlade.
i ja tako mislim, prosle godine sam ostavio jednu, izlezenu 2007, nije snosila bez po jedno-dva jajeta, ali je lezala kao zakucana, hranila je pilad ko luda, imao sam osjecaj da bi podigla 10 piladi. Ono sto me najvise odusevilo kod nje je higijena gnijezda. Obicno je gnijezdo kad izlete pilad svo usrano, dok je u njenom slucaju bilo cisto "kao apoteka".
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°14
pozdrav prijatelji.Vracene su sarene ptice u konkurenciju.I meni su drage .Bili su izbaceni iz nagradnih grupa ali su ih opet vratili.PESTI je napisao/la:bravo dražene na lipom mužijaku, šareni su meni najdraži,vidi mu se rumenilo pod bradom .
- Post n°15
To je dobro , ali te ptice če opet imati problem simetrije što je jako teško pronaći u šarenih.....Sama rječ BAŠTARD govori da je cilj uzgoja NEPREDVIDIV i to treba cjeniti..
Ali sad kad znamo da su šareni za takmičenje SIGURAN sam da če izložbe biti zanimljivije.
he he još da bude specijalka KRIŽANACA ,mogli bi i feštati ha ha
Ali sad kad znamo da su šareni za takmičenje SIGURAN sam da če izložbe biti zanimljivije.
he he još da bude specijalka KRIŽANACA ,mogli bi i feštati ha ha
- Post n°16
Meni su najzanimljivije bile izjave tipa, šta će ti baštarde s lipokrom žutom, bjelom ili crvenom kanarinkom, to niko ne uzgaja, to ne prolazi na izložbi nego samo tamne.
Onda bi ja rekao, pusti to šta se govori, meni su šarene ljepše.
I eto, baš mi je drago da su sada priznate za izložbe
Onda bi ja rekao, pusti to šta se govori, meni su šarene ljepše.
I eto, baš mi je drago da su sada priznate za izložbe
- Post n°17
Neznam zašto mislite da baštarde sa lipokrom kanarinkom budu šarene.
Moj otac radi baštarde sa žutom neintenzivnom i baštarde imaju opituranost istu ka grdelin samo sa cilim žutim prsima. Nisu šarene nikako.
Ima li ko kakav komentar?
Moj otac radi baštarde sa žutom neintenzivnom i baštarde imaju opituranost istu ka grdelin samo sa cilim žutim prsima. Nisu šarene nikako.
- Post n°18
franeperuzovic je napisao/la:Neznam zašto mislite da baštarde sa lipokrom kanarinkom budu šarene.
ako ti nije šarena ima nokte u NEKOLIKO boja ha ha , ima primjera gdje daje ,,,ČISTE,,ali UVJEK se vidi makar po noktima ...više sive boje po obrazima......................itd
- Post n°19
Baš ću ih slikat u nedilju pa ćete vidit.
krele- Broj postova : 70
Registration date : 04.04.2009
- Post n°20
i meni su lipši kad imaju bile fleke ja san moje stavija s mozaik žuton i mozaik crvenom i ispadaj šareni i to mi paše
Gost- Gost
- Post n°21
Da li i kod bastarda prelazak crvenog vijenca preko ociju oznacava muzjaka?
Zac16- Broj postova : 32
Registration date : 04.07.2009
- Post n°22
ne -- prlazak crvenog vijenca preko ociju moze biti i kod zenskog bastarda.neno je napisao/la:Da li i kod bastarda prelazak crvenog vijenca preko ociju oznacava muzjaka?
baketin- Broj postova : 42
Registration date : 06.03.2010
- Post n°23
Na korjenu,odnosno početku repa gledano sa leđne strane,gdje se spajaju vrhovi krila ako je izražena jaka boja a ne ugasita onda je mužjak!
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°24
svako ima neku svoju filozofiju,ali ja mislim da je jedino sigurno-ako piva onda je muško!
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°25
Ako je on , onda je mužjak. Ako je ona, velika je vjerojatnost da se radi o ženki.krnjolac je napisao/la:svako ima neku svoju filozofiju,ali ja mislim da je jedino sigurno-ako piva onda je muško!