Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+65
toni mostar
gramofon
topaz
zijada
damir64
krstokljun
karlo
toni69
dragutin rajnović
Renato.M
Merlo
MARIN
dr.nenad86
Dule
zlaja11
Sasha
Ivan Z
trava
komiza
laza50
kreso
danijelvr
Dax BG
crv
malinois
zoranV
pippo
PESTI
baltic
many
franeperuzovic
brabus
Carduel
echeberija
krepat ma ne molat
carduelismo
Zac16
refa95
riberi
krnjolac
Miljenko
Belobradi
windbag
antonio
sgrguro3
deny
japirko1
zvrcko sen
bocka
Said_the_great
lord189
žalacST
sestoperac
Zvrcko
Fago
ikayke
Branimir
DjordjeVet
seadriver
steva318
Lazar
Dean
xyz
saso78
ticar
69 posters

slike vaših štiglića

brabus
    brabus

Broj postova : 327
    Registration date : 26.09.2009

slike vaših štiglića - Page 16 Empty Re: slike vaših štiglića

Postaj by brabus pet 8 sij - 15:56

koliko imas sjeverni jurčica ili je ova jedina na slici?
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 17:07

brabus je napisao/la:koliko imas sjeverni jurčica ili je ova jedina na slici?
    imam samo njega jednog...
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen pet 8 sij - 18:35

branislave jeli posjeduješ Pusilusa ( ptica iz avatara)
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 19:45

zvrcko sen je napisao/la:branislave jeli posjeduješ Pusilusa ( ptica iz avatara)
    zvrcko za sada ne ali ocekujem ih u skorije vreme.takodje sa njima ocekujem paropanise,majore,pinicolu enucleator i belokrile krstokljune...posto se nalazim u moskvi sada imam jedinstvenu priliku da ih nabavim jer u srbiji pitanje kad i kako cu doci do tih ptica.ovde je lako naici na severnu juricicu,pinicolu enucleator,belokrilog krstokljuna a ostale koje sam gore naveo malo teze i ljudi malcice preteruju sa cenama kad vide da si zainteresovan.jednom prilikom sam naleteo,nazalost bez prebijene pare u dzepu,na tri pusilusa koje je covek cenio nesto vise od 10 eura...za takvu pticu u evropi traze i po 700 eura)))
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pet 8 sij - 20:27

branislav je napisao/la:
    zvrcko sen je napisao/la:branislave jeli posjeduješ Pusilusa ( ptica iz avatara)
    zvrcko za sada ne ali ocekujem ih u skorije vreme.takodje sa njima ocekujem paropanise,majore,pinicolu enucleator i belokrile krstokljune...posto se nalazim u moskvi sada imam jedinstvenu priliku da ih nabavim jer u srbiji pitanje kad i kako cu doci do tih ptica.ovde je lako naici na severnu juricicu,pinicolu enucleator,belokrilog krstokljuna a ostale koje sam gore naveo malo teze i ljudi malcice preteruju sa cenama kad vide da si zainteresovan.jednom prilikom sam naleteo,nazalost bez prebijene pare u dzepu,na tri pusilusa koje je covek cenio nesto vise od 10 eura...za takvu pticu u evropi traze i po 700 eura)))

onda da ti rečem ne uzimaj jako su osjetljivi u fazi mitarenja u toplijim krajevima kod nasu dalmaciji niti jedan nije preživija mitarenje mislim da je problem u nadmorskoj visini..........vidija sam ih kod petra grošelja ali i on je muke mučija sa istima...

donosio ih je pok "optičar" iz Dubrovnika ali niti jedan nije preživija mitarenje samo sa jednim je pok Neno imao jednu bastardu ijako je 92 godine bilo uvjerenje (uEvropi) da je to nemoguće...šteta rat je bio i nikad ptica nije ugledala svijetlo izložbe.
    Moj savjet ti je ijako je perfektna ptica ne troši vrijeme ni novac na nju ukoliko ćeš iste donositi u Srbiju .... .....ovo sve ostalo sam imao nabavlja u intervalu 1989 do 1991 kako je bilo nemoguće nać nove krvi, rat, ekonomska kriza i usamljenost u ovom uzgoju učinili su da i moja zainteresiranost za iste je pomalo padala tako sam bio skroz zanemarija uzgoj divljih....................
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 20:47

zvrcko sen je napisao/la:
    branislav je napisao/la:

onda da ti rečem ne uzimaj jako su osjetljivi u fazi mitarenja u toplijim krajevima kod nasu dalmaciji niti jedan nije preživija mitarenje mislim da je problem u nadmorskoj visini..........vidija sam ih kod petra grošelja ali i on je muke mučija sa istima...

donosio ih je pok "optičar" iz Dubrovnika ali niti jedan nije preživija mitarenje samo sa jednim je pok Neno imao jednu bastardu ijako je 92 godine bilo uvjerenje (uEvropi) da je to nemoguće...šteta rat je bio i nikad ptica nije ugledala svijetlo izložbe.
    Moj savjet ti je ijako je perfektna ptica ne troši vrijeme ni novac na nju ukoliko ćeš iste donositi u Srbiju .... .....ovo sve ostalo sam imao nabavlja u intervalu 1989 do 1991 kako je bilo nemoguće nać nove krvi, rat, ekonomska kriza i usamljenost u ovom uzgoju učinili su da i moja zainteresiranost za iste je pomalo padala tako sam bio skroz zanemarija uzgoj divljih....................
    ja sam na jednom ruskom forumu nasao coveka iz ukrajine koji ih uspesno razmnozava.stupio bih u kontakt sa tim covekom i nekako se dogovorio oko ntransporta ptica u moskvu.u srbiju jos nemam nameru da se vracam a ovde u moskvi iznajmljujem mali stan tako da sam malo sa prostorom ogranicen i necu moci mnogo ptica da gajim...i ovo sta sam nabrojao je previse za jednosoban stan.u skorijoj buducnosti planiram da donesem nesto svojih mozaika ovde jer im je ovde cena katastrofalno visoka...350 eura je par dobrih mozaika iz nemacke npr.sivoglave stiglice nisam video nikad ni cuo sem ovako na forumuma i zelja mi je da ih imam i bastardiram sa njima.video sam da ih miljenko sa foruma ima...ima li neka slika ili video zapis o takvom bastardu?
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pet 8 sij - 21:18

Pozz...Branislave,

Sivoglavog (Himalajca) sam nabavio prosle godine (divlji), i tek ove godine cu probati bastardirati. Net-prijatelj iz Bostona (porijeklom Grk) ih je prosle godine uzgojio (jedno gnjezdo), pa ce i on ove godine probat bastardirati. Ni on ni ja jos nismo vidjeli (ili nasli ikakvi podatak) za ovakve bastarde.

Zvrcko, nesto u vezi Serinus Pasillus (Red -fronted finch), da li je ovo jos jedna greska u klasifikaciji? Serin ili siskin? Izgleda kao dosta tamni Redpolls!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 21:20

Evo slikica jednog mog grdelina,i jednog mog uratka.

slike vaših štiglića - Page 16 P1010257l.th
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pet 8 sij - 21:37

Miljenko je napisao/la:Pozz...Branislave,

Sivoglavog (Himalajca) sam nabavio prosle godine (divlji), i tek ove godine cu probati bastardirati. Net-prijatelj iz Bostona (porijeklom Grk) ih je prosle godine uzgojio (jedno gnjezdo), pa ce i on ove godine probat bastardirati. Ni on ni ja jos nismo vidjeli (ili nasli ikakvi podatak) za ovakve bastarde.

Zvrcko, nesto u vezi Serinus Pasillus (Red -fronted finch), da li je ovo jos jedna greska u klasifikaciji? Serin ili siskin? Izgleda kao dosta tamni Redpolls!
    kad sam ih nabavlja i drža bili su kvalificirani kao serinus ,,,provjerit ću ti još u nekim ruskim knjigama
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 22:33

zvrcko sen je napisao/la:
    Miljenko je napisao/la:Pozz...Branislave,

kad sam ih nabavlja i drža bili su kvalificirani kao serinus ,,,provjerit ću ti još u nekim ruskim knjigama
    ja bih rekao da su serinus,bar pod tim nazivom ih srecem na ruskim forumima....
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 22:35

angel je napisao/la:Evo slikica jednog mog grdelina,i jednog mog uratka.

slike vaših štiglića - Page 16 P1010257l.th
    angele grdelin je prepariran?....
    Miljenko
    Miljenko

Postaj by Miljenko pet 8 sij - 22:42

Ni preparin, nego, onako, malo ustirkan! Ko kosulja za nedjelnu misu! Smile

Serinus Pusillus, ja sam isto provjerio...svi je svrstavaju u Serin-skupinu. I Spanjolci, na temelju DNA analize, su je stavili u Serin. Meni puno po obliku lici na carduelis,...pa...zamisljam...
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 22:45

[quote="Miljenko"]Pozz...Branislave,

Miljenko pozdrav i tebi....jos davno sam cuo na you tube pesmu tog tvog sivoglavca i odusevio sam se.nisam poznavalac pesme grdelina pa necu da sudim jeli vrhunska ali razlikuje se od drugih.mene licno podseca na pesmu bastarda sa nekom od cajzli najvise na mozambik ili tako nesto scratch .sto se tice bastarda sa paropanisima mene licno neinteresuje pesma nego plodnost bastarda iz takve kombinacije.vec neko vreme trazim po internetu i po ruskim forumima bastarda takve vrste ali za sada bezuspesno.ljudi iz ex-sssr vise se interesuju za kanarince i bastarde stiglica,juricice,cajzle sa kanarinkom,a sa uzgojem divljih slabo...
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 8 sij - 22:48

Miljenko je napisao/la:Ni preparin, nego, onako, malo ustirkan! Ko kosulja za nedjelnu misu! Smile

Serinus Pusillus, ja sam isto provjerio...svi je svrstavaju u Serin-skupinu. I Spanjolci, na temelju DNA analize, su je stavili u Serin. Meni puno po obliku lici na carduelis,...pa...zamisljam...

Miljenko ti me uvik nasmiješ.Taj je krepa ima 15 god.,ja san ga preparira..I još se dobro drži.Da mi nije značija puno,ne bi bija tu i takav kakav je.
    Miljenko
    Miljenko

Postaj by Miljenko pet 8 sij - 23:00

angel je napisao/la:
    Miljenko je napisao/la:Ni preparin, nego, onako, malo ustirkan! Ko kosulja za nedjelnu misu! Smile

Miljenko ti me uvik nasmiješ.Taj je krepa ima 15 god.,ja san ga preparira..I još se dobro drži.Da mi nije značija puno,ne bi bija tu i takav kakav je.

Na istoj smo valnoj duzini!

Vidilo se odmah da ti znaci puno kad si ga postavio ko "kapo od broda, ne makine"! Bogami se i dobro drzi, kaj je Branislav zapita jel prepariran. Evil or Very Mad

Branislave, mene pjesma sivoglavca bas nije puno oduseliva, ali ima nesto razlicito (sve su visoki metalni tonovi) od Sibirskog (majora). I mene zanima pjesma (ali i izgled) bastardi,...pa ako Bog da srice cut cemo dogodine. Problem je u tome sto nemam dobrih zivih ucitelja, pa su moji "rezultati' slabiji od ocekivanih.
    many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many sri 13 sij - 14:38

i ja sam to radio prije gimple i češljugare bilo mi je žao da ih bacim ako su uginuli slučajno pa eto,ali to više ne radim.Evo jednog mog ljepotana volio bih da mi malo prokomentirate češljugara!slike vaših štiglića - Page 16 P11313502821207ovaj drugi mi je papren a i vidite razliku u kljunu ovaj prvi je šljivar!slike vaših štiglića - Page 16 P11313392867469

Zadnja promjena: many; sri 13 sij - 23:04; ukupno mijenjano 1 put.
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sri 13 sij - 19:54

Nemoj ga preparirat !
    many
    many

Postaj by many sri 13 sij - 23:03

He,he nikako sviđa ti se?
    Zac16
    Zac16

Broj postova : 32
    Registration date : 04.07.2009

Postaj by Zac16 čet 14 sij - 4:37

many je napisao/la:i ja sam to radio prije gimple i češljugare bilo mi je žao da ih bacim ako su uginuli slučajno pa eto,ali to više ne radim.Evo jednog mog ljepotana volio bih da mi malo prokomentirate češljugara!slike vaših štiglića - Page 16 P11313502821207ovaj drugi mi je papren a i vidite razliku u kljunu ovaj prvi je šljivar!slike vaših štiglića - Page 16 P11313392867469
    svida mi se glava..... takve fotke stave oni koji pitaju dali je M ili Ž .
    sta ga skrivas..? stavi fotku da ga vidimo citavog, pa ce komentar za izglrd biti kompletniji .
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG čet 14 sij - 8:30

Rekao bih da je drugi vredniji pevac?
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv čet 14 sij - 12:23

Many , već sam mu skicirao portret.Odlična fotka. Karakterni češljugar.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 14 sij - 12:27

I ja bi po nekom iskustvu (izgledu kljuna) rekao da je ovaj dole bolji pjevac.

Many,Many, svaka cast i na onom bastardiranju Sojke X Svrake, samo pazi da ti njihov bastard neuleti medju grdeline Cool , a da dostignes onog tatu moras uparit grdelina sa divljom patkom pa da bude cipli cipli kva kva cheers
    krepat ma ne molat
    krepat ma ne molat

Broj postova : 616
    Registration date : 31.03.2009

Postaj by krepat ma ne molat čet 14 sij - 14:59

Bravo Eumo baš sam se sa guštom nasmijao,: cibili cibili kva kva ha,ha!
    many
    many

Postaj by many čet 14 sij - 18:21

Pokušati ću psa i patku vidio sam negdje da ide pošaljem fotku gdje se pare,poslije nastane patka koja diže nogu kad vrši nuždu i laje:-) pitao sam za ocjenu a ne za spol to nije upitno zanima me mišljenje kao ono koji je bolji po izgledu za pjev ili slično,ovaj drugi sve živo tuče sam je jer i kad nahrani ženku prebije ju zovem ga ljutko,jako je inteligentan,fotkam ih u ruci jer su mi mirniji za fotku![img][/img]slike vaših štiglića - Page 16 P11413592337901ovo je jedan senior.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 14 sij - 19:12

Many,tesko je ocjeniti tako dok pticu drzis u ruci,jer tako se moze ocjeniti samo maska.
    Postavi vise slika,uslikaj malo ptice u cibama i cibe,voliere ili sta vec imas, pa onda ide ukupna ocjena. Da nebi doslo do nesporazuma,stavi nam samo ptice iz vlastitog uzgoja, svraku i sojku sam vec vidio ... Cool , daj grdeline i ostale pjevice.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 5:09.