jbg...malo su bili teski za snimiti...dok se ja namjestim sa aparatom (snimani su digitalnim aparatom), oni pocnu da sjeckaju pjesmu...al' dobro...ja znam sta i kako pjevaju,a ovo su samo segmenti...milan-pi je napisao/la: Ti stavrno nemaš sreće da snimiš pticu kad peva
+64
bivanzg
karlo
grdelin-omiš
ERVINO
čajka
pippo
malinois
zadranin
crv
vlado
Siskin
koce
komiza
brabus
zoranV
krstokljun
korkut
Ad3l
franc92
zlaja11
DAMIAN
DOMO
Dule
Dax BG
refa95
tefik1
kekic123
MilanNish
baltic
dr.nenad86
Carduel
topaz
PESTI
Belobradi
Miljenko
MARIN
krnjolac
krele
Petar
plafonko
Branimir
franeperuzovic
sgrguro3
sestoperac
riberi
vansal
japirko1
kreso
Merlo
zvrcko sen
Fago
lord189
bocka
Zvrcko
Sina BL
seadriver
ikayke
Dean
Lazar
DjordjeVet
steva318
ticar
saso78
xyz
68 posters
Video Klipovi
DjordjeVet- Broj postova : 448
Registration date : 11.06.2008
- Post n°51
Re: Video Klipovi
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°52
Slazem se sa ticar takav je i moj komentar,za posljedni snimak.
Ma nisu isti mozda ima i takvih ali mi cuvamo nasu pjesmu narocito iz Prilepa i okolini.Stari su govorili da takvu pjesmu slicnu imaju stiglice iz Mostara.A takve kakve ti Milan hvalis ima, pre dve godine uhvatio sam mlade u blizini Kumanova a to je najblizi grad do Srbskoj granici pa primili su nesto srbsko ,pa kad su propevali pustio sam da idu u Srbiji. .
Ma nisu isti mozda ima i takvih ali mi cuvamo nasu pjesmu narocito iz Prilepa i okolini.Stari su govorili da takvu pjesmu slicnu imaju stiglice iz Mostara.A takve kakve ti Milan hvalis ima, pre dve godine uhvatio sam mlade u blizini Kumanova a to je najblizi grad do Srbskoj granici pa primili su nesto srbsko ,pa kad su propevali pustio sam da idu u Srbiji. .
- Post n°53
za prethodni snimak si rekao da ti se ne svidja.....radi se o istoj ptici,nisi primijetio?milan-pi je napisao/la: E ovo je odlična pesma imas i FRR i "Ž" i Ću ću itd uglavnom dosta tura o kojima sam pričao. Meni se ova pesma svidja i to kod nas drži vodu.
- Post n°54
Pa ptica ne moze sve da otpjeva za 2-3 minute.Zna se da ture ponavlja nekoliko puta kad je ptica u punoj formi,ali to ne znaci da samo to pjeva.Ako ovaj Djordjev snimak bio 30 min sigurno bi nesto vise cuo.Mi komentiramo to sto smo culi i ne znaci da ptica samo to zna.Isto je i sa one spanske,ljudi stavljaju snimak od pjesme za koju misle da se cjeni.Tako je kod njih,a i tamosne ptice imaju pletivo(pjesma).Zato na ocenjskoj listi ima sve stavljeno sta stiglice pjevaju.
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°55
Baš ću doma poslušat te tiće šta ste snimili.
Moj tiho pjevuši, verša, ali teško ga je snimit jer se uznemiri i prestane pjevat kad se približim..
Moj tiho pjevuši, verša, ali teško ga je snimit jer se uznemiri i prestane pjevat kad se približim..
- Post n°56
Đorđe žao mi je, al za ovu zadnju snimku štiglića nisam zadovoljan.
Zamjerka je šta pjeva non stop jedno te isto:
cipi visli visli visli čvi
da bar pusti i zijadu;
cipi visli visli visli vinziii
bija bi super.
Imam osjećaj da čak i od prošle godine držiš neke tiće, koji su skučeni u repertoaru pjesme i jako točno ponavljaju jedno te isto.
Ili si ih isforsirao na CD, ili su bili kao mladi kraj kanarinca, ja ne znam.
To nije nesputana, prirodna, neponavljajuća pjesma štiglića
da bar pusti i zijadu;
bija bi super.
Imam osjećaj da čak i od prošle godine držiš neke tiće, koji su skučeni u repertoaru pjesme i jako točno ponavljaju jedno te isto.
Lazar- Broj postova : 118
Registration date : 06.08.2008
- Post n°57
druze ako je ovo ona precka za koju mislim da jeste treba te ubiti delis ovde svima savete i bas sam mislio da znas znanje, a ti stavljas plasticnu rebrastu precku za papagaje
- Post n°58
Dobro sto mladi pjevaju ali nije mi jasno kako ih skolujes????
Slusaju li nesto?
Slusaju li nesto?
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
- Post n°59
Lazar je napisao/la:druze ako je ovo ona precka za koju mislim da jeste treba te ubiti delis ovde svima savete i bas sam mislio da znas znanje, a ti stavljas plasticnu rebrastu precku za papagaje
moji imaju plastične rebraste i drvene,rebraste služe da im čiste noge jer su drvene glatke,a i moraju imati različite stajalice radi rada mišića na nogama.
- Post n°60
Bravo Milane, odličan mladac!
Evo imam i ja jednog kandidata, tek je počeo učiti pjesmu, ne sluša ništa sam se školuje:
Jedva sam ga uspio snimit
Evo imam i ja jednog kandidata, tek je počeo učiti pjesmu, ne sluša ništa sam se školuje:
Jedva sam ga uspio snimit
- Post n°61
to je verglanje, bez skole, sada u ovom periodu mozes da mu stavis ucitelja i on ce primiti njegovu pesmusaso78 je napisao/la:Dobro sto mladi pjevaju ali nije mi jasno kako ih skolujes????
Slusaju li nesto?
steva318- Broj postova : 286
- Post n°62
ticar- Moderator
- Post n°63
nije bolest sve što boli.
- Post n°64
Posto ne cujem disk u pozadini,a gledajuci ovaj poslednji snimak mislim da tvoje stiglice uce od tebe.Bas ljepa pjesma ali treba vise ture da imas i da ne ponavljas isto pa isto...
- Post n°65
gde zakaciti kapan na ovog stiglica
- Post n°66
Drazene, primjedba ti je sasvim u redu....drazenxp je napisao/la:Đorđe žao mi je, al za ovu zadnju snimku štiglića nisam zadovoljan.
da bar pusti i zijadu;
bija bi super.
jesu, to su one ptice od prosle godine...pored njih imama jos jednog, uhvacenog kao starog u junu prosle godine (u principu ne uzimam stare ptice u ljetnom lovu,ali ovaj mi se nesto bio dopao, paa...),ali je dosta plasljiv i i ne da se snimiti...njega imam samo na jendom snimku i to u pozadini pa se i ne cuje najbolje....
Cd nikad nisu slusali, a kanarinca pogotovo.....jednostavno su takvi...
u temi o skolovanju cu napisati koji red vezano za to, da ne idemo u off topic...
- Post n°67
to u pozadini je bastard...saso78 je napisao/la:Drugi je bolji ono sto je ispjevao je dobro,ali onaj drugi koji se javio na kraju drugi snimak lose cau cau cau...nevalja.
i nemam nikakvu ideju odakle mu to, jer muskog kanarinca nikad u zivotu nije cuo...kod mene je otkad je izasao iz gnijezda i poceo sam jesti..uvijek medju stiglicima, i nisam imao nista drugo...
malo mi je nezgodno snimiti pojedinacnu pticu na terasi, jer je mala,a bastard je glasniji od stiglica,pa prekrije njihovu pjesmu...cim neki od stiglica krene, on se nadoveze i ne mozes cuti skoro nista...
- Post n°68
ovo potpisujem....ticar je napisao/la:pjesma nije loša ali ima puno grešaka,trrr črrr.ali može stati jer se mi ne natječemo nego držimo za gušt.
ipak kod nas ne postoji usvojen standard kako i sta stiglic treba da pjeva...tako da svako vuce na svoju stranu...
meni licno je vazno da je ptica vrijedan pjevac i da ima zanimljive ture, da to sve zgodno uklopi...
na ovu pjesmu sam naisao slucajno, dopala mi se, pa zasad imam ptice koje pjevaju to...
u buducnosti, ko zna...
- Post n°69
da, njemu stvarno nedostaje da iza onog pletiva otpjeva vizijuuuu...on inace cesto otpjeva ziiu,ali vrlo rijetko vezano sa onim pletivom....njegov ucitelj je uhvacen kao tic i nije slusao nista, a ovaj je ucio od njega...ticar je napisao/la:meni osobno to čau čau čau ne smeta ako poslije toga opali viczijuuuu.to mu je onda odmah ispravak.ali ne smije s tim završiti.
- Post n°70
vrlo je tesko naci pticu koja u par minuta otpjeva sve sto zna....narocito ako je ta ptica usiljena (a ne pusta se na drugu pticu, kao na mom prvom snimku)...milan-pi je napisao/la:Ne samo da treba za dva tri munita da otpeva sve nego treba da ima i odredjen redosled kao i bogastvo tura. Suvišno je da se dakle o tome komentariše postavi tu tvoje pesmu pa da je čujemo, pošto čisto sumnjam da se pesma razlikuje u srbiji i makedoniji pogotovo u delu u kom ja živim jer mi je makedonija triput bliže od Beograda. Kod nas kao što sam već više puta napisao postoji normalna pesma (pesma koju pevaju štiglići tokom cele godine) koja je cenjena, i Furlanska pesma (to pevaju one ptice koje sam ti prokomentarisao u volijeri) odnosno pesma ptica selica koje dolaze zimi. To što sam čuo original liči na furlansku pesmu.
zasto to kazem, procitajte u temi o skolovanju, da ne idem u off
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°71
Ajde neko ako zna da malo (puno) pojasni školovanje mladih preko Cd-a, nikad nisam obračao previše pažnje na pjesmu, prije na boju, ali sad ste me malo zaintrigirali, pa bi pokušao malo (ako nije kasno već ove godine)
- Post n°72
u principu, i mutacije mogu da se odskoluju, ali su losiji pjevaci od obicnih stiglica...Dean je napisao/la:Ajde neko ako zna da malo (puno) pojasni školovanje mladih preko Cd-a, nikad nisam obračao previše pažnje na pjesmu, prije na boju, ali sad ste me malo zaintrigirali, pa bi pokušao malo (ako nije kasno već ove godine)
to bih protumacio time sto su mutacije vecinom dobijane preko CC majora koji su slabiji pjevaci,pa se jednsotavno zadrzao taj gen za slabiju pjesmu...tome je svakako doprinijelo to sto su mutacije uglavnom uzgajane u Njemackoj i slicnim zemljama koje nemaju tradiciju skolovanja stiglica, a i to sto se islo za dobijanjem sto veceg broja ptica u mutacijama, pa je ptica mogla da pjeva bilo sta samo da je zeljene boje...
u svakom slucaju, sistematski rad u toku nekoliko sezona uz selekciju na pjesmu sa mladima u mutaciji bi trebao dati rezultate...
kolega mi leze mutacije i pokusavao je sa skolovanjem preko CD-a (cijelo proslo ljeto, i sve do proljeca je pustao CD sa odlicnim alzirskim stiglicom) i nisu pokupili skoro nista....neki imaju pletiva,ali pjevaju samo segmente...sto ne znaci da ne treba pokusati ponovo...
ja sam imao jednog polu-majora..bio je jako glasan i imao je super pletivo ali bi na kraju yabrljao sa nekakvim krcanjem,pa sam ga se rijesio da mi ne pokvari bastarda (koji je tad bio tic)...
sto se tice price o skolovanju preko CD-a imas je u temi o skolovanju...jedino sto bih sugerisao jeste da fizicki odvojis mlade koje zelis skolovati od ostalih, da ne mogu da ih cuju..po Marfijevom zakonu,ako mogu da pokupe nesto od gresaka u pjesmi oni ce ih pokupiti prije nego da usvoje nesto dobro...nekako bi najkorisnije bilo imati dobro odskolovanog bastarda i da ih on uci sve vrijeme....zivi ucitelj je ipak bolji od CD-a.....
- Post n°73
jedan odlican sa neta....
https://www.youtube.com/watch?v=wzPpjjfkz9Q
i jos jedan...
https://www.youtube.com/watch?v=zQAcO0VILPI
i jos jedan...
ticar- Moderator
- Post n°74
kud si prije našao ovog prvog,tek je jučer postavljen.
- Post n°75
DjordjeVet je napisao/la:jedan odlican sa neta....
i jos jedan...
Odlicni da.
Ali siromasnu pjesmu(nisu sve sto treba otpjevali, nema versa)
Za mene drugi je bolji.