Odlican rad Sestoperac.
Bravo!
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Miljenko je napisao/la:Di si sad Krstokljune??? Di su komentari...????
Odlican rad Sestoperac.
Bravo!
krstokljun je napisao/la:Miljenko je napisao/la:Di si sad Krstokljune??? Di su komentari...????
Odlican rad Sestoperac.
Bravo!
Miljenko, ovo vani je stvarno njegov objekat, ovo unutra je slikao kod jednog prijatelja, znam ga.
sestoperac je napisao/la:Hvala hvala
bice to jos mnogo ljepse kad se napuni pticama
Sergio.I je napisao/la:Onda je bolje da doleti do PULE.
vlado je napisao/la:Pošto je ovde Šestoperčeva tema onda da ga pitam za pojam ŠESTOPERAC, koliko sam skužija da su to broj bijelih pera u repu štiglića a sad me zanima ŠTA U STVARI TO ZNAČI ( KOLIKO JE TO BITNO ) I KOLIKO MAKSIMALNO MOŽE IMAT TIH PERA. Dali može imat više od šest npr. 8, 10, i slično?
bocka je napisao/la:"Šestoperac je šestoperac"
A zbog čega bi bio popularan šestoperac ako nema nikakvih razloga.
Na ovoj temi mogu elaborirati satima jer postoji jedna velika razlika i shvačanja između mlade i starije generacije.
Čast i čest nauci i savremenoj tehnologii ali nemojte zaboravljati da prije više hiljada godina ljudi šta su stvorili još i danas je nepoznatica za savremeni i razvijeni svet.
Štigljić postoi i u biblii pa nije to slučajna ptica stavljena na slici, ta ptica na hiljade godina zivi sa čovekom, sigurno i predci su proučivali ovu pticu i stekli su puno saznanja o njoj.
Ako su nam naši dedovci još tada govorili da su šestoperci najbolji štiglići valjda je to i njima prenešeno.
Da je tako ja imam svoja shvačanja i iskustva pa trudimse da prije čuvam šestoperca od drugih štiglića.
Znam da če imati reakcije na ovaj post i verujte da svakome odobravam da stvara svoje vlastito mišlenje.
Pozdrav Bocka