Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

2 posters

temperatura za tića

carduelis
    carduelis

Broj postova : 16
    Registration date : 25.01.2015

temperatura za tića Empty temperatura za tića

Postaj by carduelis pon 26 sij - 0:09

Pozdrav, interesira me do koje temperature mogu tica drzat na balkonu nisu kod mene nesto niske min. temp. otprilike -5 - -10 ne ide nize, pa sad neznan sta cu dal da ga unosin u kucu ili nek stoji vanka, bojin se da se ne smrzne:DD

sigurno je ova tema bila al nemogu je nigdi nac a i neda mi se kopat po forumu:)
    Tomislav
    Tomislav

Broj postova : 122
    Registration date : 22.06.2013

temperatura za tića Empty Re: temperatura za tića

Postaj by Tomislav pon 26 sij - 1:26

Pozdrav Carduelis!

Mislim da to nije nikakv problem,samo im moraš prilagoditi prehranu(masnije sjemenje) i moraš paziti na pojilice,a u kuću ih nemoj nikako unositi jer će doživiti temperaturni šok i mogle bi se razboliti. Navećer ih samo pokri sa nekom dekom i neće biti problema Smile
    carduelis
    carduelis

Postaj by carduelis uto 27 sij - 1:01

Oni su trenutacno u kuci, nije u tom prostoru di su oni puno toplije nego vani, pa mislim da nece doci do temperaturnog soka??Smile)
    Razlika u temp. je mozda par stupnjeva
    Tomislav
    Tomislav

Postaj by Tomislav uto 27 sij - 3:44

Nadajmo se da neće,ja živim na moru i nisu toliko niske temperature,mislim da do sada nije bilo više od -1,-2,-3 i nije bilo nikakvih problema. Balkon mi je zatvoren,imao sam jedino problema sa propuhom i par ptica mi je uginulo,ali sada sam taj prostor zatvorio sa stiroporom i nemam nikakvih problema.

carduelis
    carduelis

Postaj by carduelis uto 27 sij - 17:53

da..meni balkon nije zatvoren, nego je otvoren sa svih strana;D zato mislim da im nebi bas bilo dobro tu.
    mislim da ih onda necu sada stavljati na balkon....vjetar, vremenske neprilike i tako to.
    necu ih ni stavljati prije 4,5 mjeseca dok malo ne zatopli, jer ako ih sada stavim na balkon onda cu ih morati svako malo unositi unutra zbog vjetra i tako toga a nije dobro da im se stalno mijenja mjesto, zar ne?
    jeste li imali problema s predatorima koji mogu nastetiti pticama? ;D
    Tomislav
    Tomislav

Postaj by Tomislav uto 27 sij - 18:44

Naravno da nije dobro pticama mijenjati mjesto jer doživljavaju stres,a kada se mijenja mjesto onda neki gajbe prekriju sa krpom i to se većinom obavlja preko noći (tako sam čitao). Što se tiče predatora nisam imao nekih većih problema,živim u prizemlju,i baš mi je ispred balkona stablo cibora,a pošto susjeda baca hranu iz suterena za mačke,pa se znaju neke mačke popeti na drvo,ali još niti jedna nije došla meni na balkon cat cat Mislim da smo se malo opustili i otšli u offtopic geek
    carduelis
    carduelis

Postaj by carduelis sri 28 sij - 1:08

Sto mislite u vezi drugih ptica mogu li imati s njima problema barem s ovim vecim od cesljugara? Smile
    Tomislav
    Tomislav

Postaj by Tomislav sri 28 sij - 5:03

Ubit će nas Zoran,gdje živiš? To ti je odgovor na pitanje. Ja još nisam imao problema za grabljivicama.
    Ali ako želiš biti na miru napraviš od žice zaštitu oko kaveza. Tako kad ih držiš na balkonu i da sleti neka grabljivica ne može ništa,jedino što ti ptice dožive stres i bace perje. Imaš na forumu dosta postova,samo čitaj Smile
    carduelis
    carduelis

Postaj by carduelis sri 28 sij - 16:39

u okolici Splita sam ja...

ima svega na forumu al ko ce to sve nac ljudi cesto ovako kao i mi odu offtopic i eto hahahah;D

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: čet 21 stu - 11:50.