DAVORE PA JA SAM TI OBJASNIO DA JE LAKO ČUVATI CRVENDAČA. POTRUDISE DA GA UHVATIŠ DOK JE ZIMA, KADA SE ZATOPLI ONDA JE MALO TEŽE. DA SI BLIŽE JA BI TI PODARIJO CRVENDAČA. POZDRAV
Slažem se sa vama. Bocka hvala najveća tebi, puno na informacijama i dobroj namjeri poklanjanja!!!!! Hvala puno!! Problem je što ja neću loviti više od jednog primjerka. Jedan mi je dosta no nemam potreban alat (kapan i sl.) Pa dok sada to nabavim i saznam tko to radi proći će zima... Na baketine se neda loviti pa ne znam baš kak da to izvedem.. Ako ima netko ideju super!!!
Bocka moliti ću te ako imaš podatke o tome kolke dimenzije kaveza preferiraš za držanje crvendača...
JA PRAKTIKUJEM PRVU NEDELJU DA GA ČUVAM U PLATNENI KAFEZ, NAKON TOGA KADA SE SMIRI PUSTAM GA U OBIČNI ŽIČAN KAFEZ. MEKOKLJUNCI NE VOLE MALE KAFEZE, DOBAR BI BIO SA OVIH DIMENZIJA: DUŽINA 40 sm. VISINA 30 sm. I ŠIRINA 25 sm. A NAJBOLJE JE PUSTITIGA U VOLIERU SA OSTALIM PTICAMA. ZAŠTO NE UZMEŠ MREŽANU KLOPKU I DA GA UHVATIŠ NA PODMETNUTE HRANE, SADA ON NEMA TESTERONA I JE MNOGO MIRAN. U OVO VREME AKO GA UHVATIŠ MOŽEŠ ODMAH DA GA STAVITI DIREKTNO U ŽIČAN KAFEZ I PRIHVATIČE SVAKU HRANU. CRVENDAČI NE JEDU PUNO ALI ZATO SU VEOMA DRŠTVENI I MIRNI KADA SE NAVIKNU U KAFEZ, ONDA MOŽEŠ GA PUSTATI I VAN KAFEZA A PONAŠA SE SLIČNO KAO PAPAGAJI.
Ja sam vatao na brašnjare,flašicu kečapa i slamčicu.......i nikad ništa lakše nisam odradio...samo treba dalekozor i da ga skontaš gdje mu je teritorij u žbunju....
SAmo pruži ruku kroz prozor i kruva stavi i namazi si ruku ljepkom i eto ga,zezam se,ulovit ces ga jednostavno,razmisljaj malo,neda mi se sad govorit kako,lako ga je nadmudrit jer je gladan...pa ako sto sklepas proslijedi i nama,a barba bocka ce ti objasnit kako ga odrzat...
Želim svima zahvaliti na pomoći.. pregršt ideja... Ako uspijem javiti ću Vam.. Ako ga netko od Vas ulovi prije javite mi da se dogovorimo... Trebam muškog, bolji je (jel tako Bocka)..