Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

5 posters

Lipokrom bijeli kanarinci.

veseljko
    veseljko

Broj postova : 125
    Registration date : 08.05.2012

Lipokrom bijeli kanarinci. Empty Lipokrom bijeli kanarinci.

Postaj by veseljko sri 21 stu - 23:38

Pokusavam naci nesto vise o lipokrom bijelim kanarincima ali ima svugdje po malo
    pa ako je ikako mogce da ova tema bude posvecena samo njima Smile

naime, pocetnik sam i nabavio sam si jednog kanarinca i dvije kanarinke , planiram
    kroz godinu/dvije (neznam koliko ce biti potrebno) i sam krenuti na izlozbe Smile
    pa ako mogu strucnjaci reci kako treba odgajat te kanarince Smile
    1. kako/gdje ih drzati ?
    2. kako ih hraniti ?
    3. koju hranu izbjegavat (zbog cistoce perja) a koju stavljat u izobilju ?
    4. kakvog oblika treba biti glava ?
    5. kakav treba biti kljun i vrat ?
    6. kakva trebaju biti krila ( ne / smiju se križati) ?
    7. cistoca perja ?
    8. duzina samih kanarinaca/kanarinki ?
    9. krizanje dominantnih i recesivnih ili ?
    10. kako razlikovat dominante od recesivnih ?

ja se ispricavam ako ovo sve vec negdje piše, pokusao sam ali nisam našao .. i znam
    da 90% pitanja su vecini forumaša "glupa" ali nama pocetnicima bi jako dobro došla Smile
    a i dolazi drzavno prvenstvo u zagrebu pa cu pokusat kupit koju dobru pticu pa da znam
    na sto trebam pazit !

Unaprijed zahvale svima koji ce svoje znanje htjeti podijelit a ujedno i isprika
    svima koje zivciraju ovakve teme i ovakvi pocetnici kao ja Smile)
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Lipokrom bijeli kanarinci. Empty Re: Lipokrom bijeli kanarinci.

Postaj by kreso sri 21 stu - 23:51

majstore ima jedna odlicna knjiga od Duska Matosica uzgoj kanarinaca di ti je sve za pocetnike odlicno pojasnjeno ako ti treba iman ti njegov broj kad san ga ja nasa da mi donese knjigu da kupin odlicna je stvarno !
    veseljko
    veseljko

Postaj by veseljko čet 22 stu - 0:02

na ovu knjigu misliš : https://2img.net/r/ihimizer/img232/4604/kanbippffk9.jpg ?
    prijatelj ju ima i obecao mi ju je dat al kad ju nađe :S morat cu ga opet
    zvat i gnjavit Smile a do tad jel moze koji odgovor na moja pitanja Smile
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso čet 22 stu - 0:13

ta ta knjiga je nazalost uzgajan kanarince pjeva a ne boje nisan ti bas za ova strucna pitanja mozda prvo pitanje ti mogu rec da kanarince treba smjestit u prostoriju di nema propuha di je prozracno i dobro osvjetljeno prirodnim svjetlom ....higijena na prvom mistu treba bit hrana raznovrsna uz sjeme treba bit minerali i voce ne precesto uvik dostupni voda cista svaki dan ,kupanje takodjer cesto za vrime toplih dana pogotovo itd... vrlo vazno ne premjestat kanarince svako malo!!!
    veseljko
    veseljko

Postaj by veseljko čet 22 stu - 0:45

kreso je napisao/la:ta ta knjiga je nazalost uzgajan kanarince pjeva a ne boje nisan ti bas za ova strucna pitanja mozda prvo pitanje ti mogu rec da kanarince treba smjestit u prostoriju di nema propuha di je prozracno i dobro osvjetljeno prirodnim svjetlom ....higijena na prvom mistu treba bit hrana raznovrsna uz sjeme treba bit minerali i voce ne precesto uvik dostupni voda cista svaki dan ,kupanje takodjer cesto za vrime toplih dana pogotovo itd... vrlo vazno ne premjestat kanarince svako malo!!!

kanarinci nisu na propuhu , imaju 2 neon zarulje koje imitiraju sucevu svjetlost (nazalost
    jos ove godine ce morati biti pod umjetnim svjetlom). uvijek su na istom mjestu (uopce ih
    nigdje nikad premjestam). osim "obicne" hrane iz pet centra , dajem im jos minerale,
    konoplje (samo u malim kolicinama), aktivni ugljen, i nekakve školjkice. jod im jednom u
    2 tjedna stavljam u vodu (isto nazalost iz pet centra). pa svakakve perle sam im kupova
    za jest ... sad kad se pogleda dajem im vjerojatno pol toga sto im netreba a mozda i steti
    pa zbog toga i ova pitanja Smile jednom tjednom im skuham jaje koje zdrobim i pomjesam s
    prezlama i keksom (petit beuret), isto tako ima dajem malo salate (imam doma vrt
    s 20 vrsta povrca) i jabuke .

Na što trebam paziti da ne unistim kanarince ? koju hranu izbjegavat da im boja bude
    po pravilima ? sljedeci tjedan radim jos veci kavez pa me zanimaju koje su dimenzije
    idealne ? jel vaznije da je kavez širi ili duži ili višlji ? mislio sam napravit
    1m (visina) * 2m (dužina) * 0.5m (dubina) . to ok ? citajuci sam skuzio da je vazno
    da je kavez sto duži zato da ptice mogu letjet . to tocno ?
    bembo
    bembo

Broj postova : 138
    Registration date : 25.11.2008

Postaj by bembo čet 22 stu - 10:26

veseljko je napisao/la:

kanarinci nisu na propuhu , imaju 2 neon zarulje koje imitiraju sucevu svjetlost (nazalost
    jos ove godine ce morati biti pod umjetnim svjetlom). uvijek su na istom mjestu (uopce ih
    nigdje nikad premjestam). osim "obicne" hrane iz pet centra , dajem im jos minerale,
    konoplje (samo u malim kolicinama), aktivni ugljen, i nekakve školjkice. jod im jednom u
    2 tjedna stavljam u vodu (isto nazalost iz pet centra). pa svakakve perle sam im kupova
    za jest ... sad kad se pogleda dajem im vjerojatno pol toga sto im netreba a mozda i steti
    pa zbog toga i ova pitanja Smile jednom tjednom im skuham jaje koje zdrobim i pomjesam s
    prezlama i keksom (petit beuret), isto tako ima dajem malo salate (imam doma vrt
    s 20 vrsta povrca) i jabuke .

Na što trebam paziti da ne unistim kanarince ? koju hranu izbjegavat da im boja bude
    po pravilima ? sljedeci tjedan radim jos veci kavez pa me zanimaju koje su dimenzije
    idealne ? jel vaznije da je kavez širi ili duži ili višlji ? mislio sam napravit
    1m (visina) * 2m (dužina) * 0.5m (dubina) . to ok ? citajuci sam skuzio da je vazno
    da je kavez sto duži zato da ptice mogu letjet . to tocno ?

dođi ove godine na državno prvenstvo u zagrebu ili se javi u zagrebačko društvo za uzgoj ptica (večeras je sastanak u 7 sati) tamo možeš iz prve ruke dobiti puno informacija vezanih uz uzgoj kanarinaca.
    pozdrav
    veseljko
    veseljko

Postaj by veseljko čet 22 stu - 10:37

bembo je napisao/la:

dođi ove godine na državno prvenstvo u zagrebu ili se javi u zagrebačko društvo za uzgoj ptica (večeras je sastanak u 7 sati) tamo možeš iz prve ruke dobiti puno informacija vezanih uz uzgoj kanarinaca.
    pozdrav

dolazim na drzavno prvenstvo (iz zagreba sam pa si necu dopustit da to propustim).. a gdje je tocno
    veceras sastanak (adresa) ? trebao bih radim do 18-19h pa cu vidjet hocu li uspijet stic ali
    svakako cu se potrudit doc bar na koju minutu .. zahvaljujem se na pomoci!
    bembo
    bembo

Broj postova : 138
    Registration date : 25.11.2008

Postaj by bembo čet 22 stu - 11:59

veseljko je napisao/la:

dolazim na drzavno prvenstvo (iz zagreba sam pa si necu dopustit da to propustim).. a gdje je tocno
    veceras sastanak (adresa) ? trebao bih radim do 18-19h pa cu vidjet hocu li uspijet stic ali
    svakako cu se potrudit doc bar na koju minutu .. zahvaljujem se na pomoci!

sve informacije možeš viditi ovdje:
    http://public.carnet.hr/ptice/
    pippo
    pippo

Broj postova : 362
    Registration date : 01.09.2009

Postaj by pippo pet 23 stu - 1:24

mostra scambio reggio emilia ime po ime i broj stol ili kavezic
    http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Mostrascambio.aspx
    -------------------------------------------------------------------
    RESULTATA
    http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/ClassificaAnno2012.aspx
    FIRME ESPOZICJA I VELIKI STEND DA SE PRODAJ PTICE
    http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Ditteespositricimostra.aspx
    -------------------------------------------------------------------ULAZI CIJENE
    http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/Prezzidingresso.aspx
    MAPPA KAKO MOZESE UGI NA SAIAM
    http://www.sor.re.it/Manifestazioni/Expointernazionale2012/ComeRaggiungerci.aspx
    VIDIMOSE SUBOTA NA MOSTRA SCAMBIO
    BROJ KAVEZ- 1829-1858
    ---------------------------------------------------------------------

mostra scambio reggio emilia ime po ime i broj stol ili kavezic

MOZE BIT DA NEMA IME KO VE INTERESSIRA MA SIGURNO (ALLEVATORE) PTICAR IMA ZASTO SVOJ PRIATE REZERVIRA ZA SEBI I ZA DRUGI NA SVOJ IME!!!
    lordlord

Broj postova : 59
    Registration date : 25.08.2014

Postaj by lordlord uto 14 lis - 12:48

Ima li netko tko prodaje bijele (ne mozaik) lipokrom kanarince?

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 18:00.