Hvala vam na odgovoru i savjetu bocka.
Meni nije nikako u cilju da ga se rijesim, nego mi je u cilju da napravim ono sto je najbolje za njega. Ako bi mu kod nekoga bilo bolje nego sto mu je kod mene, rado bih ga tamo dala.
Kada sam ga tek nasla, jos sam radila, ali je on isao svaki dan na posao sa mnom oko tjedan dana jer sam ga morala hraniti svako maloa sam jos nije znao jesti. Vec mjesec i pol ne radim i doma sam uglavnom.
Ja sam ovog malca inace uspjela vrhunski razmaziti obzirom da sam bila doma cijelo vrijeme s njim i posvecivala sam mu puno paznje. Kada ne znam gdje je samo mu fucnem i on se odazove ili doleti do mene (ko mali psic je).
Ocekujem da bih skoro skoro mogla poceti raditi pa me nece biti doma dobar dio dana, kao ni mog dragog. A moguce je da nas nece biti doma i danima zbog posla. I zao mi ga da je po cio dan sam zatvoren u krletci. Jer je sada 90 % vremena van krletke i ja uredno cistim po kuci za njim i radimo drustvo jedno drugom.
Ja ga cesto ostavim i van kaveza da haraci po kuci i kada nas nema doma ali ne na cio dan nego na 2-3 sata najvise i strah me ga je ostavljati samog van kaveza po cio dan jer se bojim da si sto ne napravi, makar se on po kuci savrseno snalazi.
Bocika, bio je on sa mnom i na moru tjedan dana. I tamo sam ga pustala vani (jednostavno mi ga je zao stalno u drzati krletci, dovoljno je da me pogleda i kaze piju ili tiktik i ja vec otvaram krletku
). U tih 5 dana mi je zbriso 2x.
Prvi put kada je vec debelo noc pala. Bio je malo na drvetu pored apartmana a zatim uletio u apartman iznad
Nakon toga mi je zbriso u po bijela dana. E to je bilo stvarno krvavo. Vani 37 a ja se ganjam s njim po šikarama i šumicama i „nagovaram“ ga da se vrati. Od sile ptica po sikarama i sumcama tocno sam raspoznavala njegovo glasanje, a i javljao mi se kada sam mu fuckala, pa mi je malo dolazio pa opet odletio i tako neka 3 sata (lovio je vani neke leptirice i bubice, pile malo) a onda je jednostavno uletio u kavez kada sam mu ga primakela u tamo nekoj sikari (o.k. u kavezu je bio zivahni leptiric).
Put na more ga se nije bas dojmio pa mi je znao za vrijeme puta divljati po kavezu (malac ima dosta veliki kavez), tako da sam se malo i prepala za njega, ali cim smo dosli doma i cim sam ga pustila vani (a to je bilo iza ponoci) malac se zaletio na zid loviti leptirice, pa sam zanala da je o.k. Mozda sam mu trebala nabaviti onaj mali „transportni“ kavezic. Tako da mi je sada u 8 mj malo frka ponovo ga furati sa sobom na more.
Inace, na moru mi ga je bilo puno teze „nagovoriti“ ga da se vrati u kavez pa sam ga i puno manje puštala vani, pogotovo nakon sto mi je zbrisao. Doma ga uvijek mogu unijeti u kavez u roku od nekih 5 min.
To ide u prilog vasoj teoriji, bocka, da je bio malo zbunjen promjenom teritorija pa se malo divljije ponasao.
Ali zanimljivo je da je i dole savrseno prepoznavao svoj kavez, ma gdje ga ja stavila, samo mu je trebalo malo duze vremena da nađe kako uci u njega.
Many zna o kakvoj se ptici radi, jer je on taj koji je detektirao vrstu i spol. Maloprije sam se i cula s njim u vezi malog.
I jos jedno pitanje: Sto ste mislili tocno pod time da crvendac zna biti malo problematican u vrijeme parenja? Problematican na koji nacin?
I da li mislite da se crvendac vise veze za teritorij ili osobu?
Ako sam duze vremena u drugoj prostoriji u koju ga ne pustim on mi uredno tiktika pred vratima dok se ne pojavim. Ili ako malo legnem on se vrti oko mene, skace po meni i kljucka me
.