Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+21
Vele
Vasko-MK
dejzi
matija
kreso
crv
sgobin
zvrcko sen
komiza
mutacija
Zac16
evmolp
dr.nenad86
DjordjeVet
Dalibor
malinois
Rasko
steva318
ticar
lord189
sestoperac
25 posters

vitamini i minerali

kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

vitamini i minerali - Page 3 Empty Re: vitamini i minerali

Postaj by kreso pet 29 sij - 23:20

svaka cast Sgobin fala puno!
    sgobin
    sgobin

Broj postova : 361
    Registration date : 02.10.2009

Postaj by sgobin pet 29 sij - 23:25

kreso je napisao/la:svaka cast Sgobin fala puno!
    lol!
    matija
    matija

Broj postova : 345
    Registration date : 19.09.2010

Postaj by matija ned 26 ruj - 13:39

kako se ptice riješavaju viška vitamina koje su unijele u organizam? kod ljudi je to riješeno da vitamine koje organizam ne može apsorbirati izlučuje putem mokraće tako da u principu kod zdravog organizma ne može biti posljedica u slučaju hipervitaminizacije, minerali kod zdravog organizma ne preporučaju se osim kod nadprosječnih fizičkih aktivnosti (ultramaraton, maraton, sportovi izdržljivosti), većinu potrebnih vitamina a posebno minerala organizam zadovoljava uravnoteženom prehranom a dodatna vitaminizacija ili mineralizacija organizma preporuča se uz liječnički nadzor samo kada se za to krvnim testom ukaže potreba... e sad pošto je farmaceutska industrija tu vidjela škrinju s blagom i dosta lukavo prstupila marketingu istih rezultati nisu izostali i velik broj ljudi koristi određene vitaminsko mineralne preparate bez ikakve stvarne potrebe, kakvo je vaše mišljenje u pogledu toga a vezano za ishranu ptica ? Ja sam nekako mišljenja da vjerovatno mogu prehranom osigurati dovoljnu količinu vitamina i minerala svojim ljubimcima, ispravite me ako griješim...
    dejzi
    dejzi

Broj postova : 19
    Registration date : 14.10.2012

Postaj by dejzi pet 4 sij - 1:23

zvrcko sen je napisao/la:

djeci se daje AD3 kapi !!!!!....a to nema veze sa parenjem Laughing Laughing Laughing ali je jako dobro davati pticama ...davanje klijavog sjemena ,pupova to ti je prirodni E vitamin ,,,,
    Molim Zvrcka sen ako moze da mi kaze kako se doziraju ove kapi AD3 i u kojem periodu ih je dobro davati? Hvala
    evmolp
    evmolp

Broj postova : 117
    Registration date : 22.07.2009

Postaj by evmolp pet 4 sij - 2:16

dejzi je napisao/la:Molim Zvrcka sen ako moze da mi kaze kako se doziraju ove kapi AD3 i u kojem periodu ih je dobro davati? Hvala
    1-2 kapi na 10 ml vode ili 1 ml na 1 l vode. Inace kapi se prodaju u dva oblika - uljani i vodeni rastvor, a ti treba da uzmes ovaj drugi.
    Pozdrav.
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv pet 4 sij - 4:30

Kako mi nismo ornitolozi , nego samo ornitofili , a i veterinara se među nama može nabrojati na prste jedne ruke - možemo samo gatati , odnosno iznositi osobna iskustva stečena principom pokušaja i pogreške.
    Ono što sam se potrudio da saznam od strane struke - dijelim sa vaama:
    Periodičkim , terapijskim doziranjem bilo kojih vitamina ne postoji mogućnost predoziranja.Eventualne nuspojave se (možda) mogu očekivati kod višemjesečnog ili višegodišnjeg tretiranja ptice nekim vitaminskim preparatom.
    Napominjem da mi ipak nismo , uz najbolju volju , svojim ljubimcima u mogućnosti osigurati vitaminski spektar kroz uobičajenu ishranu.
    Apsurd je što su ptice nastale dugotrajnom selekcijom manje zahtijevne dodacima prehrani u vidu vitamina od primjerice ptica faune Europe , čija je domestifikacija još u tijeku scratch
    dejzi
    dejzi

Postaj by dejzi pet 4 sij - 21:30

Hvala vam Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

vitamini i minerali - Page 3 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK pet 4 sij - 23:40

Pozdrav prijatelji. Evo pokusao bih odgovoriti na pitanje oko hipervitaminizacije i eliminisanje
    vitamina iz organizma ptice. Eliminsanje svih neiskoriscenih produkta kao sto su komponenti pojedinh
    ljiekova, visak vitamina, minerala i aminokiselina vrsi se u najvecem djelu preko hepara ( crne dzigerice ),
    zatim bubrega i manji deo preko digestivnog trakta. Medjutim prekomjerno davanje vitamina recimo uzastopno
    10-ak dana ili u vecim kolicinama od propisanih, napravice vecu stetu nego korist, odnosno izazvace opterecenje
    hepara, bubrega ili digestivnog trakta, jer ptica u iskljucivo malom procentu moze skladirati neiskorisceni deo
    vitamina. Zbog toga, moje misljenje je da pticama trebamo objezbediti vitamine, minerele i ostale korisne
    komponente u dopunskoj ishrani ,prirodnim putem u vidu voca i povrca. Jedino tretman vitamina bi trebalo primjeniti
    nakon aplikacije lijekova, narocito antibiotika, kako bi ptica sto prije povratila snagu i imunitet ali i obnovila
    pozitivnu crevnu mikrofloru koju antibiotici u velikom procentu unistavaju.
    Eto to su moja zapazanja na osnovu stecenih teoretskih znanja u veterinarskoj skoli, ali dobro bi bilo da cujemo
    i iskustva pticara na osnovu prakticne primjene.
    Puno pozdrava
    dejzi
    dejzi

Postaj by dejzi sub 5 sij - 1:48

Hvala Vasko i puno pozdrava za Makedoniju,bas mi je drago da si se osvrnuo na moj upit.Prije svega nisam neki pobornik hemije ali nekad je nuzno i interesuje me sve, sta- kad i koliko.Imam jednu biljeznicu pa sve pisem da imam na oku.Gdje nema konkretnog odgovora pitam jer ipak ste vi vise u ovom hobiju i znate te finese.Ne pada mi napamet da pretjerujem s tim vitaminima nego onako s vremena na vrijeme da im dam.E de mi samo reci da li je greska sto kanarince hranim hranom za sumske ptice,nekako mi je radze jedu nego ovu kanarinsku hocu reci vise je iskoriste mahnu sve nista ne ostane Very Happy Very Happy Very Happy.
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

vitamini i minerali - Page 3 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK sub 5 sij - 13:35

Dejzi, to ti ne bih znao konkretno odgovoriti. Ja do sad nisam koristio tu vrstu hrane , ali ipak
    mislim da se kolicina, razmjer i vrsta sjemena u hrani dozira zavisno od toga u kom se periodu
    ptice nalaze, na kojoj su temperaturi, duzina dana, takmicarska sjezona, reprodukcija....
    Ipak ovde ima pticara koji se niz godina bave pticarstvom i do sad su eksperimentisali sve oko ishrane.
    Ja se bavim uzgojem malinoa a oni su za razliku od drugih vrsta kanarinaca, malo specificniji oko ishrane.
    Puno pozdrava cheers
    Vele
    Vele

Broj postova : 98
    Registration date : 02.02.2013

Postaj by Vele sub 2 vel - 14:55

Bok ekipo! Molim savjet, početnik sam. Smatrate li potrebnim dodavati pticama u vodu vitamine? Zašto to pitam, čitajući priručnik o uzgoju od gosp. Josipovića koji govori da je najbolje vitamine davati kroz voće - prirodno, pitam se da li je voće dovoljno u vrijeme pripreme ptica za parenje i uzgoj?

Isto tako me zanima može li se u vodu s dodatkom jabučnog octa staviti i 2 kapljice vitamina, ili bolje na mišati to skupa?

Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Postaj by Renato.M sub 2 vel - 15:06

Vele nije loše povremeno davati pticama i vitamine, obavezno poslije raznih tretmana ili liječenja. Moja preporuka je da ih ne mijesaš sa jabučnim octom. Poz.
    emirgrdelin
    emirgrdelin

Broj postova : 167
    Registration date : 07.01.2013

Postaj by emirgrdelin sub 2 vel - 15:25

Za vitamine ja ti preorucujem da dajes preko voća i povrća kad vec imas sto bi koristio neke preparate i čudesa,a jabucno sirce daji samo u pojilicu bez ikakvih mjesanja sa nečim drugim.Otprilike ako ti je pojilica 100mg ide ti 5 6 kapi tako ja radim pozzz
    Vele
    Vele

Postaj by Vele pon 4 vel - 13:07

Hvala vam! Koristim hranu vitakraft s dodacima meda i vitaminima, pa uz voće i povrće, to bi bilo to...
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV pon 4 vel - 17:05

Vele,kad ćemo na kavu? Smile
    Vele
    Vele

Postaj by Vele uto 5 vel - 12:51

zoranV je napisao/la:Vele,kad ćemo na kavu? Smile

Zorane, subodom ili nedjeljom bilo bi za mene najbolje. Oko 10h sam uvijek u gradu. Negdje na netu sam "iskopao" tvoj broj mobitela, pa ako ti paše vikend, nazvati ću te u petak radi dogovora. Pozdrav!
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV uto 5 vel - 13:21

Sve 5,ja sam svaki dan od 9 do 12 u Lacop centru u kaffe bar Berlin.
    skipi
    skipi

Broj postova : 35
    Registration date : 22.12.2011

Postaj by skipi pon 1 srp - 23:52

Imam jedno pitanje- na vitaminima (Muta-Vit, kapi) pise da ide 15 kapi na 50ml, zanima me da li je to kanarincima previse? Vitamine dobiju 2 dana u sedmici.
    Hvala na odgovoru:D 

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: ned 24 stu - 7:41.