Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

4 posters

bolest perija kanarinac

pupi

Broj postova : 3
    Registration date : 13.05.2012

bolest perija kanarinac Empty bolest perija kanarinac

Postaj by pupi ned 13 svi - 17:19

Prije svega pozdrav svima!

Totalni sam laik po pitanju ptica, nekad davno roditelji su se iz hobija bavili uzgojem tigrica, ali tad sam bio dijete.

Da skratim pricu, imam dvije ptice. Bastarda (grdelin/kanarinac), koji je u naponu snage, pjeva i dok mu cistim kavez (udomio sam ga jer su ga namjeravali pustiti).

Problem je s drugom pticom. To je spanjolski kanarinac (bakrene boje), koji je prije 3g isto igrom slucaja zavrsio kod mene. Nije bio neki pjevac, al je odlicno izgledao.
    Prije 2g perije mu je pocelo propadati (u pocetku sam mislio da mitari). Sada izgleda doslovno kao da ga je grom pogodio. Nema rep, krila jedva. Perije mu se uvrce na sve strane, strava.

Inace, tu i tamo zapjeva, zivahan je i jede.

Jedno sam vrijeme koristio nekakav "petsol" ili tako nesto, protiv grinja, al nula bodova. imam doma frontline od psa, da probam s tim?

Unaprijed hvala!

Gost
    Gost

bolest perija kanarinac Empty Re: bolest perija kanarinac

Postaj by Gost ned 13 svi - 17:30

pozz
    da li to dolazi od tekuta ili ne to ti nebi znao reci to ce neko iskusniji morati,al sto se tice frontline preparata tu nemozes pogrijesiti ako su tekuti upitanju onda ti je frontline najbolji za to vecina pticara ga koristi
    poozzzz Smile
    Vrbanja
    Vrbanja

Broj postova : 378
    Registration date : 07.03.2010

Postaj by Vrbanja pon 14 svi - 16:51

pupi je napisao/la:Prije svega pozdrav svima!

Totalni sam laik po pitanju ptica, nekad davno roditelji su se iz hobija bavili uzgojem tigrica, ali tad sam bio dijete.

Da skratim pricu, imam dvije ptice. Bastarda (grdelin/kanarinac), koji je u naponu snage, pjeva i dok mu cistim kavez (udomio sam ga jer su ga namjeravali pustiti).

Problem je s drugom pticom. To je spanjolski kanarinac (bakrene boje), koji je prije 3g isto igrom slucaja zavrsio kod mene. Nije bio neki pjevac, al je odlicno izgledao.
    Prije 2g perije mu je pocelo propadati (u pocetku sam mislio da mitari). Sada izgleda doslovno kao da ga je grom pogodio. Nema rep, krila jedva. Perije mu se uvrce na sve strane, strava.

Inace, tu i tamo zapjeva, zivahan je i jede.

Jedno sam vrijeme koristio nekakav "petsol" ili tako nesto, protiv grinja, al nula bodova. imam doma frontline od psa, da probam s tim?

Unaprijed hvala!

Po opisu kod tvog kanarinca ovdje se neradi o tekuti problem je takozvano FRANCUSKO MITARENJE nazalost za tu vrstu bolesti
    jos nije pronadjeno nesto sigurno a i jos uvjek nezna se sa sigurnoscu zbog cega nastaje bolest ima vise nagadjanja zbog toga i toga ali nista sigurno.
    Pokusaj ptici dati sto raznovrsniju hranu svakodnevno kupanje ekstra dodatke vitamina i minerala a posebno sto vise A i B vitamina .Postoji mogucnost da se ptica obuce kako treba da pocne da pjeva kao da nije nista bilo ali isto tako da se poslije jednog izvjesnog vremena mitarenje povrati ponovo .Takve ptice i kad se obuku kako treba i dodju u formu nepreporucujem za dalji uzgoj moze se desiti da dobijes zdrave ticad od njega bez ikakvih znakova bolesti ali sledece potomstvo sigurno pokazuju iste probleme.
    mipticar

Broj postova : 844
    Registration date : 01.05.2009

Postaj by mipticar pon 14 svi - 22:51

Ja nebi išao tako daleko, što se tiče tvoje teorije o francuskom mitarenju , več bi rekao da je to poremečaj kod promjene perja a preporučio bi prije svega kapanje Frontlain combo a iza toga svakako qikon forte , vitamin koji ima 18 vit. i još puno toga što ptici treba. Pozdrav !Molim da iza terapije staviš na forum rezultat moje preporuke.
    pupi

Postaj by pupi pon 14 svi - 22:56

hvala na odgovorima, stavit cu kap frontlinea za pocetak.

inace, prijatelj mi je davno imao glostera zutog kanarinca bez kukme, i to s neke izlozbe ga je uzeo (navodno pobjednik).

Uglavnom, toj su se ptici doslovno poceli stvarati cvorovi od perija, perije se uvrtalo na sve starne. ovaj moj drugacije izgleda, nastojat cu sliku postavit.
    Vrbanja
    Vrbanja

Broj postova : 378
    Registration date : 07.03.2010

Postaj by Vrbanja pon 14 svi - 23:32

mipticar je napisao/la:Ja nebi išao tako daleko, što se tiče tvoje teorije o francuskom mitarenju , več bi rekao da je to poremečaj kod promjene perja a preporučio bi prije svega kapanje Frontlain combo a iza toga svakako qikon forte , vitamin koji ima 18 vit. i još puno toga što ptici treba. Pozdrav !Molim da iza terapije staviš na forum rezultat moje preporuke.

Pozdrav

Moja predpostavka na osnovu da ptica vec dvije godine non stop baca perje je zbog toga da je to francusko mitarenje
    i sam sam napiso da ptici treba omoguciti sto vise vitamina i minerala

Neznam samo sta u ovom slucaju pomaze Frontlajn Combo

slab sam sa kemijanjem posto ptice drzim 99% na prirodnoj bazi
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

bolest perija kanarinac Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK uto 15 svi - 17:54

Slazem se sa Vrbanja sto se tice pojacavanje vitamina koji je naveo, kako bi ptica ojacala i sto je bitnije dobila
    jaci imunitet, pa tek onda bi pristupio medikamentoznom lecenju kako je Mpticar savjetovao frontline combo ili
    druga vrsta antiparazitika. Frontline bi svakako ocistio pticu od ekto i edno parazita a ujedno i poboljsao stanje
    perja pod uslovom da je ono napadnuto parazitima. Najbolje bi bilo da se postavi slika ptice, vidim da se pominju
    problemi sa perjem kod golster kanarinaca ali ipak treba dobro pogledati, posto su oni skloni stavaranjem lumpsa.
    Pozdrav cheers
    pupi

Postaj by pupi čet 17 svi - 16:13

jucer mi je umro kanarinac. vec dvije godine govorim kako cu se raspitati na pticijim forumima kako bi mu pomogao, i sad kad sam napokon krenuo...

prije dva dana sam primjetio da je vise na podu krletke nego obicno, a i oci su mu bile nekako mutne. uredno je jeo, bas sam mu prije neki dan dao jabuke.

inace, ta ptica je stvarno lose izgledala, kao loptica - bez repa... takav je vec skoro 2g.

sve jedno, puno hvala na savjetima.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 10:14.