Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+15
zoranV
Faeton
patrik
ticar
matija
crv
Dean
pippo
Renato.M
kreso
Edi-labin
bembo
dragutin rajnović
works
ikayke
19 posters

Campionato Italiano_ PORDENONE 2011

patrik
    patrik

Broj postova : 408
    Registration date : 09.04.2010

Campionato Italiano_ PORDENONE 2011 - Page 2 Empty Re: Campionato Italiano_ PORDENONE 2011

Postaj by patrik ned 25 pro - 19:43

Pula - Rimini 500km = 10 l.vina
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Campionato Italiano_ PORDENONE 2011 - Page 2 Empty Re: Campionato Italiano_ PORDENONE 2011

Postaj by ikayke sri 28 pro - 19:27

Biti ću dovoljno slobodan da vam prezentiram zaista izvanredne slike velikog zaljubljenika u ptice gospara Vicka Antičevića iz Dubrovnika koje je fotografirao na Izlozbi u Pordenoneu...

Slike se izvorno nalaze na web stranicama Kluba uzgajivača ptica Europe i križanaca

http://www.kupek.hr/galerija/Pordenone2011.asp

Uzivajte!!
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean pet 30 pro - 11:30

bravo Vicko

super slike...jedino mi je krivo, što ne slika kanarince, nego nekakve vrapce i papige i što umjesto silnih zgodnih hostesa on slika Faga Razz Razz
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV pet 30 pro - 18:14

Sve mi je to jasno,ali bi volio da mi netko od sudaca objasni pticu koja se nalazi u petom redu ,prva slika?????????????????????? Križanac Zeba trubačica X češljugar ,1 mjesto. Kavez broj 5942??????
    P.S. Pogledajte malo krila,narandžasta su...
    a nama se prodaje priča da u svijetu i evropi ne prolaze ofarbani baštardi
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar pet 30 pro - 20:27

zoranV je napisao/la:Sve mi je to jasno,ali bi volio da mi netko od sudaca objasni pticu koja se nalazi u petom redu ,prva slika?????????????????????? Križanac Zeba trubačica X češljugar ,1 mjesto. Kavez broj 5942??????

a možda zeba trubaćica ima takva krila. Very Happy
    komiza
    komiza

Broj postova : 955
    Registration date : 20.06.2009

Postaj by komiza pet 30 pro - 20:50

Uuuuuu,tu trubačicu triba uzgojit,čuo sam da ima pravu baritonsku zijadu. bounce
    Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Postaj by Renato.M sub 31 pro - 22:50

Evo, da vam bude jasnije o kojoj se ptici priča-
    zdenko
    zdenko

Broj postova : 7
    Registration date : 21.06.2010

Postaj by zdenko ned 1 sij - 1:21

Renato nebi bilo loše da je malo Frontlineom pošpricaš izgleda da ima tektui. Smile
    Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Postaj by Renato.M ned 1 sij - 18:20

zdenko je napisao/la: Renato nebi bilo loše da je malo Frontlineom pošpricaš izgleda da ima tektui. Smile
    Ma tek je to bilo obavljeno, pa vidiš da se na vijetru suše!!!
    ERVINO
    ERVINO

Broj postova : 628
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by ERVINO ned 1 sij - 20:26

zoranV je napisao/la:Sve mi je to jasno,ali bi volio da mi netko od sudaca objasni pticu koja se nalazi u petom redu ,prva slika?????????????????????? Križanac Zeba trubačica X češljugar ,1 mjesto. Kavez broj 5942??????

pozdrav

Konačno pravo pitanje ????radi se o hibridu zeba trubačica x češljugar ....opis zebe trubačice ili rhodopechys githaginea glava sivo-srebrna,,,primarna letna pera tamno sivo,sekundarna sivo-smeđa,vanjska letna pera nose jedan svjetli obrub...rep tamno-sivi....prsa sivo sa crvanim refleksom....pokušaj to spojiti sa crvenom maskom,žutim letnim perima i smeđim prsima gardelina pa složi boje vodeći računa da su neka svojstva ptice dominantna a neka recesivna ...
    Ovo je izuzetno rijedak hibrid i neznam tko bi se usudio deklasirati takvu pticu '????
    Na istoj izložbi bio je i hibrid afričkog serinusa x kimpla šampion izložbe kombinacija žuta x crveno bez imalo karotena 5 slika u istom redu!!!

Moja saznanja su da se samo na natjecanjima u organizaciji COM kažnjavaju evidentno karotinirani hibridi pogotovo u kombinaciji žuto x crveno .....prvenstvo Italije je u organizaciji FOI i kod njih se tolerira karotiniranje ustvari na istoj izložbi sam vidio i jedne i druge... maheri uzgajivači karotiniraju i kimple i češljugare ...ali na način da se to u fenotipu ptice ne vidi....s obzirom da bar još 2-3 godine nečemo vidjeti Svjetsko i sudjelovati na natjecanju u organizaciji COM preporučam dodavanje bojila (karotiniranje) na način da obrub krila,trtica i ramena budu iste boje (od žute do naranđaste) a maska čim crvenija SRETNO santa (ovdje mislim isključivo na hibrid češljugar x kanarinac)!!!
    Maghellano
    Maghellano

Broj postova : 48
    Registration date : 13.11.2010

Postaj by Maghellano ned 1 sij - 21:41

Ne znam ako ikog interesu je ali ima zeba trubačica jos jedno drugo ime a to je Pustinjska Gimpla
    Dean
    Dean

Postaj by Dean pon 2 sij - 10:35

...
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv pon 2 sij - 12:44

Deane , u potpunosti se slažem s tvojom konstatacijom . lol!
    Dean
    Dean

Postaj by Dean pon 2 sij - 13:55

crv je napisao/la: Deane , u potpunosti se slažem s tvojom konstatacijom . lol!

ma napisao sam post od 10 redova i onda skužio da nisam gledao istu bastardu Very Happy Very Happy

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 12:50.