by many sri 4 sij - 18:09
[quote="black siskin"]iako naizgled jednostavno napraviti volieru koja će biti idealna za naše ljubimce nije baš jednostavna stvar.za pojedine ptice pjevice koje su u začeništvu kao što su kardinali bitno je obratiti pozornost na preporučene dimenzije voliere koje je izdalo ministarstvo kulture tj PRAVILNIK O UVJETIMA DRŽANJA, NAČINU OZNAČAVANJA I EVIDENCIJI ZAŠTIĆENIH ŽIVOTINJA U ZATOČENIŠTVU
gdje stoji da za grupu kardinali čija dimenzija prelazi preko 20 cm.mogu se držati u volijeri (za 1-2 ptice)koja ima vanjski i zaštitni prostor.E sada Vanjski prostor u koloni dimenzije površina (m2)/širina (m)/visina (m) stoji: 1,6/1,8/0,8 a zaštitni prostor u koloni površina (m2)/broj ptica) stoji 1/4 ptice.
ono ša meni nije jasno ovdje je sljedeće:
šta nije bilo jednostavnije dati dimenzije kaveza
širina x visina x dubina?
šta im to znači 1/4 ptice?
Uzimaju u obzir navedeno u nastavku dati ču Vam dimenzije moje volierice koja još nije napravljena ali koja je u planu[/q
to ne možeš generalizirati,neke vrste trebaju više mijesta tj jedinke u toj vrsti su agresivnije i teritorijalnje pa traže više mjesta,kažu riba litra,metar kvadratni par glubova,ali sve ovisi i od tvoje procjene,da bi se i konfiguracja terena uklopila i duljina sunčevog svjetla,kad sam ja radio volijere radio sam po osječaju,nisam gledao tablice,moj savjet ti je gledaj kako ti se ptice ponašaju pa odredi prema tome u koju če voijeru