Inace sluzi za oblogu mladih sadnica od zime.
https://2img.net/r/ihimizer/img641/9784/dsc00523cl.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img46/8090/dsc00524tg.jpg
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
zoran ptice pjevice je napisao/la:Pesti i ovo je isto fino, tanke niti, mekane a od ove rolne mozes izrezati puno komada. Rolna kosta 3 eura.
bizar je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:Pesti i ovo je isto fino, tanke niti, mekane a od ove rolne mozes izrezati puno komada. Rolna kosta 3 eura.
ZoraneV, poštovani, molim gdje to ima za kupiti? Vidim da je natpis na Njemačkom pismu , nije valjda da se mora ići u Njemačku.
Ja inače filc kupim u Splitu u Brodomerkura, mali komadi za stavljanje ispod (na dno noge) stolice...i nije baš jeftin.
Molim pojasni malo više, što je to filc, od kojih je materijala? Jeli prirodni materijal ili umjetni??
-Po meni je to glupo stavljati(davati-nuditi grdelinušama) za grdeline, (što je Petsi rekao ) isjeći pa staviti u plastično gnijezdo za kanarinca, to je ok, to stoji, a to onda imaš već isječeno za kupiti u Pet dućanima.....
Znači po mom sudu, filc kanarincima DA, grdelinima NE.
bizar je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:Pesti i ovo je isto fino, tanke niti, mekane a od ove rolne mozes izrezati puno komada. Rolna kosta 3 eura.
ZoraneV, poštovani, molim gdje to ima za kupiti? Vidim da je natpis na Njemačkom pismu , nije valjda da se mora ići u Njemačku.
Ja inače filc kupim u Splitu u Brodomerkura, mali komadi za stavljanje ispod (na dno noge) stolice...i nije baš jeftin.
Molim pojasni malo više, što je to filc, od kojih je materijala? Jeli prirodni materijal ili umjetni??
-Po meni je to glupo stavljati(davati-nuditi grdelinušama) za grdeline, (što je Petsi rekao ) isjeći pa staviti u plastično gnijezdo za kanarinca, to je ok, to stoji, a to onda imaš već isječeno za kupiti u Pet dućanima.....
zoran ptice pjevice je napisao/la:Ovo je vec isprobana stvar kod mene. Pokazala se izuzetno dobro. Prirodno je 100%. Citiram deklaraciju-Flisni pokrov za zastitu od zime:
Za stabla i loncarice. Poseban pokrov od flisa od 100-postotno jutenih vlakana!
PESTI je napisao/la:Draži uložak od filca ,za grdelinovo gnjezdo ,mi je onaj od kokosovog užeta.
To je grubi uložak ali grdelini ga ,,vole,,za podlogu ,odlično ga prihvate .
Lugarini su ,,ludi,,za filcom ,toliko ga vole čupkati da im ga ponudim na žice u pripremi za parenje.
zoran ptice pjevice je napisao/la:bizar je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:Pesti i ovo je isto fino, tanke niti, mekane a od ove rolne mozes izrezati puno komada. Rolna kosta 3 eura.
Bizar, izgleda da me mjesas Zoranom V (Vukadinom).
Filc sam kupio u OBI-ju. Pise da je 100% prirodan, malo je tanji od gotovih ulozaka sto kupujemo za gnjezda.
Ja obavezno stavljam i stiglicima filc, Pesti je fino objasnio razlog. Ovo sam iznio kao zgodnu i ucinkovitu alternativu za gotove uloske koji nisu bas jeftini kod nas. Mozda su kod vas povoljniji?
crv je napisao/la:bizar je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:Pesti i ovo je isto fino, tanke niti, mekane a od ove rolne mozes izrezati puno komada. Rolna kosta 3 eura.
Evo ja ću iz HORTIKULTURE uletjeti Zoranova ideja je izvrsna, Jeftin i prirodan materijal .Ali preporučio bih proučiti tekst na pakovanju jer taj materijal (zato ga Bizar obavezmo mora nabaviti) služi prvenstveno za spriječavanje kornjaša koji iz zemlje preko debla dolaze do lišća.Kornjaši na nogama imaju duge šiljaste kukice pa im je onemogučeno kretanje preko ovoga materijala. Strah me je da materijal kojemu je navedena svrha zaštita biljaka , nije natopljen nekakvim insekticidom. Ako bi tjeralo tekut - bilo bi idealno ali što ako je nešto agresivnije?
Inače za zaštitu od mraza ima boljih materijala koji kraće vrijeme zadržavaju vlagu koja izaziva trulež i gljivična oboljenja.U hortikulturi dobar nadomjestak za zaštitu od kornjaša je vlaknasti materijal za filtere kuhinjskih napa.
Zato Bizar , prije nego ugledaš ,,nareckano'' lišće na sadnicama maslina - nabavi ovaj materijal
Inače pravi filc je 100% vuna i služi u izradi klavira (ono mekano što udara po žicama) na udaraljkama za timpan bubnjeve , vrhove blijarskih štapova...
A gde se moze nabaviti taj vuneni filc?vixan je napisao/la:ne govorim o pletenim ulšcima, nego o vunenom filcu. filc režem na mjeru za plastična gnijezda.
zoran ptice pjevice je napisao/la:Bizar vec sam napomenuo od cega je ovaj filc napravljen. A to sa ovcijom vunom moras dobro paziti! Cesto se desava da se zenki omota i ureze dlaka oko noge kad ona mota gnjezda i vrlo lako se moze desiti da izgubis zenku. Nastaje otok i cak infekcija. Ovo ti govorim iz svog licnog iskustva a i mojih par kolega! Zenka u prirodi koristi ovciju vunu kao gradjevni materijal za gnjezdo pa sam i ja isao tom logikom da im ponudim dlaku ne sluteci sta im se moze desiti. Priroda je jedno a ovo sto mi radimo je nesto drugo..a mozda se to i u prirodi to desava...
Zato ja sad idem na sigurno, kokosova vlakna,pamucna vata,suva trava i gotova mjesavina za gnjezda.
zoran ptice pjevice je napisao/la:I ja sam prije koristio pletene uloske od vune ali tad nisam imao puno ptica. Ovo mi je puno prakticnije, bacis stari ulozak, stavis novi...za 3 eura koliko kosta ova tabla filca mogu dobiti puno ulozaka i nemam zafrkancije.