5 posters
Zamolio bi da se pojasni gdje se ovde cuje klokot a gdje klok-flauta
malinobosna- Broj postova : 25
Registration date : 29.11.2010
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
0.22 klok
0.44 klok
1.07 klok
1.30 flauta
1.55 flauta dugo traje a kratko neka ptica preklopila klokot
2.15 flauta
Ima tu jos nekoliko sudaca na forumu a i vrsnih poznavaoca pjeva PA NEK DAJU KOMENTAR
Koliko vidim sudac iz Beca (veliki pozdrav )je bas cesto na forumu ali ne komentira pjev.
Koliko vidim sudac iz Beca (veliki pozdrav )je bas cesto na forumu ali ne komentira pjev.
Aco hvala puno na komentaru
Ja sam mislio da je klok
0.44
1.30 i
1.55
a ovo ostalo da je flauta i mislim da bi trebalo vise da se prica o toj da se izrazim jebenoj klok-flauti da je izbacimo da nam nekvari jato jer ona je ko jedan parazit
jos jednom hvala.
Ja sam mislio da je klok
0.44
1.30 i
1.55
a ovo ostalo da je flauta i mislim da bi trebalo vise da se prica o toj da se izrazim jebenoj klok-flauti da je izbacimo da nam nekvari jato jer ona je ko jedan parazit
jos jednom hvala.
Kao prvo ovo su izuzetno kvalitetne i duboke ptice .Imaju bas dobre ture .Vlasnika ovih ptica poznajem i on je veliki maher i poznavaoc pjeva .Takvi ljudi lako kontroliraju klok-flaute .problem je kad ljudi ne prepoznaju klok flautu i stave takvu pticu kao ucitelja ,sljedece godine NEMA KLOKOTA A NI KLOK-FLAUTA NECE BILI LJEPA
Za vlasnika ptica si se prevario ovo su moje ptice a za ostalo si u pravu i ove ptice namjeravam da sklonim jer mrzim kad imaju tu klok-flautu a ako uspijem da nabavim ptice koje je nemaju opet cu ako bogda da uzgajam malinoe
malinobosna je napisao/la:Za vlasnika ptica si se prevario ovo su moje ptice a za ostalo si u pravu i ove ptice namjeravam da sklonim jer mrzim kad imaju tu klok-flautu a ako uspijem da nabavim ptice koje je nemaju opet cu ako bogda da uzgajam malinoe
Sretno
Gost- Gost
dejanzec1- Broj postova : 199
Registration date : 24.02.2010
Pozdrav i evo i ja da kazem nesto nema nista opasnije od klok flaute opasnija je i od negativnih tura znate svi koji su ture i zato sto dalje od klok flaute ali ia dosta problema sa klok flaute sto ne mozes da ubedis neke odgajivace da je to klok flauta a nije klok tu treba vise takmicenja sudije i druge stvari pa cak i sudije dolaze do nesporazuma za neke turemalinobosna je napisao/la:Aco hvala puno na komentaru
Ja sam mislio da je klok
0.44
1.30 i
1.55
jos jednom hvala.
Ptica kad ima klok flautu i imas je kod mladih oni prvo prifvate flautu pa posle drugo i ona je stvarno veliki problem i ako covek ima to u celom jatu mora celo jato da proda pa da pocne iz pocetka a kad covek ima druge negativne ture moze da skloni samo jednu pticu a ne celo jato
misko1- Broj postova : 41
Registration date : 17.02.2010
Tako je Aco ako si mislio na mene i tebi veliki pozdrav i cestitke jos jednom, za proteklo takmicenje. Jesam cesto na forumu ali vise kao posmatrac jer i kad nesto napisem sta me zanima nekakvi vidovnjaci mi kontriraju zato je ipak bolje drzati se po strani.malinois je napisao/la:Ima tu jos nekoliko sudaca na forumu a i vrsnih poznavaoca pjeva PA NEK DAJU KOMENTAR
misko1 je napisao/la:Tako je Aco ako si mislio na mene i tebi veliki pozdrav i cestitke jos jednom, za proteklo takmicenje. Jesam cesto na forumu ali vise kao posmatrac jer i kad nesto napisem sta me zanima nekakvi vidovnjaci mi kontriraju zato je ipak bolje drzati se po strani.malinois je napisao/la:Ima tu jos nekoliko sudaca na forumu a i vrsnih poznavaoca pjeva PA NEK DAJU KOMENTAR
Vidovnjaci kontriraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma bas te briga ,drzi se svog stava i NIKAD NECES POGRIJESITI .
dejanzec1 je napisao/la:Ptica kad ima klok flautu i imas je kod mladih oni prvo prifvate flautu pa posle drugo i ona je stvarno veliki problem i ako covek ima to u celom jatu mora celo jato da proda pa da pocne iz pocetka a kad covek ima druge negativne ture moze da skloni samo jednu pticu a ne celo jato
Nije klok -flauta bas toliki problem da bi se sve ptice prodale .......
Treba je znati kontrolirati .Na ocjenjivanjima ptica 80% ptica flautira bez ili sa klokotom .Takve ptice se ocjene ONO STO CUJEMO .Puno je lakse ocjeniti kad ptica povezuje klokot sa klok-flautom .
Imao sam u svom jatu ptice koje flautiraju iza klokota i te ptice su odlicno prolazile na takmicenjima , STEKAO SAM ODLICAN OSJECAJ da prepoznam flautu koliko god da je slicna klokotu.
Aco klok flauta je stvarno problem znas to i sam i ja znam i da se to kontrolira je tesko mozda mozes ti da je kontroliras ali tesko neko sto ne moze i ja sam neznam kako bi se to kontroliralo to sa klok-flautom i kad ptica flautira bolje je skloniti a kad ptica pjeva klok i na kraju otpjeva klokflautu nije problem ali i takvu pticu nikako stavljati za ucitelje.A to za ocenjivanje naravno da se oceni to sto se cuje.malinois je napisao/la:dejanzec1 je napisao/la:Ptica kad ima klok flautu i imas je kod mladih oni prvo prifvate flautu pa posle drugo i ona je stvarno veliki problem i ako covek ima to u celom jatu mora celo jato da proda pa da pocne iz pocetka a kad covek ima druge negativne ture moze da skloni samo jednu pticu a ne celo jato
Nije klok -flauta bas toliki problem da bi se sve ptice prodale .......
Treba je znati kontrolirati .Na ocjenjivanjima ptica 80% ptica flautira bez ili sa klokotom .Takve ptice se ocjene ONO STO CUJEMO .Puno je lakse ocjeniti kad ptica povezuje klokot sa klok-flautom .
Imao sam u svom jatu ptice koje flautiraju iza klokota i te ptice su odlicno prolazile na takmicenjima , STEKAO SAM ODLICAN OSJECAJ da prepoznam flautu koliko god da je slicna klokotu.
IvoR- Broj postova : 225
Registration date : 30.10.2009
Ovo su stvarno dobri komentari koji nama svima mnogo pomazu,navodenje sta ptica pijeva u kom momentu i komentari sta je pozitivno a sta negativno su super.Zato sam misljenja da misko 1,Malinois i svi ostali kako sudci za pijesmu tako i oni koji imaju dobro iskustvo sa pijevom malinoa treba da jos vise daju svoje komentare nerazmisljajuci sto se to nekom nesvida.