+12
lord189
sanchez33
svabo
alija-zenica
refa95
Dax BG
grdelin-omiš
krepat ma ne molat
koce
komiza
zvrcko sen
visokoletač
16 posters
CRVENA MASKA GRDELINA
visokoletač- Broj postova : 24
Registration date : 23.02.2010
- Post n°1
CRVENA MASKA GRDELINA
Može mi neko reć s čime poboljšati boju maske kod grdelca da bude krvavo cevena a ne narančasto bljedunjava,šta bi im trebalo davati i u koje vrijeme.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°2
Re: CRVENA MASKA GRDELINA
Grdelinaši nije valda da to velikani neznaju
ajde dat ćemo im još vremena.
ajde dat ćemo im još vremena.
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°3
Mojima je maska uvik crvena i lipi su ko slika. Možda zato šta im dajem puno svakakvoga zelenila,voća ponekad. Često im dajem pupove Maslaćka i Koštrica. Tjedno im dam sigurno 5 puta zelenila ! Pozdrav...
koce- Broj postova : 360
Registration date : 16.04.2010
- Post n°4
visokoletač je napisao/la:Može mi neko reć s čime poboljšati boju maske kod grdelca da bude krvavo cevena a ne narančasto bljedunjava,šta bi im trebalo davati i u koje vrijeme.
Narancasto blida kruna može biti iskljucivo nakon mode(mitarenja),i to ne mora biti(kod mene nije),a ovisi u kakvim se uvjetima grdelin mitario.Inace boja krune kao i ukupno stanje perja grdelina ne ovisi o prehrani grdelina ili dodacima koje dajemo ili pojacavamo misec ili dva,vec cilu godinu uvjeti držanja,cistoca i prehrana moraju biti na nivou da bi se to odrazilo na boju perja grdelina.Ako ti se grdelin tek izmitario donekle je normalna takva kruna,ako to nije slucaj,onda nešto nije u redu sa grdelinom.Da ti sad ja ili neko drugi ne nabrajam što mu davati,prolistaj malo forum,prehranu i uzgoj grdelina,pa ces naci sve što te interesira.Ukratko:što više ga osuncaj,cistog i suhog zelenila,jabuka,mrkva i celer u komadu obavezno,pogotovo sada zimi.Ne trebaš forsirati umjetne vitamine,kupi malo pakovanje jajcane smjese koju možeš davati dva puta tjedno i naravno uvik da ima na rasplolaganju minerale,grit,pijesak ili što vec daješ.
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°5
Mojima je maska ok,dajem im radić,mrkvu,jabuku,suhu smokvu,suncokret ,zimi i pancetu.Čuo sam i za druge vrste zelenila ali me strah da nešto ne zeznem.Mislim da im je i ovo dovoljno.
grdelin-omiš- Broj postova : 40
Registration date : 04.10.2009
- Post n°6
poboljšat će ti je godišnje doba i kad grdelin uđe u žestinu bit ce krvava da crvenija nemože bit strpi se sve u svoje vrime
zvrcko sen- Moderator
- Post n°7
crvena boja nije lipokromska boja kao u kanarinaca,,, njezina punoća dobija se ishranom, ali uz još neke stvari. Svakako tu je smještaj ,svjetlost itd itd. Svi ovi čidbenici utječu na usiljenost ptice. Pa nemožemo faliti ako je usko vežemo uz spremnost ptice.
Davanjem karotina dobijamo neželjen efekt naranče na ramenima i pokrovnim letnim perima, te se isti izbjegava davati.
isto tako ne preporuča se davanje crne uljane repice , već crvene i to u malim količinama.
Davanjem karotina dobijamo neželjen efekt naranče na ramenima i pokrovnim letnim perima, te se isti izbjegava davati.
isto tako ne preporuča se davanje crne uljane repice , već crvene i to u malim količinama.
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°8
U te svaka ka u Njegosa seniore
zvrcko sen- Moderator
- Post n°9
ha ha krležijanske od pola metra ,,, to mi je uvik prigovarala profešurica pok. Dvornikova... Ovaj odgovor je samo zagrebao po površini ovu tematiku koja je puno, puno složenija nego se čini.
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°10
alija-zenica- Broj postova : 37
Registration date : 12.10.2011
- Post n°11
refa nema sanse da je takva maska kada zavrsi mitar
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°12
nisam rekao da je ovakva citavu godinu,ali mu nebude ni narandzasta kao kod vecine stiglica uvjek mu bude blago crvena
svabo- Broj postova : 12
Registration date : 12.11.2011
- Post n°13
Samo treba sto raznovrsnije ptice hraniti i bit ce sve ok. A koliko se brinemo o pticama takav se rezultat mozemo i ocekivati...
sanchez33- Broj postova : 59
Registration date : 25.11.2011
- Post n°14
Moji stari grdelini pošto ih držin u "kući" imaju narančaste krune, mada se izmitare ko "bebe" i izgled perija im bude top, od uvjeta i raznolikosti hrane dobiju sve, prezime u voljeri(da beštija osjeti da ima krila)sa par sati sunca dnevno i onda ih ponovo čiban u 3 misec. E sad, od susida grdelini ne dobivaju toliko raznolike ishrane ko moji, ali su vanka cilu godinu i imaju krunu crvenu ko krv. Do jedan. Dali je u pitanju nekakva apsorbcija karotena preko zime, ne znan?!
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°15
sanchez33 je napisao/la:Moji stari grdelini pošto ih držin u "kući" imaju narančaste krune, mada se izmitare ko "bebe" i izgled perija im bude top, od uvjeta i raznolikosti hrane dobiju sve, prezime u voljeri(da beštija osjeti da ima krila)sa par sati sunca dnevno i onda ih ponovo čiban u 3 misec. E sad, od susida grdelini ne dobivaju toliko raznolike ishrane ko moji, ali su vanka cilu godinu i imaju krunu crvenu ko krv. Do jedan. Dali je u pitanju nekakva apsorbcija karotena preko zime, ne znan?!
da si sam pitanje i sam si odgovorija na njega malo promisli sta si reka ali nikakav karoten nije u pitanju
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°16
eto i moj savjet,dajte im mljeveni šipak i papriku da jedu,ciklino lišče i radić,cikoriju,to bi im trebalo bii ok na prirodnoj bazi ne moram naglašavati da paprika ide crvena,meni su tzv plamenocrveni super jedva čekam da se omitare ako su iz prirode da dobiju tu boju,hm nekako i izgledaju ljuči i ljepše se vidi u krletci nekako izgledaju domestificiranije,ali ovo vam je za boju ok mix,servirate im kako hočete
skopski maestro- Opomena
- Broj postova : 488
Registration date : 19.09.2011
- Post n°17
za da se dobije crvena maska bitno je i čime i sa kojom hranom hranite vače štigliče.a za neki marifet ima ih dosta .na primer ja im dajem isušenu mrezgu od kajsije i to rendanu ona je mnogo bogata sa betakarotinom prirodnim ..
blizanci- Broj postova : 3
Registration date : 07.01.2012
- Post n°18
dli neko ima štigliće mužjaka i ženku za prodat sa papirima i prstenovane
zako- Broj postova : 334
Registration date : 02.02.2012
- Post n°19
To ćeš teško pronaći. Ja sam ove godine upio nabaviti jedan par ali uz tešku muku.
Upravo sam u isčekivanju uzgojne dozvole i ako bude sreće, na godinu bih mogao imati i mlade.
Upravo sam u isčekivanju uzgojne dozvole i ako bude sreće, na godinu bih mogao imati i mlade.
blizanci- Broj postova : 3
Registration date : 07.01.2012
- Post n°20
zako sretno