Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+4
zoke007
zijada
zvrcko sen
frano
8 posters

Grdelini iz uzgoja

frano

Broj postova : 8
    Registration date : 17.11.2010

Grdelini iz uzgoja Empty Grdelini iz uzgoja

Postaj by frano pet 19 stu - 23:17

naime...pokušavam nabavit grdeline iz uzgoja
    dobro bi mi došla bilo kakva informacija o ljudima koji posjeduju takve grdeline i spremni su ih prodati
    ja sam iz Otoka, kraj Sinja...pa ako netko poznaje određene ljude ili iz Sinja ili bliže okolice, bio bih zahvalan na informacij
    Smile
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Grdelini iz uzgoja Empty Re: Grdelini iz uzgoja

Postaj by zvrcko sen pet 19 stu - 23:34

Frano imaš ovdje pod temom izložbe 2010/11 imena većine uspješnih uzgajivača
    zijada
    zijada

Broj postova : 354
    Registration date : 07.08.2010

Postaj by zijada pet 19 stu - 23:38

frano je napisao/la:naime...pokušavam nabavit grdeline iz uzgoja
    dobro bi mi došla bilo kakva informacija o ljudima koji posjeduju takve grdeline i spremni su ih prodati
    ja sam iz Otoka, kraj Sinja...pa ako netko poznaje određene ljude ili iz Sinja ili bliže okolice, bio bih zahvalan na informacij
    Smile
    Posjeti g.Badu on uzgaja grdeline i to jako dobre i kvalitetne.On ti stoji u Brnazama.
    frano

Broj postova : 8
    Registration date : 17.11.2010

Postaj by frano sub 20 stu - 19:46

ok hvala puno!!
    zoke007
    zoke007

Broj postova : 52
    Registration date : 22.11.2010

Postaj by zoke007 pon 22 stu - 21:26

Frano jesi li našao Badu?
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI sub 27 stu - 18:57

Grdelini iz uzgoja polako ali sigurno zauzimaju svoju poziciju kod grdelinaša.
    Mutacije takodjer pronalaze svoje mjesto ,jer prije 4-5 godina mnogi nisu niti u snovima mogli zamisliti kako takve ptice izgledaju.
    Uzgoj nije nikako jednostavan ali nije niti nemoguć ,kao što se do nedavno vjerovalo.
    Prije nabave treba imati kvalitetne parilice sa pregradom (mjesto za njih)ili prostorne letače.Opremiti se sa pojilicama , više vrsta hranilica ,koju kadicu za kupanje , razne vitamine ,gnjezda ,materijal za gnjezda ,posudama za držanje hrane,............................itd , jer to je samo priprema dok ne nabavimo ptice.

Upravo sad je idealno vrijeme za nabavu grdelina ,a netko je to obavio kupovinom izvan granica po raznim izložbama.
    Kod nabave grdelina treba biti veoma oprezan , prilikom pregleda ptice treba obratiti pažnju na izgled, držanje, ponašanje,............,(što pjeva cheers ).
    Mnogi su u tome veoma neiskusni pa traže savjet od iskusnijeg koji već ima uzgoj što je jedna od boljih varijanti.
    Za one koji bi birali pticu svojom voljom mogu predložiti par ,,sitnica,,o kojima treba voditi računa.

Oči grdelina moraju izgledati okrugle i sjajne ,ptica koja ,,sužava oko,,pokazuje nešto nije u redu.
    Birajte one sa jednolično obojenom crvenom maskom i da ima onaj metalik sjaj.
    Maske koje su dvobojne možemo tumačiti kako tko želi ,ali u najgorem slučaju može pokazati korištenje nekakvih ljekova ili kakvog lošijeg perioda dok se grdelin mitario i za posljedicu imamo dvobojnost.
    Previše ,,veseli,,grdelin takodjer nije prva opcija jer postoji mogučnost da ,,ima nešto u krvi flower ,,
    Takodjer tako vrijedi za one previše mirne koji stoje na mjestu.

Tko kupuje pjevača , moj savjet je da ga snimku stavi na forum i garantiram da če biti raznih komentara .
    To je ono što TREBA kupcu a SMETA prodavatelju.

Ovo je u kratkim crtama gdje ja jednim djelom ,,bacim oko ,, prilikom izbora grdelina.Možda nekome može pomoći ,a onaj koji prodaje ,i ptice mu pokazivaju takve znakove neka smisli izgovor.
    Siskin
    Siskin

Broj postova : 437
    Registration date : 29.10.2009

Postaj by Siskin sub 27 stu - 19:03

PESTI, mozes li postaviti sliku grdelina koji odgovara tvom opisu (oči, maska, i slično)
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI sub 27 stu - 19:08

Pusti slike, naveo sam najjednostavnije detalje koji mogu mnogo pomoći početniku prilikom samostalnog izbora, a one iskusnije podsjetio.
    Slika je trenutak uhvaćen foto-aparatom, a pažljivim pregledom ptice koju mislimo kupiti možemo lako primjetiti odredjene detalje.
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver sub 27 stu - 20:50

Ako mogu nadovezao bi se ovde malo na pestijev post. Grdelini su jako osjetljivi, vrlo brzo se razbolijevaju i isto tako i krepavaju. Misljenja sam da su mutacije po tom pitanju sa jos slabijim imunitetom te o njima treba dodatno voditi racuna po pitanju higijene i zdravlja. Kupujuci pticu vani ili u covjeka kojeg slabo poznajete prakticki svaki put kupujete "macka u vreci". Zasto? Ne znate u kakvim je uvjetima ta ptica izlezena? Koja je vrsta tu pticu podigla?(grdelinka daje svojoj vrsti potreban imunitet) Koliko je lijekova i u kojoj kolicini upotrijebljeno da bi ptica sa nenavrsenih godinu dana izgledala zdravo?(baycox,consumix 120,fuvicin,megabac,eritromicin itd) Sve su to stvari koji dolaze do izrazaja onog trenutka kad ta ptica dodje kod vas jer onda to postaju vasi problemi. Ptica je narusenog zdravlja, ovisna o lijekovima, kliconosa sa vrlo slabim imunitetom, plodnost jedinke jako upitna itd. Znaci trebati ce mozda reagirati odmah a kasnije puno truda i vremena da tu pticu vratite u zivot, priviknete je na svoju okolinu i nacin hranjenja ili u protivnom ona ugiba. Bilo je vise primjera kad sam nabavio ptice u losim higijenskim uvjetima, te ptice krepaju nakon par mjeseci ili nose jaja prvu godinu, drugu godinu odlaze u roku dva dana kroz period pripreme parenja ili parenje bez obzira na koji je nacin pokusavali spasiti a na istom su rezimu hranjenja kao i ostale ptice. Ove godine nabavio sam jednu mutaciju u Italiji i prva stvar koju sam napravio stavio sam je na tretman lijekom upravo iz tog razloga sta ne znam kroz sta je sve jedinka prosla. Iza toga nemam namjeru vise davati ikakve lijekove ili eventualno jako rijetko u malim kolicinama, higijena mora biti besprijekorna, zdrava prehrana popracena vitaminima i na taj nacin nadat se uspjehu. Pozdrav!
    DREZGA

Broj postova : 176
    Registration date : 01.04.2011

Postaj by DREZGA sub 9 tra - 21:17

Drži li netko štigliće u mutacijama,a da nisu majori lol! lol!
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver pon 11 tra - 19:43

Čemu smijesak? Rolling Eyes

Sponsored content

Postaj by Sponsored content