želim samo naglasiti da mi je tić uša u mitarenje ima 20 dana i da je dobio perje oko vrata, tako da se sljedeći članovi koji budu imali ovaj problem da se ne brinu,pozdrav
+11
veso09
kreso
dr.nenad86
zoranV
baltic
krnjolac
DjordjeVet
xyz
komiza
vlado
mark007
15 posters
POMOĆ-NE ZNAM STA JE
mark007- Broj postova : 15
Registration date : 30.05.2010
- Post n°26
Re: POMOĆ-NE ZNAM STA JE
Gost- Gost
- Post n°27
Čudno ti je to mitarenje kad gubi perije oko vrata i tako to...
Meni samo nekad izgubi povise kljuna,a nikako po vratu,i mitaru se kad im je vrime,nikad vlaga i druga sranja mi ne prouzrocu mitarenje...
Nekim mojim poznanicima se konstantno dogada mitarenje tica par puta godisnje sta je pokazatelj da nesto nevalja di borave
Meni samo nekad izgubi povise kljuna,a nikako po vratu,i mitaru se kad im je vrime,nikad vlaga i druga sranja mi ne prouzrocu mitarenje...
Nekim mojim poznanicima se konstantno dogada mitarenje tica par puta godisnje sta je pokazatelj da nesto nevalja di borave
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°28
Ne znam šta se dešava,već mi je uginulo desetak mladih grdelina,izlegu se ,bude sve u redu 3-4 dana i onda krene,svaki dan po jedno ugine i tako kod 3 ženke grdelina.Sumnjao sam na tikute,ali ih nema,jer mi kanarinka (u volijeri pored) uspješno podiže 2 mlada bastarda.Gušice im budu pune ,ali kao da ih zgnječe ili im je prevruće pa neće da leže na njima.Izlegao sam 7 mladih koji su živi i zdravi,ali me brine šta se dešava.Jedno mlado mi je ostalo od para bjelogrlih,ali kad sam mu stavio prsten,ona je podivljala i slomila mu nogu( stavio sam hanzaplast na prsten) ,pa sam ga podbacio pod kanarinku,sad je u redu ,ali ga ja dohranjujem.Ovo mi se prije nije dešavalo.Razlog ne znam.I još jedna čudna situacija ,par koji mi radi već 4 godine,prva tura -trojje mladih i sve u redu,druga tura -uginu mladi,kako sam već naveo,3-4 dan ,jedno po jedno i sad treća tura-napravila je gnjezdo i snijela 4 jajeta i tri dana poslije jaja na podu i gnjezdo razbucano.Tu me s-trah da grdelin ne pravi štetu.
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°29
U poslednje vreme nisma ceto na forumu, ne pisem, jos uvek ne mogu da se oporavim od onoga sto mi se desilo sa pticama ali sam tu i citam sve...
Nisma mogo da se ne javim i da pomognem coveku...
Moj savet ti je da uzimes u spricu od 10 ml, navuces 9 ml vode mlake i 1 ml joda ( povidon jodid-a ) i da premazes ta mesta gde nema perja taj grdelin , to ce sigurno pomoci, jod je jako dobar za takve promene, vise puta se to desdavalo drugarima koji su imali to slicno, uvek sam im davao ovaj savet i uvek je to pomogalao, jod je jako dobar za te stvari......
Pozdrav
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°30
Pozz Zoka ista je meni stvar bila prije dok san drza bakrene svi mladi nakon 4-5 dana san nalazija ko zgnjecene pod zenkama nijednog nisan uspija izvuc ,ni dan danas neznan razlog!!zoranV je napisao/la:Ne znam šta se dešava,već mi je uginulo desetak mladih grdelina,izlegu se ,bude sve u redu 3-4 dana i onda krene,svaki dan po jedno ugine i tako kod 3 ženke grdelina.Sumnjao sam na tikute,ali ih nema,jer mi kanarinka (u volijeri pored) uspješno podiže 2 mlada bastarda.Gušice im budu pune ,ali kao da ih zgnječe ili im je prevruće pa neće da leže na njima.Izlegao sam 7 mladih koji su živi i zdravi,ali me brine šta se dešava.Jedno mlado mi je ostalo od para bjelogrlih,ali kad sam mu stavio prsten,ona je podivljala i slomila mu nogu( stavio sam hanzaplast na prsten) ,pa sam ga podbacio pod kanarinku,sad je u redu ,ali ga ja dohranjujem.Ovo mi se prije nije dešavalo.Razlog ne znam.I još jedna čudna situacija ,par koji mi radi već 4 godine,prva tura -trojje mladih i sve u redu,druga tura -uginu mladi,kako sam već naveo,3-4 dan ,jedno po jedno i sad treća tura-napravila je gnjezdo i snijela 4 jajeta i tri dana poslije jaja na podu i gnjezdo razbucano.Tu me s-trah da grdelin ne pravi štetu.
veso09- Opomena
- Broj postova : 70
Registration date : 12.07.2010
- Post n°31
ima li kakvih promjena
mark007- Broj postova : 15
Registration date : 30.05.2010
- Post n°32
TIĆ JE SUPER,IMA SAM POSLA PA NISAM BIO NA FORUMU DA KOMENTIRAM PROMJENE,
POSTUPAK JE BIO SLJEDECI:NATJERAO SAM GA U 7 MISECU NA MITARENJE I SVE JE SUPER ZAVRSILO,OBUKAO SE DO KRAJA,
MEĐUTIM SA TIM TICOM STALNO NEKI PROBLEMI,IMA JAKO TIH GLAS,JACINE VERŠANJA KAO U MITARENJU,MISLIO SAM DA CE SE POSTEPENO POJACATI,ALI NE,GLAS JE STALNO ISTI.
NE ŽELIM GA SE ODRECI JER IMA DOSTA LIPU PISMU,PA SE NADAM DA CE I GLAS DOCI SA VREMENOM.
POSTUPAK JE BIO SLJEDECI:NATJERAO SAM GA U 7 MISECU NA MITARENJE I SVE JE SUPER ZAVRSILO,OBUKAO SE DO KRAJA,
MEĐUTIM SA TIM TICOM STALNO NEKI PROBLEMI,IMA JAKO TIH GLAS,JACINE VERŠANJA KAO U MITARENJU,MISLIO SAM DA CE SE POSTEPENO POJACATI,ALI NE,GLAS JE STALNO ISTI.
NE ŽELIM GA SE ODRECI JER IMA DOSTA LIPU PISMU,PA SE NADAM DA CE I GLAS DOCI SA VREMENOM.
Gost- Gost
- Post n°33
Grdelin iza mitarenja nemože postić top formu isti mjesec,treba mu koji mjesec,najcesce dolazi u formu u proljece...u sviju je tako.....ako sam dobro razumio...
Border- Broj postova : 321
Registration date : 05.12.2009
- Post n°34
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°35
zijada- Broj postova : 354
Registration date : 07.08.2010
- Post n°36
MARIN je napisao/la:
carduelis tristis
american goldfinch
Bravo Marine
Ima li možda zijadu amerikano?
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°37
zijada- Broj postova : 354
Registration date : 07.08.2010
- Post n°38
MARIN je napisao/la:
Tuče batude ka i naš finko samo šta je druge boje.
- Post n°39
- Post n°40
Border je napisao/la:[URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/amerikistiglicarduelist.jpg/][/URL
- Post n°41
- Post n°42
- Post n°43
Uffff,jedva
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°44
Povijest kaže da nema veze Čitao sam o polemici i mislim da znam o čemu se radi .
Border , ovo je ,,zeznuto'' pitanje . Malo ljetne mozgalice.
- Post n°45
Znam Crv, da je teško pitanje
želio bih malo diskutovati
želio bih malo diskutovati