Poceo sam manje vise kao i svi... Caca drzao ptice, ja uhvatio rukama prvog stiglica kojeg je komsija pustio sa 6 godina i tu je sve pocelo. Setao i krivudao izmedju sarenila perja raznih vrsta(zelendur, faganel, frzelin) i ukopao se na batudi kada sam ulovio starca kojeg je pustio jedan od najboljih banjaluckih pticara svih vremena daleke'87... Imao sam ih dosta, manje i vise dobrih, sa zijama i strilama i svim ostalim. Poceo sam i sa parenjem jer sam uvek bio jakog takmicarskog duha, u stvari, ja se takmicim sa samim sobom i mojim EGOM jer mi je on najgori takmac. Otkad sam to shvatio (2001) vise nemam mog najboljeg stiglica svih vremena, a ja sam jedini krivac. Zapustio sam ga, zbog posla, nisam mu posvetio dovoljno paznje kao dotad i ptica se razbolela. Nisam bio pored njega NON-STOP da ga izlecim kako treba i valja i jednog jutra sam video da tu vise nema pomoci. Ljudi, mene je srce zabolelo kao da mi je dete ne daj boze.
Kada je vec bilo prekasno pokusao sam i nemoguce i nisam ga izvukao. Mozda bih uspeo danas ali je sada kasno. Posle toga mi vise nikad ptica nije uginula, ne da sam je pustio bolesnu da bi uginula napolju, vec sam trazio savete sa mogucih i nemogucih strana. Isao na nemoguca mesta i prevaljivao po 600km u cugu da dodjem do saznanja. I dana danasnjeg idem kod svih moji prijatelja i neprijatelja, njihovih poznanika i nepoznanika, dajem savete (ko hoce da ih prihvati) pa cak kada sam kuci uzmem pticu da izlecim licno.
ETO, TO JE MOJA LJUBAV PREMA OVOJ PREDIVNOJ PTICI, CIJOJ LEPOTI NISU ODOLELI NI SVETSKI MAJSTORI SLIKARSTVA I OVEKOVECILI JE PRE VISE STOTINA I HILJADA GODINA.
Sta ste gospodo postovana vi uradili po tom pitanju, ako smem da pitam?