+8
seadriver
CASPER
lord189
rebac
PESTI
many
saso78
Dax BG
12 posters
Krnjolci i zlatoperci
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°1
Krnjolci i zlatoperci
Dragi moji, posto svi imaju ponesto da kazu i nije jos sve receno o ovoj igri prirode kod naseg ljubimca, bilo bi lijepo da svi ponesto napisu o svojim saznanjima vezano za nasljednost , pjev i sve sto znaju o krnjolcima. Slike su dobrodosle, a ovim putem bih zamolio moderatore ako mogu da prebace sa drugih teme postove vezano za krnjolce. Hvala
Gost- Gost
- Post n°2
Re: Krnjolci i zlatoperci
Dax, ako ti ubacim par slika krnjola i spiljera od 4cm istopice ti se monitor i neces vise moci citat forum.
Gost- Gost
- Post n°3
EUMOx je napisao/la:Dax, ako ti ubacim par slika krnjola i spiljera od 4cm istopice ti se monitor i neces vise moci citat forum.
Ma stavi ih,riskiracemo
- Post n°4
Pa dobro, gdje su ti komentari i slike?
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°5
Evo jedan zlatoperac kako pjeva...
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°7
Druga snimka ne pjeva loše!
- Post n°8
Ova ptica nije u punoj formi, versa jos uvek. Mislim i da kad udje u formu sto se tice pjeva nece mnogo mjenjati(veca strila nego zija). Kao primerak je lep bilac, bolje da ne peva
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°9
Gost- Gost
- Post n°10
many je napisao/la:Druga snimka ne pjeva loše!
Many,ako misliš za ovin(ovakvin) učit mlade,uspjeh ti je 100% zagarantiran,a sa velikom sigurnošću ti mogu reć i više od 100%,velika vjerojatnost je da će dosta njih i bit bolji od ovog "učitelja".
PS
da ovo "ne piva loše"-ajme meni majku moja,umriću
Gost- Gost
- Post n°11
saslusao sam oba videa, neznam sta many cuje u drugom pa kaze da nije lose,ova tica samo melje bez ikakvog redosljeda i estetike u pjevu,za mene,ptica nema nikakvu pjesmu, a za dalmatince ovo je sigurno katastrofalan pjev
ps. Pesti ako me oci nevaraju,to je Satinet-witkop
ps. Pesti ako me oci nevaraju,to je Satinet-witkop
rebac- Broj postova : 15
Registration date : 04.03.2009
- Post n°12
- Post n°13
Da, od matorog spanjolca-vec vidjeno. Hvala na slici jos jednom.
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°14
Gost- Gost
- Post n°15
ova slika je postavljena ovdje prije 6 dana, cekao sam da vidim komentare i dali ce se pojaviti neko da iznese svoje misljenje, osim sto se vecini svidja ovaj grdelin,nista vise nevidim.
Ovako,moje misljenje je da je ovo major,i to witkop spalter,da je major sudim po prsima,maski i obrazima, da je spalter
sudim po maski, i blagom gubitku eumelanina u predjelu zavrsetka krune sto ce neki pomjesati sa krnjolima/zlatnim perima. Ovo je po meni tipicna F1 generacija witkop spaltera i nista vise.
Ps. kome je nesto nejasno,neka uporedi boju takozvanih krnjola,sa slikom witkop kombinacije koju je gore postavio Pesti
CASPER- Broj postova : 62
Registration date : 10.09.2009
- Post n°16
mestre moj nema on veze sa witkpom, koji bolan spalter?!
Gost- Gost
- Post n°17
CASPER je napisao/la:mestre moj nema on veze sa witkpom, koji bolan spalter?!
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°18
CASPER je napisao/la:mestre moj nema on veze sa witkpom, koji bolan spalter?!
CASPER- Broj postova : 62
Registration date : 10.09.2009
- Post n°20
i po čemu mislis da je nosioc witkopa? mozes li da mi objasnis molim te (al ozbiljno).
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°21
Nosioc witkop , ali igrom slučaja grdelin nosi prilično jasna obilježja od witkop iako je u normalu.
Upravo zbog takvih obilježji na normalu ili mutaciji može biti značajno izraženo nešto čega je nosioc , u ovom slučaju je veoma vidljiv WITKOP.
Nisam ranije uopče ni obračao pažnju na to ali jasno se vidi sličnost.Bravo Eumox!
Upravo zbog takvih obilježji na normalu ili mutaciji može biti značajno izraženo nešto čega je nosioc , u ovom slučaju je veoma vidljiv WITKOP.
Nisam ranije uopče ni obračao pažnju na to ali jasno se vidi sličnost.Bravo Eumox!
Gost- Gost
- Post n°22
PESTI je napisao/la:Nosioc witkop , ali igrom slučaja grdelin nosi prilično jasna obilježja od witkop iako je u normalu.
a jos sam nekima morao i crtati a opet im nije pomoglo ... ocito ima ljudi kojima je bitno samo staviti kontru na naciji post
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°23
EUMOx je napisao/la:PESTI je napisao/la:Nosioc witkop , ali igrom slučaja grdelin nosi prilično jasna obilježja od witkop iako je u normalu.
a jos sam nekima morao i crtati a opet im nije pomoglo ... ocito ima ljudi kojima je bitno samo staviti kontru na naciji post
Witkop (testa bianca) je recesivna mutacija ( nije vezana za spolne kromosome) i upravo se ovako zna manefestirati kad je grdelin nosi u sebi.
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°24
Dax BG je napisao/la:Dragi moji, posto svi imaju ponesto da kazu i nije jos sve receno o ovoj igri prirode kod naseg ljubimca, bilo bi lijepo da svi ponesto napisu o svojim saznanjima vezano za nasljednost , pjev i sve sto znaju o krnjolcima. Slike su dobrodosle, a ovim putem bih zamolio moderatore ako mogu da prebace sa drugih teme postove vezano za krnjolce. Hvala
Krnjolci nas zbog svojih atraktivnih boja uvijek nekako privole da pokojeg ostavimo.Gušta ga čovik gledat.U svom tičarskom stažu gojio sam ih otprilike stotinjak do sada.A bilo ih je raznih.Od onih škurih sa samo jednom žutozlatnom točkom do onih totalnih bilaća sa vijencem oko vrata.Nažalost koliko god su lijepi za vidit nisu bog zna što za čuti.Od svih tih samo jednog pamtim kao kvalitetnog pjevača,a i taj je bio učeni mladac.
karlo- Broj postova : 85
Registration date : 22.12.2009
- Post n°25