+32
echeberija
refa95
skopski maestro
Carduel
sestoperac
bocka
zoran ptice pjevice
zoranV
lord189
vansal
Border
topaz
DjordjeVet
zijada
mipticar
ZLATKO
trava
brabus
Miljenko
Boban NA
seadriver
ivanu
zvrcko sen
crv
PESTI
xyz
Dule
MARIN
zlaja11
many
ticar
saso78
36 posters
MUTACIJA ŠTIGLIĆA
Gost- Gost
- Post n°4
Re: MUTACIJA ŠTIGLIĆA
Štiglić je slikan mobitelom zato je lošiji snimak, inače kompletna glava je zelena,krila svijetlo zelena ispod vrata ima malo zlatnog dosad još neviđena ptica bar među ovim ptičarima sa kojima se ja družim. Uskoro će biti slike sa pravim fotićem.
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°5
Blattner napravi dobre slike ovako nista ne ide do izraz.
Ovako ja bi ga komentirao kao nepravilno izmitaren.....
Ocekujemo bolje slike...
Ovako ja bi ga komentirao kao nepravilno izmitaren.....
Ocekujemo bolje slike...
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°6
Blattner je napisao/la:Štiglić je slikan mobitelom zato je lošiji snimak, inače kompletna glava je zelena,krila svijetlo zelena ispod vrata ima malo zlatnog dosad još neviđena ptica bar među ovim ptičarima sa kojima se ja družim. Uskoro će biti slike sa pravim fotićem.
takav je prije par godina za dobru lovu trebao otići u italiju ali na dan kad je trebao ići je krepao.
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°7
a glava se ne vidi!
zlaja11- Broj postova : 18
Registration date : 26.03.2009
- Post n°8
Blattner je napisao/la:
ja mislim da to nije mutacija takve ptice obicno budu kad ih vadis iz mraka narucito mlade ptice koje nisu dobijale nikakve vitamine ili voce samo konoplja,
Gost- Gost
- Post n°9
zlaja11 je napisao/la:Blattner je napisao/la:
ja mislim da to nije mutacija takve ptice obicno budu kad ih vadis iz mraka narucito mlade ptice koje nisu dobijale nikakve vitamine ili voce samo konoplja,
zlaja11, dobro si, u mraku se umanjuje i blokira absorbacija i proizvodnja D vitamina,a i mnogi drugi procesi organizma ptice se mjenjaju u negativnom smislu,mrak je vise za sljepog misa ...
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°10
EUMOx je napisao/la:zlaja11 je napisao/la:Blattner je napisao/la:
zlaja11, dobro si, u mraku se umanjuje i blokira absorbacija i proizvodnja D vitamina,a i mnogi drugi procesi organizma ptice se mjenjaju u negativnom smislu,mrak je vise za sljepog misa ...
U 35 goedina nikad mi se nije dogodilo da ovako nešto izađ4e iz mraka.Svi uvijek budu jarko crveni.Nešto slično ovome imam i ja .I to majka i kćer ,znači nasljeđuje se.A majka je "prirodna",ne iz mraka.
Gost- Gost
- Post n°11
MARIN je napisao/la:EUMOx je napisao/la:zlaja11 je napisao/la:Blattner je napisao/la:
U 35 goedina nikad mi se nije dogodilo da ovako nešto izađ4e iz mraka.Svi uvijek budu jarko crveni.Nešto slično ovome imam i ja .I to majka i kćer ,znači nasljeđuje se.A majka je "prirodna",ne iz mraka.
MARINE,neces valjda pokusati da kazes da sunceva svjetlost nije potrebna pticama , pa tebi se nedesava jer
ih vadis na vrijeme,ko zna koliko treba da se drzi u mraku da bi doslo do deformacije. Vjerujem ti da imas nesto slicno i mozda nema ni jedno ni drugo veze sa mrakom,a mozda i ima. Bez sunca,deformacija je po mom misljenju zagarantovana,samo je pitanje "koliko" bez sunca.
Dule- Broj postova : 340
Registration date : 24.03.2009
- Post n°12
Ja takođe pretpostavljam da je ovdje u pitanju nekakva deformacija jer sam prije dvadeesetak godina vidio takvog tića koji je prije promjene perja imao sasvim normalnu obojenost.Poslije nije bio u nekoj naročitoj fizičkoj formi.
xyz- Broj postova : 2232
- Post n°13
Kao šta Marin kaže, iz škura tići izlaze crvenih glava kao pome (rajčice)
I to baš konoplja daje vitamin D koji se inače dobija izlaganjem suncu..
Tako da i ja vjerujem da je to mutacija.
I to baš konoplja daje vitamin D koji se inače dobija izlaganjem suncu..
Tako da i ja vjerujem da je to mutacija.
Gost- Gost
- Post n°14
ja vjerujem da je deformacija,i to nastala pri promjeni perja, mutacija nastaje u uzgoju parenju/ukrstanju a deformacija najcesce u modi. Mozda nisam u pravu,Marin kaze da ima takve koji su nosioci istog i prenose to genetski,onda je ok jer mutacija se mora prenositi. Ali sta onda reci za pticu od pokojnog Borisa Dvornika,koja je kako sam cuo od starosti i iz mode u modu postajala sve bjelja dok nije pobjelila skroz, mutacija ili deformacija ... (?)
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°15
Sunčevo svjetlo je potrebno pticama.U to nema sumnje.Ali niko ni ne drži ptice u mraku čitavu godinu.Tako da one svoju dozu sunca dobiju.Mislim da se ovdje ne radi o nekom poremećaju usljed nedostatka vitamina,sunca itd...Kao što sam već rekao imam nešto slično.
Prije jedno 5 godina ulovio je jedan moj prijatelj.Zbog neobične boje (žuto zelenkasta kruna ,blijedo žutilo na krilima koje prelazi u gotovo bijelo)ostavio je.Uspio je spariti i dobiti istu takvu kćer.Kroz sve ove godine ptica nije mijenjala boju.
Još bi sve bilo dosta jasnije ako Blatner odgovori je li riječ o ulovljenoj ptici ili je takvu boju dobila u čibi.
Prije jedno 5 godina ulovio je jedan moj prijatelj.Zbog neobične boje (žuto zelenkasta kruna ,blijedo žutilo na krilima koje prelazi u gotovo bijelo)ostavio je.Uspio je spariti i dobiti istu takvu kćer.Kroz sve ove godine ptica nije mijenjala boju.
Još bi sve bilo dosta jasnije ako Blatner odgovori je li riječ o ulovljenoj ptici ili je takvu boju dobila u čibi.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
- Post n°16
ja vam govorim da je ovakav grdelin prije par godina uhvaćen i u zadru,zelena kapa i krila.
prije nekih 7-8 godina sam ja osobno uhvatio bijeloglavog grdelina kojem se bijela boja razlijevala do prsa i leđa,onako (kao golubu ona ljubičasta pera.)
bila je ženka,dao sam je jednom poznatom tičaru kojeg dosta njih tu zna ali nije preživila.e da je još koja takva.
prije nekih 7-8 godina sam ja osobno uhvatio bijeloglavog grdelina kojem se bijela boja razlijevala do prsa i leđa,onako (kao golubu ona ljubičasta pera.)
bila je ženka,dao sam je jednom poznatom tičaru kojeg dosta njih tu zna ali nije preživila.e da je još koja takva.
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°17
Imam ja jednu ženku iz uzgoja ove godine upravo takvu .Hranim sve jednako ali ona izgleda neobično .Prvo sam mislio da je zbog hrane , neznam uzrok tome čudu a da bude još neobičnije i žuto na krilu je totalno razvodnjeno i bljedo.
Tičar znam za tog grdelina zelene maske jer sam ga i vidio.
Tičar znam za tog grdelina zelene maske jer sam ga i vidio.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°18
Nabavio sam zlatnu mutaciju grdelina iz lanjskoga preleta.Tić je nažalost bio u škureci i nije proša mitarenje.Inače je u dobroj kondiciji.Ima li šanse pripremit ga za parenje?Zlatna je dominantna?
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°19
crv je napisao/la:Nabavio sam zlatnu mutaciju grdelina iz lanjskoga preleta.Tić je nažalost bio u škureci i nije proša mitarenje.Inače je u dobroj kondiciji.Ima li šanse pripremit ga za parenje?Zlatna je dominantna?
ima šanse
dragi moj prijatelju ma di si stavija linka name CRV.....dobro nam doša daj molim te da se ostalim predstaviš u dijelu foruma za to predviđenim za to
- Post n°21
Čuj, čudno je.. ako uzmemo u obzir da je svakom tiću ispod krune crno paperje (podloga) postavlja se pitanje zašto nije nastalo crveno..
Da li si mu davao nešto iz čega može izvući boju, raznorazno zelenilo, a u mješanoj je li imao lan, konoplju i niger?
Mislim da je stvar prehrane..
Da li si mu davao nešto iz čega može izvući boju, raznorazno zelenilo, a u mješanoj je li imao lan, konoplju i niger?
Mislim da je stvar prehrane..
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°22
ivanu- Broj postova : 55
Registration date : 31.05.2009
- Post n°23
Nije do spize(bar pretpostavljan) papaju oni dobro i raznoliko.
- Post n°24
Onda je takav, imaš stvarno neobičnog tića! Zanimljivo..
ivanu- Broj postova : 55
Registration date : 31.05.2009
- Post n°25
Je je neobican al je pravi lipotan.