by Gost pon 30 stu - 12:06
ticar je napisao/la: EUMOx je napisao/la:Volio bi da se ovi postovi zapamte, evo mog:
uvjerit ce te se,da vam sve standardne karakteristike po kojima gledate zenku padaju u vodu!
Ja
nebih rekao da je to zenka,to je muzjak,bez obzira na necistocu krune,ona ce sljedecu modu biti cista (govorim iz iskustva) , krila isto tako, po meni sami krnjol govori da je muzjak. Vjerujem i da fino pjeva.
Ako bude mogucnosti,volio bih znati ko je bio pravu,logicno bi bilo da je vas vecina u pravu ,dok sam ja sam ko vuk samotnjak.
ja sam jutros imao u ruci ženku sa smeđim krilima,bijelim brkovima i šporkom glavom,veća od ijednog balcanice sa maskom do pola glave,ali je ženka.
ticar, i sta stim ? jeli ima ta zenka krnjole ili nema ? imam i ja zenku,koju sam ostavio ove godine,moze preplasit manjeg goluba zato sam je i ostavio,kad je gledam zenka 100%,ali opet 2 pera iz repa ce morat na DNK analizu,po prvi put sam u zivotu nesiguran,bilo bi mi svedno da imam rezervu,ali slozio sam 2 para normali i to se mora razjasnit. Ako bude zenka kao sto cijelo vrijeme mislim,mladi ce biti golubovi a ne stiglici.
Dax BG je napisao/la:Neka je upare iduce godine sa muzjakom, samo da se pripazi na tucu medju njima...
Dax, kad je/ga spreme,moze se vidjeti dali je zenka ili muzjak,tad su spolni organi izrazeni i vidi se fino,pa nek nam objave rezultat,ali samo posteno.
Miljenko, sta je ovde novo,vidim isabel-witkope i ostale kombinacije sa witkopom agat itd.. ?
Neznam na koja krnjolska obiljezja mislis,vjerovatno na ono sto sam ja pisao u predhodnim postovima sa Daxom
u vezi witkopa i crta iza vrata,mada se na tom mjestu kod witkopa gubi crno a dobija narandzasto pa izgleda kao krnjoli,vidjao sam puno nosioca witkopa koji imaju tamno crveni vjenac,znaci 1 sloj kraja krune se vec izgubio i iz crne
presao u tamno crvenu boju.