Evo ovako mene zanima po cemu gledate(npr.boja,duzina,krupnoca itd,) gredelina kakav je sta je najvise bitno da bi ostavili sebi grdelina i drzali ga za dalje ..
+6
xyz
bocka
MARIN
ticar
PESTI
antonio
10 posters
Karakteristike Grdelina (Štiglića)
antonio- Broj postova : 247
Registration date : 30.04.2009
- Post n°1
Karakteristike Grdelina (Štiglića)
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
Ništa , ama baš ništa (lipota,krupnoča,krnjola....)nije bitno da bi grdelin bio odličan.
Samo neka je MUŠKO.
Da pojasnim ....najbolji grdelin od pjeva kojeg sam imao je uhvačen tako ružan ali taj dan sam samo njega ulovio pa sam ga ostavio jer je bio mužijak........
Danas imam školovane i mutacije a njega ne mogu zaboraviti i od tada nikad ne gledam po pitanju grdelina bilo koju karakteristiku.
Samo neka je MUŠKO.
Da pojasnim ....najbolji grdelin od pjeva kojeg sam imao je uhvačen tako ružan ali taj dan sam samo njega ulovio pa sam ga ostavio jer je bio mužijak........
Danas imam školovane i mutacije a njega ne mogu zaboraviti i od tada nikad ne gledam po pitanju grdelina bilo koju karakteristiku.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
PESTI je napisao/la:Ništa , ama baš ništa (lipota,krupnoča,krnjola....)nije bitno da bi grdelin bio odličan.
Samo neka je MUŠKO.
potpisujem
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
Ako je mladac bitno je da je muško.Sve ostale teorije padaju u vodu.Ne može se znati ko zna a ko nezna pjevat.Jedno je jedino sigurno,a to je da ženka ne pjeva.
Gost- Gost
kod mene su u to vrijeme,nasih stiglica c.c c.b , najbolji pjevaci izgledali prosjecno tj.vise ruzni i sitni, lijepih i krupnih pjevaca - slabo da se sjetim , najbolja ptica mi je bio uhvacen mladi stiglic sa formiranom maskom ali ne skroz,bio je tanak i dug,a pjevao je non-stop,stavi ga u centar grada,na sred raskrsnice,on samo stane na setaljku strese se malo i onda pocne i nestaje. otisao je za puno novca i materijalnih stvari,jer je pjevao ono za sta su ljudi davali sve sto imaju.
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
MENE SU UČILI STARI PTIČARI DA SU ŠESTOPERCI NAJBOLJI I DO TOGA SE I DAN DANAS DRŽIM.
OD ISKUSTVA ZNAM DA KADA U RUCI DRŽIM GRDELINA I ON KLJUNOM ME UJEDA ZNAM DA JE TO ODLIČNA PTICA.
VEROVATNO NEKO ČE POKUŠATI DA ME DEMANTIRA JER ZNAM DA POSTOJE I DRUGA OBJAŠNJENJA ALI NEKA SVAKO TERA PO SVOJE.
POZDRAV BOCKA
OD ISKUSTVA ZNAM DA KADA U RUCI DRŽIM GRDELINA I ON KLJUNOM ME UJEDA ZNAM DA JE TO ODLIČNA PTICA.
VEROVATNO NEKO ČE POKUŠATI DA ME DEMANTIRA JER ZNAM DA POSTOJE I DRUGA OBJAŠNJENJA ALI NEKA SVAKO TERA PO SVOJE.
POZDRAV BOCKA
xyz- Broj postova : 2232
Imam ja jednog među mladcima, koji tako ujeda, da ga izbjegavam hvatati u ruku
Uobičajeno volim ostaviti lijepe sjevernjake bilaće, sa kristalno jasnim bojama, ali pre često se pokazalo, da su naši mali šporkulji, ako ne bolji, onda sigurno žešči pjevači.
Uobičajeno volim ostaviti lijepe sjevernjake bilaće, sa kristalno jasnim bojama, ali pre često se pokazalo, da su naši mali šporkulji, ako ne bolji, onda sigurno žešči pjevači.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
ima i naših tića lipih i to dosta.
jednom sam i ja ostavio tića koji je bio veličine ženke,maska skoro ko u ženke ali kad je za 10 dana uvatija pivati ko lud od onda ne šljivim nikakve lipotane.
jednom sam i ja ostavio tića koji je bio veličine ženke,maska skoro ko u ženke ali kad je za 10 dana uvatija pivati ko lud od onda ne šljivim nikakve lipotane.
DOMO- Opomena
- Broj postova : 68
Registration date : 27.08.2009
Pozdrav svima.Evo moje iskustvo vrlo je bitno kakav je tič i od kud je tić.Ja uzimam škure tiče ,Sjeverac nemoze pivat ono što mi trazimo u dalmaciji.
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°10
Re: Karakteristike Grdelina (Štiglića)
drazenxp je napisao/la:Imam ja jednog među mladcima, koji tako ujeda, da ga izbjegavam hvatati u ruku
Šorkulji su bolji i žešći pjevači od sjevernjaka. Uglavnom ptice koje su estetski lošijeg izgleda pokazali su se bolji pjevači od "ljepotana". Što kraće crvenilo maske, kratak i zdepast kljun, što duže crnilo maske (po mogućnosti prošarano sivim tonovima), niski stav na prečki i to je to...
japirko1- Broj postova : 193
Registration date : 09.01.2009
- Post n°11
Po mom iskustvu najbolji su škuri tići sa ravnim kljunom jer ako im je kljun zakrivljen put dolje kaže se da su to lijeniji tići za pjev......
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°13
bocka je napisao/la:MENE SU UČILI STARI PTIČARI DA SU ŠESTOPERCI NAJBOLJI I DO TOGA SE I DAN DANAS DRŽIM.
- Post n°14
sestoperac je napisao/la:bocka je napisao/la:MENE SU UČILI STARI PTIČARI DA SU ŠESTOPERCI NAJBOLJI I DO TOGA SE I DAN DANAS DRŽIM.
Imao sam 2001. godine osmoperca i mogu reći da ima tu istine. I dan danas gledam pera ko oči u glavi.
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°15
Mom drugaru je stiglic bio cetvoroperac do mitarenja, sada je sestoperac.. Vjerovatno je sledece godine osmoperac Taman bih mogao i nick da promijenim.
toliko o znacaju ''pera'' kod stiglica
- Post n°16
sestoperac je napisao/la:Mom drugaru je stiglic bio cetvoroperac do mitarenja, sada je sestoperac.. Vjerovatno je sledece godine osmoperac Taman bih mogao i nick da promijenim.
E da te čuje doktor za ptice dr. Milivoj Lozovina. Mogao bi ti pričati 3 dana i 3 noći o bijelim bajamima na repu, pa bi sigurno nakon toga promijenio mišljenje :-)