Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  razmnožavanje

  komiza
  komiza

  Broj postova : 955
  Age : 50
  Location : KOMIŽA
  Registration date : 20.06.2009

  razmnožavanje Empty razmnožavanje

  Postaj by komiza ned 21 lip - 0:06

  Bog svima ! Zašto mi je mladi krepa,već se obuka skroz i odjedanput se raskapota i krepa ? Otac mozaično ahatni a mater bakrena. Inače ovo mi je 1.put da mi je uspilo,lani su mi sva 4 posli 10-ak dana krepali,ali tad još nisan zna za foru intenzivni neintenzivni. Ove godine se jedan izvalja 2 krepali u jaju a jedan čorak. Ova 2 šta su krepali biće zato šta san ima ono veće gnjizdo pa ih nije dobro grijala. Pozdrav svima !
  lord189
  lord189
  Opomena pred isključenje
  Opomena pred isključenje

  Broj postova : 1872
  Age : 28
  Location : solin
  Registration date : 28.10.2008

  razmnožavanje Empty Re: razmnožavanje

  Postaj by lord189 ned 21 lip - 12:57

  daj neke osnove reci čime ih hraniš ili postavi neke slike koju hranu nudiš za mlade ptice i tako
  komiza
  komiza

  Broj postova : 955
  Age : 50
  Location : KOMIŽA
  Registration date : 20.06.2009

  razmnožavanje Empty Re: razmnožavanje

  Postaj by komiza ned 21 lip - 16:21

  Dajem običnu mišanu sa malo više nigera,sa strane im još dodajem perilu, minerale,divlje sjeme i skoro svakodnevno ili jabuku,koštric,matudericu,rigu(rikula),karotu. U parenju i za mlade jaje i to 3 puta na dan,uvik friško. Svaki 2.dan ih čistim i mijenjam pijesak na dnu čibe koji izmišam sa onim kupovnim za tiće i sa malo finoga,sitnoga žala od mora. Nisan reka da jaje izmišam sa keksima Petit beure. Kad je mladi bidan krepa (a već se bio obuka i počeo izlazit iz gnjizda) vidio sam da mu je stomak bio nekako tvrd,po mojoj procjeni. Mater mu je super,ležala je na njemu,hranila ga,sve kako triba. Počeo je odbijat spizu od matere,digo bi uzeo digod ne i u 2 dana je uginuo. Inaće imam 4 grdelina,kanarinca bakrenog i moz.ahatnog,ženku bakrenu i baštardu Pošto sam liti više na moru nego doma (takvi mi je posal) ova 4 grdelina i 2 kanarinca sam stavio skupa u jednu veliku čibu u vrtal (stavit ću sliku ako skužim kako) a baštarda je s menom na brodu. Kuća mi je na samome moru i valjda im to neće škodit pošto ih ove zime mislim držat vanka,ali normalno u zasebne ćibe. Napravit ću ormarić od lima za njih. Zima im valjda neće škodit ionako ovde nije nikad ispod 4-5 gradi. Šta mislite o tome. Ovi forum je super i puno sam naučio o svemu za tiće pogotovo kad mi je izvaljala jaja. Svi ste mi puno pomoglii i zato zahvaljujem !

  Sponsored content

  razmnožavanje Empty Re: razmnožavanje

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: sub 15 svi - 13:12.