Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+12
crv
krnjolac
malinois
MARIN
Dean
seadriver
zvrcko sen
Branimir
ticar
dr.nenad86
PESTI
kreso
16 posters

CRNJAK LJUDI MOJI!

krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

CRNJAK LJUDI MOJI! - Page 2 Empty Re: CRNJAK LJUDI MOJI!

Postaj by krnjolac sub 26 lip - 18:08

Dogodilo mi se nešto nevidjeno!kad sam vratio starog grdelina u letilici,jedan od grdelina koji je stalno unutra toliko se narogusio na njega da ga je jurio po letilici i obrusavao se na njega kao kobac sa ocitom namjerom da ga ubije!morao sam ga izdvojiti ponovo,ali su mu obje noge paralizirane,vjerovatno od soka!?on je inače bistar i pokušava se dignuti na precku,ali noge ga neslusaju.jel to privremeno ili....?
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sub 26 lip - 18:42

krnjolac je napisao/la:Dogodilo mi se nešto nevidjeno!kad sam vratio starog grdelina u letilici,jedan od grdelina koji je stalno unutra toliko se narogusio na njega da ga je jurio po letilici i obrusavao se na njega kao kobac sa ocitom namjerom da ga ubije!morao sam ga izdvojiti ponovo,ali su mu obje noge paralizirane,vjerovatno od soka!?on je inače bistar i pokušava se dignuti na precku,ali noge ga neslusaju.jel to privremeno ili....?
    Možda je samo iscrpljen.Pazi da ne dehidrira.Koliko dugo ga je suparnik naganja?Svo to vrime mu nije dozvolio da jede i pije.Ako je letilica sa mrežom , možda je ozlijedio prste.Spusti mu vodu nadohvat.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac sub 26 lip - 18:53

Naravno da sam mu sve spustija na dohvat,a naganja ga je jedno sat vremena danas,mislija san da će se uspit izborit,ali je ovaj puno jači od njega.najcudnije je šta su upravo ta dva grdelina imala prisnu vezu i hranili su jedan drugoga cijelu godinu u letilici.zvao sam ih gay par.nemam pojma odakle odjednom ovakva netrpeljivost?ljubomora? I love you
    Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Postaj by Renato.M sub 26 lip - 19:18

Pa baš zato jer su gay! cheers
    crv
    crv

Postaj by crv sub 26 lip - 23:58

Renato.M je napisao/la:Pa baš zato jer su gay! cheers

Počupale se tetkice Sad
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar ned 27 lip - 5:09

krnjolac je napisao/la:Naravno da sam mu sve spustija na dohvat,a naganja ga je jedno sat vremena danas,mislija san da će se uspit izborit,ali je ovaj puno jači od njega.najcudnije je šta su upravo ta dva grdelina imala prisnu vezu i hranili su jedan drugoga cijelu godinu u letilici.zvao sam ih gay par.nemam pojma odakle odjednom ovakva netrpeljivost?ljubomora? I love you

nije nego je ovaj jači skužio da se zajeba,mislija je da je ženka ali je kasno skužija CRNJAK LJUDI MOJI! - Page 2 Icon_biggrin
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 27 lip - 10:55

Tičar, izvini što sam ti upao ,vjerovatno pogrešno, (ali ipak je tema PROBLEMI).
    Gledam TV, Hrvatska otvara 28.poglavlje....... ugasim TV, i odem na Italijanski forum o grdelinima, i nađem da je "strogo zabranjeno narušavati sklad prirode"-mislim ajde dobro.
    Rezime jedan Talijan je ZIMI skidao STARA gnijezda od ptica, inače uzgajivač divljih ptica, iste je upotrebaljavao (prije prokuhao)u svoje parilice. Zbog toga je bio kazneno gonjen.
    Ljudi moji što nas čeka, gdje je granica ( već sam pričao o kaznama 1000E za pticu u krletci+skidanju svih slika divljih ptica, na francuskom forumu, ako su iste naslikane u neodgovarajućoj krletci)........zato guštajmo dok još možemo.
    U Austriji ne možeš kupiti ništa što ima prefiks "divlje" ( ja tražio sjeme za divlje ptice), spominje neke dozvole, odobrenja.... nisam je razumio ništa.Dobrodošla EU.
    Jedino mi je drago što su te "zelene" u Australiji poslali k vragu, ( nisu dozvoljavali ZELENI da se stara stabla eukaliptusa uklanjaju po šumama), došao prošle godine, 250.mrtvih, tek onda nerod vidio da su ti "zeleni" budale....
    Morao sam ovo reći ili bi puknuo.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 27 lip - 10:57

Slučajno ispustio:DOŠAO POŽAR, u Australiji
    ERVINO
    ERVINO

Broj postova : 628

Postaj by ERVINO ned 27 lip - 11:26

Prijatelju mi se razumijemo ... možemo "polako" počet zaboravljat uzgoj ptica faune Europe i njihovih "zaštičenih" križanaca ....zato se slažem sa Vama da "GUŠTAMO" dok još možemo.....pozdrav
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac ned 27 lip - 13:31

Evo se danas uspio oporavit,opet stoji na nogama iako je još malo zblesiran.valjda će onog divljaka proći zestina kad prođe sezona parenja...
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV ned 27 lip - 13:33

ERVINO je napisao/la:Prijatelju mi se razumijemo ... možemo "polako" počet zaboravljat uzgoj ptica faune Europe i njihovih "zaštičenih" križanaca ....zato se slažem sa Vama da "GUŠTAMO" dok još možemo.....pozdrav

Kako to misliš,možemo polako zaboravljati? Zašto?
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac ned 27 lip - 19:40

Vjerovatno se boji da će nekakav ticarski gestapo raditi racije i ulaziti ljudima od stana do stana i kontrolrati jel ko ima nedozvoljenu pticu u kavezu...ma daj molimte,ko da dosad nije to bilo zabranjeno,ali nemoze se tek tako uništiti tradicija stara stotinama godina.ako te ulovi u lovu,onda je uredu da odgovaras,ali da će ti zabraniti da ih uzgajas u vlastitoj kući,e to teško....jedino šta će legalna prodaja možda doći u pitanje....
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean pon 28 lip - 13:00

Ma sve će biti zakonski uredno regulirano, samo što to nama ne paše, jer mi više volimo da je raspašoj Very Happy šalim se malo (ali u svakoj šali pola istine), činjenica je da če ko hoće uzgajati moći pribaviti potrebne dozvole i dokumente, da će to biti jeftino - NEĆE- da če biti komplikacije - HOĆE - ali ko želi uzgajati i legalno prodavati moći če. Kao što se može i u Svim Europskim zemljama. Ove finte "pa imam samo jednog grdelina na balkonu da mi piva za gušt" neće prolaziti i to če biti STROGO zabranjeno (zapravo već i je ali niko ne kontrolira nikoga). Držanje grdelina za pjesmu u mini rićamkama - ZABRANJENO, lov ZABRANJEN ...bla bla bla svi znamo šta se smije a šta nesmije, a opet isto tako svi znamo koliko ima polovljenih grdelina po balkonima i terasama pa nikom ništa. Nije ta Europa bauk za uzgajivaće jedino se moraju poštovati nekakvi propisi, i ko misli uzgajati grdeline če te propise poštovati, jednostavno jer mu se neisplati riskirati sav trud i uloženo vrijeme da bi mu na kraju neko došao i strpao ga u isti koš sa onima koji sa uzgojem nemaju nikakve veze. (I naravno, naplatio mu finu kaznu i zaplijenio sve životinjeptice) Što se tiče teorije da niko ne može zabrabiti tradiciju...moš si mislit i kanibalizam je tradicija pa nije baš nešto odobren cheers Very Happy

zaklučak: ko UZGAJA ili misli UZGAJAT nema straha od Europe.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 28 lip - 16:15

ma nemoj mislit da se ja neslažem sa tobom,ali samo oću reć da u splitu praktički svaki balkon ima neku pticu,prstenovanu ili ne,i zar zbilja misliš da će postajat nekakva ptičarska policija koja će nasilno ulazit ljudima po stanovima i oduzimat ptice??pa nije lako dobit nalog za čovjeku ući u stan ili kuću ni kad se zna da ima tvornicu kokaina,a kamoli za ovakve banalne stvari.u tom smislu sam rekao da nije lako protiv tradicije,a isto tako će uvik bit mularije koja će se švercat okolo sa rećamima i bošketima za uvatit jednog i nijednog(češće) tića za ostavit i teško će ih ko uvatit,a još teže kaznit.treba stat na kraj velikim izlovljavanjima,naročito mrežama i ilegalnim prodajama,te švercanjima preko granice i to je onda posao.malo smo off topic....
    ERVINO
    ERVINO

Postaj by ERVINO pon 28 lip - 17:48

Trenutno se "pregovara" sa ministarstvom i uskoro če svim uzgajivačima biti pojašnjen postupak od prstenovanja ptice pa dalje....za svaku ovogodišnju izleženu jedinku potrebno je dobiti Potvrdu o primjerku inače ta ptica nemože napustiti ptičarnik...itd...biti če sve detaljno objašnjeno ,još malo strpljenja....Uvesti če se red ali samo kod uzgajivača koji posjeduju valjano rješenje o držanju i uzgoju ostali nisu predmet razgovora i smatraju se ilegalnim "uzgajivačima"....Koliko sam ja shvatio pravilinik svaki građanin koji želi držati gardelina mora imati dopuštenje ministarstva i naravno prstenovanu pticu.....pozdrav
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 29 lip - 14:16

Ervino, post. 34, drago mi je da isto mislimo.
    Zoran V, post 36...kako to misliš da možemo zaboraviti.... ja ću ti prijatelju obijasniti.
    Dođem ja iz Zg u Istru s nekim strancima, iznajmimo ljepo brod i : Lučka kapetanija, turist biro, carina, lučka ispostava,pošta banka uplata, državni biljezi...... izgubimo cijeli dan na papirologiji, da bi mogli isploviti, a sad se netko sijetio i u Hr uveo "vinjetu", sad sve središ za minut na jednom mjestu.
    -Moj prijatelj sportski ribič, da bi radio sve kako zakon nalaže( sportski lovio ribu), trebao je zaposliti, tajnicu, knjigovođu, odvijetnika, javnog bilježnika....... hoću reći da smo mi vrhunski stručnjaci da jednostavne stvari zakomplicirati, ako tako bude i s uzgojem ajme ti ga nama. A u svemu je tako.
    -Krnjolac, post.37. Molim provijeriti, pitaj već su inspektori Min.kulture dolazili kod nekih iz Karlovca, Zg u kućnu posijetu-kontrolu, kakve imaš voljere.... ne trebaju oni nalog, ali onda gubiš dozvolu..... već je kako si ti rekao gestapo bio na terenu, molim provijeri, to su moja saznanja. Nemoj se čudit, ako nam netko zakuca na vrata.
    ERVINO
    ERVINO

Postaj by ERVINO uto 29 lip - 19:14

Točno je da inspektori Ministarstva kulture obilaze uzgajivače ali samo one koji imaju Rješenje za uzgoj,, navodno su dosta fer i gledaju samo uvjete držanja.Kada če i na osnovu čega početi kontrolirati ostale "uzgajivače" ili obične građane neznam ????? vjerovatno još jako dugo neče gledati nikog osim ako netko nekoga prijavi ili ako nekog ulove u krivolovu i slično...pozdrav
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Postaj by ikayke uto 29 lip - 21:04

bizar.zg je napisao/la:Ervino, post. 34, drago mi je da isto mislimo.
    Zoran V, post 36...kako to misliš da možemo zaboraviti.... ja ću ti prijatelju obijasniti.
    Dođem ja iz Zg u Istru s nekim strancima, iznajmimo ljepo brod i : Lučka kapetanija, turist biro, carina, lučka ispostava,pošta banka uplata, državni biljezi...... izgubimo cijeli dan na papirologiji, da bi mogli isploviti, a sad se netko sijetio i u Hr uveo "vinjetu", sad sve središ za minut na jednom mjestu.
    -Moj prijatelj sportski ribič, da bi radio sve kako zakon nalaže( sportski lovio ribu), trebao je zaposliti, tajnicu, knjigovođu, odvijetnika, javnog bilježnika....... hoću reći da smo mi vrhunski stručnjaci da jednostavne stvari zakomplicirati, ako tako bude i s uzgojem ajme ti ga nama. A u svemu je tako.
    -Krnjolac, post.37. Molim provijeriti, pitaj već su inspektori Min.kulture dolazili kod nekih iz Karlovca, Zg u kućnu posijetu-kontrolu, kakve imaš voljere.... ne trebaju oni nalog, ali onda gubiš dozvolu..... već je kako si ti rekao gestapo bio na terenu, molim provijeri, to su moja saznanja. Nemoj se čudit, ako nam netko zakuca na vrata.

Molim da se suzdrzite od iznosenja krivih i poluprovjerenih informacija, te da posto ste vec upozoreni na pm jos jednom procitate sadrzaj iste....

Ne treba raditi zavrzlamu vecu nego ona sam je, sve ce biti objavljeno i prezentirano clanovima nakon zavrsetka razgovora i dogovora sa MK jer vidim da i dalje pricamo svasta , valja samo da pricamo. CRNJAK LJUDI MOJI! - Page 2 Confused
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 3 srp - 13:17

Ispričavam se,
    nisam znao da je to toliko "vruća tema",nije mi bila namjera raditi zavrzlamu, svi razgovori (zavrzlame) koji su se vodili su bili prije mog pojavljivanja na forum ( ALI to me ne opravdava, znam da NEZNANJE ne opravdava).
    crv
    crv

Postaj by crv čet 21 tra - 23:03

Razmišljao sam u koji podforum da ubacim komentar , pa sam krenuo logičnim slijedom: Bolesti i problemi - crnjak ljudi moji...

Problem je i te kakav ,jer ima BOLESNIH ljudi zbog kojih se ovih dana vrti CRNJAK ,teški horor , pod naslovom :,, KAD OČACI UTIHNU''...(Zelendura)

Sramota !

Počinitelj mi je poznat.Nažalost...

I što sad? Kako se ponašati ? Kao da se ništa nije dogodilo? Ograničiti se na ovakovu javnu (a ipak diskretnu) osudu? Ili... ?
    Tragedija je što se radi o velikom broju ptica , jer dotični bolesnik je čuo jednu dobru pjesmu , pa je ,za ne falit - pohvatao sve mužjake u okolici.
    affraid

Taj stvor nije član Foruma , ali se nadam da će moj apel doprijeti do njegove svijesti . (Reći će njemu dobri ljudi).
    Stoga ga molim da to ne čini . Učinit ću to samo ovaj put , zbog njegova ,,renomea''.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 20:36.