Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+12
crv
krnjolac
malinois
MARIN
Dean
seadriver
zvrcko sen
Branimir
ticar
dr.nenad86
PESTI
kreso
16 posters

CRNJAK LJUDI MOJI!

kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

CRNJAK LJUDI MOJI! Empty CRNJAK LJUDI MOJI!

Postaj by kreso sub 9 svi - 15:15

Evo i mene sa problemon,sinoc oko 8 sati navecer kanarinka mi uredno nahrani mlade ko i dosad inace stari 5 dana,da bi ujutro sva 4 nasa krepana u gnjezdu s tim da je ona lezala na njima dobro priljubljena za dno gnjezda i pjevusila cilo jutro sta me i privuklo da sed dignen iz kreveta i odma dodjen pogledat sta je.Nasa san ih u stanju ko da su slipljeni jedan na drugome ko da ih je tijelom ugusila i sad moja pretpostavka je da mozda nije doslo u medjuvremenu do novog parenja pa se pripremala za nova jaja sta bude dvosjekli mac ako je muzjak nonstop s njom.Jer dosad je bilo sve ok samo sta jucer san primjetija da bas intezivno lezi i pjevusi na gnjezdu isto ko i prije nego li je snila prvo jaje ,sad san je odvojija u posebnu cibu samu i mislin se kad bi joj stavija novo gnjezdo da vidimo da li je uopce doslo do parenja stim da bude sama ,muskog san ostavija samoga i iman jos jednu kanarinku slobodnu pa cu pokusat s tom al sad sa odvajanjem muzjaka na vrime,pa eto sta vi mislite koji je uzrok da li je moguc da je uzrokovan gusenjem ili sta i isplati li se da joj uvalin gnjezdo novo pa da vidimo oce li snit sta jer ja sam cin parenja nisan vidija? unaprid hvala confused
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

CRNJAK LJUDI MOJI! Empty Re: CRNJAK LJUDI MOJI!

Postaj by PESTI sub 9 svi - 16:11

krešo polako rastavi gnjezdo i vidi na bjelom papiru i po rukama da nemaš TIKUTE .....male gadne nametnike .....kako si opisao situaciju sve miriše na njih ......
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 9 svi - 17:41

Tekute*

Pa jel se moze desit da ih ona ugusi,onda je definitivno losa majka?! Very Happy
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 sub 9 svi - 18:17

Ako je zenka mlada mozda ih je od zbog tog neiskustva zgnjecila.......... Stavi zenki gnezdo i pusti muzijaka mozda ce ga praviti zajedno i upariti se ........ Nemozes nista izgubiti......... pozzzzzzz cheers
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar sub 9 svi - 18:48

dr.nenad86 je napisao/la:Ako je zenka mlada mozda ih je od zbog tog neiskustva zgnjecila.......... Stavi zenki gnezdo i pusti muzijaka mozda ce ga praviti zajedno i upariti se ........ Nemozes nista izgubiti......... pozzzzzzz cheers

a ne virujem da bi ih zgnječila tek 5 dan,da je mislila uradila bi to kad se izlegu.zato je najpoželjnije ostaviti bar jedno prazno jaje u gnijezdu da ih ne može zgnječiti.
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir sub 9 svi - 22:07

A baš nemaš sriće, rastavi to pa probaj ponovno, ma neće biti tekuti valjda prije da je mlada mater pa je platila danak neiskustva!
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sub 9 svi - 23:31

je brane zenki je ovo prvo parenje ,a tekut nisan vidija gnjezdo san istresa bilo je cisto
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen ned 10 svi - 0:49

treba staviti par falših jaja jer ukoliko je ženka neiskusna zna ih zgnječit
    kreso
    kreso

Postaj by kreso pet 2 tra - 22:41

evo da kazen problem koji mi se danas dogodija s jednon kanarinkon i to jos nisan vidija ,ovako kanarinka je odlezala dvi neplodne ture te je sad u trecoj turi na 4 jaja ,do danas sve ok ali popodne vidin jedno jaje razbijeno na podu a ona uredno lezi i dalje ko da nije nista medjutin maloprije je joj oko kljuna krvavo jer se kratko digla cim me vidila vratila se lezat sta bi moglo bit tome uzrok da sama je izvadila i razbila jaje te ta krv iz usta ,inace ponavljan normalno lezi nonstop
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver pet 2 tra - 22:46

a svasta. Ok jasno mi je dajes da lezi na neplodnim jajima kako bi zavrsila ciklus, netko tako prakticira, neko drugacije, no nema veze, svejedno ako vec zelis da lezi, nema potrebe da lezi svih 14 dana, pusti je da lezi 5-6 dana pa mici ta neplodna jaja.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI pet 2 tra - 22:54

Raskvocana kanarinka bi ležala i da nema jaja u gnjezdu , ali krv može biti iz jaja ako je bilo plodno .
    Najvjerovatnije je jaje ispalo iz gnjezda u trenutku kada ona iskoči ako ti ranije nije razbijala ništa .Ptice su znatiželjne pa če i zbog tog razloga ,,piti ,, razbijeno jaje na podu.
    kreso
    kreso

Postaj by kreso pet 2 tra - 22:57

moguce Pesti jer da je od nje krv losije bi djelovala ja je nisan tija vatat jer je na gnjezdu non stop inace osmi dan je jajima i vidices pegule bit ce to jedino plodno hehe od svih neplodnih koja su dosad bila ,sad su preostala tri jaja pa cemo vidit
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean pet 2 tra - 23:31

pa zašto ne kontroliraš jaja ????
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sub 3 tra - 0:04

moj Deane to jos nisi vidija teze je istirat iz gnjizda nego ne znan sta ,sutra san mislija gledat jaja sedmi dan ce im bit ali takni joj blizu gnjezda dok je u njemu napada hehehe pa sta ja znan nebi na silu da nebi negativno sta napravija jos sad kad je ovo se dogodilo da nebi i druga jaja izbacila
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar sub 3 tra - 4:18

kreso je napisao/la:moj Deane to jos nisi vidija teze je istirat iz gnjizda nego ne znan sta ,sutra san mislija gledat jaja sedmi dan ce im bit ali takni joj blizu gnjezda dok je u njemu napada hehehe pa sta ja znan nebi na silu da nebi negativno sta napravija jos sad kad je ovo se dogodilo da nebi i druga jaja izbacila

samo gurni prst ispod nje i lagano je podiži.
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sub 3 tra - 17:02

ticaru jesan al grize heheheeheheh
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir sub 3 tra - 21:37

A daj molim te, budi uporan netko če popustiti od vas dvoje! A za ovo što se dogodilo prvi put čujem , stvarno ne znam što ti reči!
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN sub 3 tra - 23:39

kreso je napisao/la:Evo i mene sa problemon,sinoc oko 8 sati navecer kanarinka mi uredno nahrani mlade ko i dosad inace stari 5 dana,da bi ujutro sva 4 nasa krepana u gnjezdu s tim da je ona lezala na njima dobro priljubljena za dno gnjezda i pjevusila cilo jutro sta me i privuklo da sed dignen iz kreveta i odma dodjen pogledat sta je.Nasa san ih u stanju ko da su slipljeni jedan na drugome ko da ih je tijelom ugusila i sad moja pretpostavka je da mozda nije doslo u medjuvremenu do novog parenja pa se pripremala za nova jaja sta bude dvosjekli mac ako je muzjak nonstop s njom.Jer dosad je bilo sve ok samo sta jucer san primjetija da bas intezivno lezi i pjevusi na gnjezdu isto ko i prije nego li je snila prvo jaje ,sad san je odvojija u posebnu cibu samu i mislin se kad bi joj stavija novo gnjezdo da vidimo da li je uopce doslo do parenja stim da bude sama ,muskog san ostavija samoga i iman jos jednu kanarinku slobodnu pa cu pokusat s tom al sad sa odvajanjem muzjaka na vrime,pa eto sta vi mislite koji je uzrok da li je moguc da je uzrokovan gusenjem ili sta i isplati li se da joj uvalin gnjezdo novo pa da vidimo oce li snit sta jer ja sam cin parenja nisan vidija? unaprid hvala confused

Krešo!
    Ovo mi je dosta čudno.Nemam drugog objašnjenja od pretpostavke da je tokom noći nešto prepalo,ili je neko upalio pa ugasio svjetlo pa ona nije išla nazad u gnjezdo.I tako se mladi do ujutro ohladili i crkli.
    Jer u dobi od pet dana su preveliki da bi ih tako lako "ispeglala".To bi uradila znatno ranije.A i sasvim je sigurno da su premladi bili da bi ona opet ušla u nagon za parenjem , pa da je tu nastao neki problem.
    Problem može biti i nekakva bakterija.Ovo kažem jer je jedan moj prijatelj imao ove godine sličnih problema.Masovno su mu crkavali mladi u dobi od 5-6 dana.
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sub 3 tra - 23:47

fala Marine nego to mi se dogodilo prosle godine dok san ima bakrene ali problem od nedavno san navea u istoj temi moj drugi post vidi di mi je kanarinka sad izbacila jaje
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN ned 4 tra - 0:02

kreso je napisao/la:fala Marine nego to mi se dogodilo prosle godine dok san ima bakrene ali problem od nedavno san navea u istoj temi moj drugi post vidi di mi je kanarinka sad izbacila jaje

To se zna dogoditi.Slučajnost!

Usput da te pitam.Jesi li im podrezao nokte?
    kreso
    kreso

Postaj by kreso ned 4 tra - 0:04

jesan svima prije parenja i muskima i zenkama
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN ned 4 tra - 0:15

kreso je napisao/la:jesan svima prije parenja i muskima i zenkama

Onda nije ni u tome problem.Jer primjetio sam kod dosta ptičara da o takvim stvarima ne vode računa.A onda nastanu problemi.Znači slučajnost.Ne moraš se brinuti oko toga.Zna se svakome dogoditi. Smile
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 12 svi - 15:28

evo i mog slučaja,
    pretprošle nedelje našla sam malog vrapca (na autobuskoj stanici), tada nisam znala da je možda trebalo da ga ostavim i da bi majka došla po njega,
    pošto mi ga je bilo žao, ponela sam ga sa sobom, vrapče je bilo malo, rekla bih svega par dana (dva-tri) staro, imalo je mala, tek izrasla perja na krilima, mada mu je veći deo tela bio prekriven samo kožom,

redovno smo ga hranili hlebom (mrvicama natopljenim vodom) i zobenim pahuljicama (takođe natopljenim vodom), i poprilično je lepo napredovao, porasto je, perje mu je poraslo, mada sam primećivala sam da mu je izmet bio žućkast i kompaktan, i to mi je bilo pomalo čudno,

u subotu, znači posle šest dana njegovog boravka u našem domu, misleći da ga je mama nahranila ujutru, pošto je spavao (barem sam tako mislila), nisam ga budila i otišla sam do grada,
    kada sam se vratila u podne (oko 12 časova), zatekla sam ga sa glavicom zabačenom unazad i sa penom (kao pljuvačaka) na kljunu, bio je uginuo,

bila sam u šoku (i još uvek sam), i naravno, nastavila sam da se pitam da li je vrapčić uginuo zbog mog nemara, tj. da li je izgladneo ili je nešto drugo bilo u pitanju
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sri 12 svi - 17:22

pozdrav

Nije mlada ptica uginula iz tog razloga .Nemam iskustva sa vrapcima ali misljenja sam da je problem jednolicna ishrana (ili dehidracija) .
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 12 svi - 23:27

hvala
    verovatno je u tom slučaju u pitanju jednolična ishrana, pošto smo mu svakodnevno davali vodu (par kapi, pomoću kašičice)

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 18:38.