Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+9
Dax BG
xyz
ticar
Fago
malinois
zvrcko sen
Dule
PESTI
Dalibor
13 posters

Struktura Perja

PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Struktura Perja - Page 2 Empty Re: Struktura Perja

Postaj by PESTI pet 17 tra - 21:15

hm hm toj klici nisam nikada davao nekakvu važnost jer sam je nalazio i u mužijaka i u ženki .....baš danas sam otišao pogledati dvije rezervne ženke i na jednoj uočio žuto izvana na zglobu krila ...moje pitanje za ljude koji su vodili računa o toj klici jesu li možda u uzgoju koristili i takvog mužijaka sa grdelinkom koja ima klicu na krilu....ima li kakvih posljedica ???
    U uzgoju kanarinaca je jasno što se dogadja intezivno x intezivno, takodjer sam i ja napisao kombinaciju ,,intezivan ;;(nazovimo ga tako ) grdelin x intezivna kanarinka .........
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 17 tra - 22:47

Dali možete to slikama da podkrijepite tek toliko da oni članovi koji nemaju predstavu o čemu se radi da lakše to shvate.
    Hvala
    mogu i slike ako već imaju na internetu
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar sub 18 tra - 4:26

cardelius je napisao/la:Dali možete to slikama da podkrijepite tek toliko da oni članovi koji nemaju predstavu o čemu se radi da lakše to shvate.
    Hvala
    mogu i slike ako već imaju na internetu

jednostavno je,tamo gdje se grdelinu gleda spoj krila i tjela koji mora biti crn,ovdje se gleda sa unutrašnje strane a ne s vanjske.
    Dule
    Dule

Broj postova : 340
    Registration date : 24.03.2009

Postaj by Dule sub 18 tra - 17:00

Tičaru, s vanjske strane krila.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen sub 18 tra - 22:02

dule to perce je sa unutarnje strane,,,,,,
    znači kad je ptica na leđima te joj se otvori krilo na pregibu je žuto perce .....

u knjizi carduelis autor tvrdi da je to siguran znak mužjaka !!!!!!!
    PESTI
    PESTI

Postaj by PESTI pon 20 tra - 10:39

https://2img.net/r/ihimizer/img245/5077/klica.jpg Dalibor je spominjao klicu sa unutarnje strane opet ja i Dule sa vanjske ...evo ja sam jednom mužijaku slikao ONO što ja mislim da je klica pa jeli TO zaista TO ...ili nešto drugo . želio bi nešto malo rasprave po tom pitanju ako nije problem......pozdravljam........ sunny
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG pon 20 tra - 15:30

To je to druze moj. Ta klica je vinovnik citave price.
    Dule
    Dule

Broj postova : 340
    Registration date : 24.03.2009

Postaj by Dule pon 20 tra - 19:37

Bravo Pesti,na tu klicu sam i ja mislio.
    PESTI
    PESTI

Postaj by PESTI pon 20 tra - 20:34

E sad če barba PESTI morati razočarati autore koji tvrde da je ta oznaka samo u mužijaka .....
    I ŽENKE pojedine imaju tu klicu samo se lošije vidi nego u mužijaka.....
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG pon 20 tra - 20:59

Barba napisa da je (klica) autorsko stivo glasilo da je siguran znak muzijaka. E pa, nisam napametniji ali imao sam muzjake koji nisu imali crno krilo, crvenilo do pola oka, iskidan spoj na glavi (crno i crveno), bez "zutila" na prsima i klice na krilu. Pjevali su zesce, bolje, nego ijedan lijepi dominantni muzjak. Vjerujem da ste svi imali isto iskustvo.
    DjordjeVet
    DjordjeVet

Broj postova : 448
    Registration date : 11.06.2008

Postaj by DjordjeVet pon 20 tra - 22:06

Dax BG je napisao/la:Barba napisa da je (klica) autorsko stivo glasilo da je siguran znak muzijaka. E pa, nisam napametniji ali imao sam muzjake koji nisu imali crno krilo, crvenilo do pola oka, iskidan spoj na glavi (crno i crveno), bez "zutila" na prsima i klice na krilu. Pjevali su zesce, bolje, nego ijedan lijepi dominantni muzjak. Vjerujem da ste svi imali isto iskustvo.

nisi jedini...
    jednostavno si naletio na CC balcanicu, a (kao i ja) navikao si na CC carduelis, nominalnu podvrstu koja je i veca i ljepsa i cistijih boja...zato kod nas kazu da su tamne ptice bolji i zesci pjevaci...

malo je mozda off topic, ali da kazem i ovo...
    po meni, Banjaluka je kraj u kome se ukrstaju areali rasprostranjenja CC carduelis i CC balcanice, koje se svakako ukrstaju, pa se moze naci niz varijanti prelaza koje vuku na jednu ili drugu stranu...plus jos nam zimi dodju ptice sa sjevera, koje su jos cisitjih boja, pa poneka i ostane i ukrsta se sa onim postojecim..
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 21 tra - 0:59

ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar uto 21 tra - 4:36

ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar uto 21 tra - 4:38

DjordjeVet je napisao/la:
    Dax BG je napisao/la:Barba napisa da je (klica) autorsko stivo glasilo da je siguran znak muzijaka. E pa, nisam napametniji ali imao sam muzjake koji nisu imali crno krilo, crvenilo do pola oka, iskidan spoj na glavi (crno i crveno), bez "zutila" na prsima i klice na krilu. Pjevali su zesce, bolje, nego ijedan lijepi dominantni muzjak. Vjerujem da ste svi imali isto iskustvo.

nisi jedini...
    jednostavno si naletio na CC balcanicu, a (kao i ja) navikao si na CC carduelis, nominalnu podvrstu koja je i veca i ljepsa i cistijih boja...zato kod nas kazu da su tamne ptice bolji i zesci pjevaci...

malo je mozda off topic, ali da kazem i ovo...
    po meni, Banjaluka je kraj u kome se ukrstaju areali rasprostranjenja CC carduelis i CC balcanice, koje se svakako ukrstaju, pa se moze naci niz varijanti prelaza koje vuku na jednu ili drugu stranu...plus jos nam zimi dodju ptice sa sjevera, koje su jos cisitjih boja, pa poneka i ostane i ukrsta se sa onim postojecim..

evo pogledaj našu balcanicu,ovaj je draženov,malo povećaj pa se divi,nimalo bijeline iza vrata,

https://ptice-birds.forumhr.com/slike-nasih-ptica-f30/drazen-slike-tiaa-za-uzgoj-t287.htm
    klokkende
    klokkende

Broj postova : 54
    Registration date : 25.10.2008

Postaj by klokkende uto 21 tra - 14:43

Fago je napisao/la:A zašto je intenzivnost/neintenzivnost kod kanarinaca nevezana za spol?
    Zanimljiva tema, bar za mene koji nemam puno dodira sa stiglicima-citaj nimalo. Sav kontakt je bio jos kao klinac, kao i kod vecine odgajivaca ptica kad su pocinjali. Citajuci ovu temu meni se kao logicno namece sledece pitanje: naime, znamo da se kod kanarinaca javlja letalni faktor kod parenja dve intenzivne ptice. Sta je sad sa letalom kod stiglica, ima li ga? I kako se priroda bori protiv toga ako je moguce i da muzjaci i zenke budu intenzivni? Logican odgovor meni bi bio ili da nema letalnog faktora ili su ipak svi muzjaci intenzivni, a sve zenke neintenzivne.
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean uto 21 tra - 14:50

bas sam to htio staviti Smile, ali na original siteu je zaštićeno neda mi kopirati sliku Smile vidim da su španjoli to rješili Smile ili ti Smile
    PESTI
    PESTI

Postaj by PESTI uto 21 tra - 23:12

Jedna sitnica......godinama neprekidno uzgajam baštarde od grdelina...
    Kad sam grdelina pario sa intezivnom ili neintezivnom ženkom (kanarinka) dobivao sam i INTEZIVNE KRIŽANCE........ali kad bi ga pario sa MOZAIČNOM .......NIKADA nisam dobio INTEZIVNU BAŠTARDU što to govori o GRDELINU ..........
    U kanarinaca parenjem dvije mozaične ptice dobivamo 100% mozaik .......A parenjem grdelina sa mozaičnom kanarinkom ne možemo dobiti INTEZIVNO.......ZAŠTO?????????

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 13:15.