by faganel pet 1 sij - 18:04
Prvo,
svim forumašima želim puno zdravlja i zadovoljstva u Novoj.
Do sada sam uvijek koristio Prestige mješavine. Ali u poslijednje vrijeme su to dosta nečiste mješavine i ne poštuju se deklarirani postoci. A o samoj cijeni da i ne govorim-
Prije par dan sam dobio vriću Manitoba T-6 i prijatno me iznenadila. Sjeme čisto i zdravo-samo tako. Nešto je "mekša" od bridinga Prestige ali se uvijek može dodati što ko želi obzirom na cijenu vriće - 25 kg = 200 KN - Sada ostaje samo da ptice kažu svoje mišljenje.
I mene je iznenadilo da proizvođač ne daje postotke mješavina, ali dok je ovakvo sjeme neću se s time puno zamarati.
Inaće, pripremu mužjaka sam započeo 15.12.09. Nokti su podrezani i noge namazane (Apagel mast).Dobile su tretman sa Ciproxinom (starije ptice) za čiščenje sjemenovodnih kanala.Predstoje tretmani sa Piperazit citratom-preventiva protiv crijevnih parazita,Ivomecom protiv kožnih nametnika i ESB 3o-preventiva za kokcidiozu.
Svjetlo več gori do 17.30 sati, dvaput tjedno dobijaju vlažnu jajčanu (Witte molen) sa Spirulinom i Biosalom(kvalitetan mix minelala).Isto tako 2-put tjedno mix vitamina u vodi za piće. Voće i zeleniš da i ne spominjem. Eto moji momci ja učinih sve što mogu sada je na vama da se revanširate.
Ženke su u hladnom prostoru i biti će ubačene u parilice poslije 15.2.10. Ne će im trebati više od 7-10 dana u toplom prostoru uz pjev mužjaka i pojačanu ishranu da krenu.