Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  Da li ispravno postupam

  avatar
  Početnik

  Broj postova : 1
  Registration date : 01.10.2017

  Da li ispravno postupam Empty Da li ispravno postupam

  Postaj by Početnik ned 1 lis - 22:29

  Pozdrav i poštovanje svima, onim iskusnima a i početnicima poput mene.
  Posedujem tri malinoa (mužijaka i dve ženke) kao i jednog mladog (pile)štiglana i nameravam da u velikoj meri uozbiljim ovaj hobi. Držim ih na terasi koja je zastakljena i to obe ženke i štiglicu ("zbog socijalizacije") u letelici 80x40x40 a mužijak je iznad u manjem kavezu za pevače.
  Da li ispravno postupam u ovom periodu godine ili bi to trebalo malo preraspodeliti?
  Želim oformiti dva para (u toku je nabavka još jednog mužijaka) i bili bi smešteni u letelici koja je deljiva na pola, kada do toga dođe ta pregrada može biti obična rešetka ili neki lesonit kako se ne bi gledali?
  Unapred zahvalan svima!
  avatar
  mimo

  Broj postova : 48
  Age : 47
  Location : tuzla
  Registration date : 29.10.2010

  Da li ispravno postupam Empty Re: Da li ispravno postupam

  Postaj by mimo sub 25 stu - 13:10

  ovaj forum dugo je slabo aktivan, a ponekad navratim.
  sto se tice malinoa oni su kanarinci pjesme, i u principu se ne drže sa drugim pticama pjevačicama, jer se kvari pjesma, iako je kod njih pjesma genetska.
  ako ti je cilj da dobijes bastarde stiglica i malinoa onda njih dvoje  odvoji i mislim da je volijera veća odlična, samo moraćes sačekati da sazrije omladinac i da ženka dobije nagon a što može biti promjenljivo i zavisi od mnogo faktora, zrelosti ženke, osvjetljenosti prostorije, topline prostorije, jačine ishrane.
  koju ženku odvojit teško je reći ali ako se neka javlja to bi moglo govoriti da je u pitanju ženka kvalitetnije linije pa nju ipak ostavi muzjaku malinou. ako je sam taj muzjak trebao bi mu poturiti pjesmu da iscisti svoj pjev, pitanje kako i koje ture pjeva. jer na kraju džabe ako je malino a ima dosta negativnih tura. treba krenuti iako si početnik sa najboljim mogućim kvalitetom a ne sa bilo čime.

   Sada je: uto 15 lip - 15:02.