Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  HITNO POMOZITE BOLESNIM NOŽICAMA ČVORKA

  many
  many

  Broj postova : 762
  Age : 46
  Location : Čazma
  Registration date : 13.10.2009

  HITNO POMOZITE BOLESNIM NOŽICAMA ČVORKA Empty HITNO POMOZITE BOLESNIM NOŽICAMA ČVORKA

  Postaj by many sri 10 lip - 15:34

  Problem sa nožicama kod ptice. Riječ je o čvorku (Sturnus vulgaris) kojeg sm pronašao na zemlji skupa sa jedinkom iz istog legla. Jedinka koa je pobjegla mojim dolaskom bila je veča i jača od ove koja je bila prilično nemočna i malo agilna. Procjenio sam neuhranjenost po izraženoj prsnoj kosti, izrazito izbočenom grkljanu i samoj veličini. Koja je u razvojnj fazi oko 15 dana trebala biti daleko veča. Smjestio sam je u veču karantensku krletku sa namjerom prihrane nekoliko dana i puštanja u istoj zoni pronalaska.

  Međutim hranjena animalnom i proteinskom hranom bogatom kalcijem i vitaminima uz dodatak bobičastog i sočnog voća. Ptica nije dobivala na težini niti gradila mišićnu masu. Takve slučajeve rijetko sam imao pa sam pomislio da se radi o nekoj vrsti bolesti koja me dovodi do vas. Međutim naglo su mu počele oticati nožice pro zglob jedne te prsti druge noge. Tretirao sam oboljela mjesta antibiotskom mašču tri puta na dan ali pomaka nema. Ptica je i dalje bez povečanja tjelesne mase ne jede sama makar ima preko mjesec i pola. Perje joj je dosta masno izgleda od uvijeta u duplji.

  Pitanje je što učiniti dalje i postoji li ikakva realna šansa za oporavak ove ptice. Čvorak je sada puno bolje jede normalno dobiva na masi ali nožice su jako otečene.

  [img]HITNO POMOZITE BOLESNIM NOŽICAMA ČVORKA Eqp5cg[/img]
  [img]HITNO POMOZITE BOLESNIM NOŽICAMA ČVORKA 29zabz7[/img]
  [img]HITNO POMOZITE BOLESNIM NOŽICAMA ČVORKA 2zznk2a[/img]


   Sada je: uto 3 kol - 13:46.