+5
bocka
Branimir
Fago
lord189
deny
9 posters
ljudi pomozitee, NAPAD JASTREBA ??????
deny- Broj postova : 58
Registration date : 22.12.2008
STIGLICA MI JE NAPAO JASTREB, ZAKACIO GA JE MALO STRAGA PO VRATU, PREGLEDAO SAM RANU IZGLEDA DA JE ZAPARAO KOZU DULJINE OKO 0.5 CM. SAV JE PREPANUT, SMIJEM LI MU STAVITI BIVACINA NA RANU ? STA MISLITE HOCE LI SE OPORAVITI, DALI JE NETKO IMAO SLICAN PROBLEM-KADA BI OPET MOGAO PJEVATI, MISLIM DA CE ZA TO TREBATI DOSTA VREMENA DOK OVO NE ZARESTE, SRECA NIJE GA UBIO------ LUGARIN VISE NIJE TU - NJEGA JE ODNIJEO - U KAVEZU OSTALA 2 PERA I NISTA VISE , NISU BILI U ISTOM KAVEZU , DAKLE NAPAO JE 2 PUTA. OVO CE GA KOSTAT - TRAZI RAT DOBIT CE GA
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
ja san ovi tjedan nažalost izgubija dvi tice ozbog napada sokola,ako ti tica nije krepala ili dobila infakt onda je dobro iskreno da kažen neznan bili trebao stavljati bivacina ja bi ranu isprao mlakom vodom i obrisao suhom krpom,ali pažljivo.ticu stavi na mirnije i toplije misto,a ako se oporavi pjevat će sigurno samo ćeš tribat malo sačekat
e i tice nemoj držat vanka ako ih nemoš pazit sokoli će nestat tek tamo oko 3-4 mis kad traže partnera
e i tice nemoj držat vanka ako ih nemoš pazit sokoli će nestat tek tamo oko 3-4 mis kad traže partnera
Fago- Broj postova : 704
Registration date : 16.10.2008
Stavi bivacina, ali ne u spreju nego u prahu. spriječit će krvarenje, ali i mnogo bitnije infekciju.
Ako ne krvari - biti će ok.
pozdrav,
Ako ne krvari - biti će ok.
pozdrav,
Gost- Gost
Poućen iskustvom,i s obzirom da je rana relativno mala,mislim da ne trebaš dirat ništa.Da je moj,ja bi ga stavio na neko mirno mjesto i što manje ga čaćkao dok ne zaraste
stavio sam bivacin,ne krvari, vidio sam da pije vodu iz pojilice na hrani ga nisam vidio, al mislim da ce biti dobar, infekcije se najvise bojim ali sreca mi je jedino to sto je dosta hladno pa ce do toga teze doci da je ljeto pozdravio bi se s njim. od sada sve koje budu vani imati ce duplu zicu - pa neka se onda zalijece a i mirage 2.5 je tu. hvala ljudi pozdrav. Deny
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
Dobro je što si stavio bivacin to je jako dobar lijek a pticu stavi na sigurno i posveti joj malo više vremena jer osim fizičkih ozljeda je zadobila i stres pa joj se posveti kako bi opet zadobila osječaj sigurnosti!
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
STIGLICA MI JE NAPAO JASTREB,
DENY,
UVJEK KAD JA RANA OTVORENA KOD PTICE TREBA NA SAMOJ RANI STAVITI MLJEVENU KAFU.
KAFA STOPIRA KRVARENJE I STVARA ZAŠTITNU KORU OD INFEKCIJA.
EVENTUALNO AKO JE RANA INFECIRANA TREBA JE OPRAT SA 3% HIDROGEN I NAKON TOGA OPET STAVITI MLEVENU KAFU PREKO RANE.
PTICU IZOLIRAJ U POSEBNI KAFEZ I NEK BUDE PORED OSTALIH PTICA.
DENY,
UVJEK KAD JA RANA OTVORENA KOD PTICE TREBA NA SAMOJ RANI STAVITI MLJEVENU KAFU.
KAFA STOPIRA KRVARENJE I STVARA ZAŠTITNU KORU OD INFEKCIJA.
EVENTUALNO AKO JE RANA INFECIRANA TREBA JE OPRAT SA 3% HIDROGEN I NAKON TOGA OPET STAVITI MLEVENU KAFU PREKO RANE.
PTICU IZOLIRAJ U POSEBNI KAFEZ I NEK BUDE PORED OSTALIH PTICA.
Gost- Gost
Dzabe tebi dupla zica, ako ga ne dohvati kandzom il kljunom udarice ga srcka. Nemoj da se ljutis na njega, njemu je to laka hrana, bolje nekako zastiti kavez
a prepo je se koda je duha vidio, sav se jadnik treso, samo jos da sutra pocne jest, onda ce dobit neke antidepresore- (maslacak i slicne trave ), sutra mu je dan D. inace je bio odlican pjevac - ne znam hocu li slicnoga naci. a sto se tice duple zice - to sam vec morao napraviti na vanjskoj volijeri - zbog MACAKA- odprilike 1m od unutarnje zice sam stavio drugu rjedu -radi pogleda- tako da izgleda kao dvoriste. (stavim sliku ako stignem)
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
TAKO JE MILANE, ODMAH VIDIM DA POZNAJEŠ I GOLUBARSTVO.
VERUJEM DA ZNAŠ ŠTA JE BOCKA.
VERUJEM DA ZNAŠ ŠTA JE BOCKA.
Gost- Gost
Ja bi tog jastreba sutra imo u kavezu........mrzim ih.......
Svi ovdi znaju da tići često ili umru od straha ili više ne puste ni glasa,.......čak ako ih i ne zakači......
Svi ovdi znaju da tići često ili umru od straha ili više ne puste ni glasa,.......čak ako ih i ne zakači......
Said_the_great- Broj postova : 97
Registration date : 17.01.2009
zelim da vam predstavim ovu zenku kojoj smo dali ime : HRABRO SRCE
http://img528.imageshack.us/my.php?image=dsc01769nz9.jpg
Isti slucaj se dogodio prije par mjeseci mom prijatelju, evo na slici su posljedice tog napada,
sta trebas da uradis je to da joj osiguras mir i tisinu, da pazis na higijenu kaveza, i da se potrudis da svedes kontakt sa njom na minimum prvih par dana (ciscenje kaveza, hrana , voda i to je to)
Kad ce pocet da pjeva ponovo zavisi od ptice do ptice, u ovom slucaju je trebalo 6 - 7 dana,
sto se tice rane nismo stavljali nista na nju, jer nije puno krvarila, ali bi ti preporucio da poslusas savjet sa ovog foruma jer ovdje su momci sa bogatim iskustvom u zgoju i lijecenju ptica, usput pozz svim clanovima foruma
Inace ova zenka ima nevjerovatno jak glas da je sasvim jasno cujes sa nekih 400-500 metara,
ne moze ni jedna ptica da proleti u njenom vidokrugu a da ne "zagalami" , pijeva cak i na jastreba (sto je i rezultiralo napadom) istim intezitetom kao i na stiglica nevjerovatna je
nadamo se da cemo uspjet ovo proljece da je uparimo sa konorom koji takodje ima
vrlo glasan i zvonak glas i uz to je jos veoma krupan
http://img528.imageshack.us/my.php?image=dsc01769nz9.jpg
Isti slucaj se dogodio prije par mjeseci mom prijatelju, evo na slici su posljedice tog napada,
sta trebas da uradis je to da joj osiguras mir i tisinu, da pazis na higijenu kaveza, i da se potrudis da svedes kontakt sa njom na minimum prvih par dana (ciscenje kaveza, hrana , voda i to je to)
Kad ce pocet da pjeva ponovo zavisi od ptice do ptice, u ovom slucaju je trebalo 6 - 7 dana,
sto se tice rane nismo stavljali nista na nju, jer nije puno krvarila, ali bi ti preporucio da poslusas savjet sa ovog foruma jer ovdje su momci sa bogatim iskustvom u zgoju i lijecenju ptica, usput pozz svim clanovima foruma
Inace ova zenka ima nevjerovatno jak glas da je sasvim jasno cujes sa nekih 400-500 metara,
ne moze ni jedna ptica da proleti u njenom vidokrugu a da ne "zagalami" , pijeva cak i na jastreba (sto je i rezultiralo napadom) istim intezitetom kao i na stiglica nevjerovatna je
nadamo se da cemo uspjet ovo proljece da je uparimo sa konorom koji takodje ima
vrlo glasan i zvonak glas i uz to je jos veoma krupan
da da bas ovakvo nesto , samo je kod moga perje ostalo uzdignuto ( na jez), to sam i uradio dao sam mu hranu , vodu cist kavez i stavio ga na staro mjesto gdje se i navikao, evo jutros kad sam dosao do njega poceo mi se javljat, skace po kavezu penje se po zicama
E to je več dobar znak i uvijeren sam da če sve biti u redu!
Gost- Gost
Ili mozes na ranu stavit brasna ili onog praha za ljude kad se opeku,samo da mu pokupi i zatvori ranu,tj da se ne inficira,a ako se nema nista,onda bas ali ono u nuzdi prolije se rakije,i onda se stavi malo jestivoga ulja(stari nacin,ali posto ima ovih novih kemija...)
Nista mu nebi tribalo bit,samo pitanje,nece svaki za isto doba pocet pivat,samo nevalja ako je rana bas duboka,onda se treba unutra dosec sa dezinfekcijom a onda bi tica mogla krepat od bolova,meni ga je tako stricu,iskopao oko,napravio rupu por krilom,na ledima,i tic osto ziv i nakon dva tjedna pjevao
vjetrusa se cesto vrati na mjesto di je prvi put marendala,zato triba pazit,i neki ostave tice vani cijeli dan i idu okolo,a ja nemam muda vise za to,strah me,dogodilo mi se gluposti sa vjetrusama,najgore sta mi ubilo lugarina,kao i tebi,a samo mu malo nogu rasparao,ali lugarin je malen slab itd...
nemoj se ti brinit,ako mu sudeno da ugine,pa sta sad tako je,samo imas srecu sta ga nije izmrcvario,a odma sam i predpostavlja da je jastreb cim nema tice u cibi,jer vjetrusa odustane,vecinom je ugledas...
ali jastreb po meni tolko i ne napada tice,vec kad je jako gladan,a kad je gladan kupi vise komadami nece pobjec,moras ga ubit jedino tako......
Nista mu nebi tribalo bit,samo pitanje,nece svaki za isto doba pocet pivat,samo nevalja ako je rana bas duboka,onda se treba unutra dosec sa dezinfekcijom a onda bi tica mogla krepat od bolova,meni ga je tako stricu,iskopao oko,napravio rupu por krilom,na ledima,i tic osto ziv i nakon dva tjedna pjevao
vjetrusa se cesto vrati na mjesto di je prvi put marendala,zato triba pazit,i neki ostave tice vani cijeli dan i idu okolo,a ja nemam muda vise za to,strah me,dogodilo mi se gluposti sa vjetrusama,najgore sta mi ubilo lugarina,kao i tebi,a samo mu malo nogu rasparao,ali lugarin je malen slab itd...
nemoj se ti brinit,ako mu sudeno da ugine,pa sta sad tako je,samo imas srecu sta ga nije izmrcvario,a odma sam i predpostavlja da je jastreb cim nema tice u cibi,jer vjetrusa odustane,vecinom je ugledas...
ali jastreb po meni tolko i ne napada tice,vec kad je jako gladan,a kad je gladan kupi vise komadami nece pobjec,moras ga ubit jedino tako......
Gost- Gost
i jos nesto,dat cu im ja trazenje partnera,sad nista bez puske,majkemi
Said_the_great- Broj postova : 97
Registration date : 17.01.2009
Bice dobar
samo od sad pazi gdje ostavljas tica
samo od sad pazi gdje ostavljas tica
ja bi tice ostavlja vanka i oša bi ća i nikad ništa uvik kad mi jastreb napadne to mi bude isprid nosa
a dode li opet mogo bi njega ,,partner ,, preparirat
ma uvati vrabca i namaži dva baketuna i stavi sa strane ćiba i uvatit ćeš ga
ili u prepariranog stavi otrova ili garbure paš vidit kako neće uzletit.heheheheeh
ljubitelji ptica grabljivica nemojte se ljutit mi tičari jednostavno riješajemo svoje probleme kako najbolje znamo.POZZ
ili u prepariranog stavi otrova ili garbure paš vidit kako neće uzletit.heheheheeh
ljubitelji ptica grabljivica nemojte se ljutit mi tičari jednostavno riješajemo svoje probleme kako najbolje znamo.POZZ
a tako ce mu i bittt................
LJUDI EVO GA PJEVAAAAAAA -- tiho ali PJEVAAAA- štigla mi je stvarno cudoo. ja se mislio pozdravit s njim kad on danas mene pozdraviii......... a znate kakvo je vrijeme ---kisaaa pljusti, magla pala, a legenda ranjen pjevaa li pjevaaa........................ dobit ce ime JUNAČKO SRCE. POZDRAV I HVALA..................DENY
Super baš mi je drago ali izgleda da samo napadaju kad je maglovito tako je bar bilo kod mene slučaj!
Gost- Gost
Jeje pjevat ce ti skroz tiho iza napada,od straha,bit ce ok,samo ga sad pazi i pregledaji ranu,da nebi bilo kakvih sta ja znam....a meni danas opet eleonorac na stalazu,pa stvarno i to ispri mene i ne boji se,ma da ga nebi nogom punta,KRESO IZBIJJJJJJJJJJJ!!!!!
ja svoje maka danas na vrime iza kuće čistija prostor di će stat parilice i malo tice iznija vanka,i dok san se ja zabavlja oko toga odjedanput sve tice utihnuše a ja brže bolje vanka i spremija ih na stalažu i dok san ih sprema on se zaleti na vrebca pet metara od mene.