Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+5
bocka
Branimir
Fago
lord189
deny
9 posters

ljudi pomozitee, NAPAD JASTREBA ??????

deny
    deny

Broj postova : 58
    Registration date : 22.12.2008

ljudi pomozitee,  NAPAD JASTREBA ?????? Empty ljudi pomozitee, NAPAD JASTREBA ??????

Postaj by deny ned 1 vel - 18:42

STIGLICA MI JE NAPAO JASTREB, ZAKACIO GA JE MALO STRAGA PO VRATU, PREGLEDAO SAM RANU IZGLEDA DA JE ZAPARAO KOZU DULJINE OKO 0.5 CM. SAV JE PREPANUT, SMIJEM LI MU STAVITI BIVACINA NA RANU ? STA MISLITE HOCE LI SE OPORAVITI, DALI JE NETKO IMAO SLICAN PROBLEM-KADA BI OPET MOGAO PJEVATI, MISLIM DA CE ZA TO TREBATI DOSTA VREMENA DOK OVO NE ZARESTE, SRECA NIJE GA UBIO------ LUGARIN VISE NIJE TU - NJEGA JE ODNIJEO - U KAVEZU OSTALA 2 PERA I NISTA VISE , NISU BILI U ISTOM KAVEZU , DAKLE NAPAO JE 2 PUTA. OVO CE GA KOSTAT - TRAZI RAT DOBIT CE GA Crying or Very sad
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

ljudi pomozitee,  NAPAD JASTREBA ?????? Empty Re: ljudi pomozitee, NAPAD JASTREBA ??????

Postaj by lord189 ned 1 vel - 20:50

ja san ovi tjedan nažalost izgubija dvi tice ozbog napada sokola,ako ti tica nije krepala ili dobila infakt onda je dobro iskreno da kažen neznan bili trebao stavljati bivacina ja bi ranu isprao mlakom vodom i obrisao suhom krpom,ali pažljivo.ticu stavi na mirnije i toplije misto,a ako se oporavi pjevat će sigurno samo ćeš tribat malo sačekat

e i tice nemoj držat vanka ako ih nemoš pazit sokoli će nestat tek tamo oko 3-4 mis kad traže partnera
    Fago

Broj postova : 704
    Registration date : 16.10.2008

ljudi pomozitee,  NAPAD JASTREBA ?????? Empty Re: ljudi pomozitee, NAPAD JASTREBA ??????

Postaj by Fago ned 1 vel - 22:03

Stavi bivacina, ali ne u spreju nego u prahu. spriječit će krvarenje, ali i mnogo bitnije infekciju.
    Ako ne krvari - biti će ok.
    pozdrav,
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 1 vel - 22:06

Poućen iskustvom,i s obzirom da je rana relativno mala,mislim da ne trebaš dirat ništa.Da je moj,ja bi ga stavio na neko mirno mjesto i što manje ga čaćkao dok ne zaraste
    deny
    deny

Postaj by deny ned 1 vel - 22:13

stavio sam bivacin,ne krvari, vidio sam da pije vodu iz pojilice na hrani ga nisam vidio, al mislim da ce biti dobar, infekcije se najvise bojim ali sreca mi je jedino to sto je dosta hladno pa ce do toga teze doci da je ljeto pozdravio bi se s njim. od sada sve koje budu vani imati ce duplu zicu - pa neka se onda zalijece a i mirage 2.5 je tu. hvala ljudi pozdrav. Deny Wink
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir ned 1 vel - 22:25

Dobro je što si stavio bivacin to je jako dobar lijek a pticu stavi na sigurno i posveti joj malo više vremena jer osim fizičkih ozljeda je zadobila i stres pa joj se posveti kako bi opet zadobila osječaj sigurnosti!
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka ned 1 vel - 22:34

STIGLICA MI JE NAPAO JASTREB,

DENY,
    UVJEK KAD JA RANA OTVORENA KOD PTICE TREBA NA SAMOJ RANI STAVITI MLJEVENU KAFU.
    KAFA STOPIRA KRVARENJE I STVARA ZAŠTITNU KORU OD INFEKCIJA.
    EVENTUALNO AKO JE RANA INFECIRANA TREBA JE OPRAT SA 3% HIDROGEN I NAKON TOGA OPET STAVITI MLEVENU KAFU PREKO RANE.
    PTICU IZOLIRAJ U POSEBNI KAFEZ I NEK BUDE PORED OSTALIH PTICA.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 1 vel - 23:32

Dzabe tebi dupla zica, ako ga ne dohvati kandzom il kljunom udarice ga srcka. Nemoj da se ljutis na njega, njemu je to laka hrana, bolje nekako zastiti kavez
    deny
    deny

Postaj by deny pon 2 vel - 0:21

a prepo je se koda je duha vidio, sav se jadnik treso, samo jos da sutra pocne jest, onda ce dobit neke antidepresore- (maslacak i slicne trave ), sutra mu je dan D. inace je bio odlican pjevac - ne znam hocu li slicnoga naci. a sto se tice duple zice - to sam vec morao napraviti na vanjskoj volijeri - zbog MACAKA- odprilike 1m od unutarnje zice sam stavio drugu rjedu -radi pogleda- tako da izgleda kao dvoriste. (stavim sliku ako stignem)
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka pon 2 vel - 14:33

TAKO JE MILANE, ODMAH VIDIM DA POZNAJEŠ I GOLUBARSTVO.
    VERUJEM DA ZNAŠ ŠTA JE BOCKA.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 2 vel - 21:40

Ja bi tog jastreba sutra imo u kavezu........mrzim ih.......

Svi ovdi znaju da tići često ili umru od straha ili više ne puste ni glasa,.......čak ako ih i ne zakači......
    Said_the_great
    Said_the_great

Broj postova : 97
    Registration date : 17.01.2009

Postaj by Said_the_great uto 3 vel - 0:36

zelim da vam predstavim ovu zenku kojoj smo dali ime : HRABRO SRCE

http://img528.imageshack.us/my.php?image=dsc01769nz9.jpg

Isti slucaj se dogodio prije par mjeseci mom prijatelju, evo na slici su posljedice tog napada,
    sta trebas da uradis je to da joj osiguras mir i tisinu, da pazis na higijenu kaveza, i da se potrudis da svedes kontakt sa njom na minimum prvih par dana (ciscenje kaveza, hrana , voda i to je to)
    Kad ce pocet da pjeva ponovo zavisi od ptice do ptice, u ovom slucaju je trebalo 6 - 7 dana,
    sto se tice rane nismo stavljali nista na nju, jer nije puno krvarila, ali bi ti preporucio da poslusas savjet sa ovog foruma jer ovdje su momci sa bogatim iskustvom u zgoju i lijecenju ptica, usput pozz svim clanovima foruma cheers

Inace ova zenka ima nevjerovatno jak glas da je sasvim jasno cujes sa nekih 400-500 metara,
    ne moze ni jedna ptica da proleti u njenom vidokrugu a da ne "zagalami" Very Happy, pijeva cak i na jastreba (sto je i rezultiralo napadom) istim intezitetom kao i na stiglica nevjerovatna je lol!
    nadamo se da cemo uspjet ovo proljece da je uparimo sa konorom koji takodje ima
    vrlo glasan i zvonak glas i uz to je jos veoma krupan Very Happy
    deny
    deny

Postaj by deny uto 3 vel - 12:48

da da bas ovakvo nesto , samo je kod moga perje ostalo uzdignuto ( na jez), to sam i uradio dao sam mu hranu , vodu cist kavez i stavio ga na staro mjesto gdje se i navikao, evo jutros kad sam dosao do njega poceo mi se javljat, skace po kavezu penje se po zicama lol!
    Branimir
    Branimir

Postaj by Branimir uto 3 vel - 16:19

E to je več dobar znak i uvijeren sam da če sve biti u redu! Very Happy
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 3 vel - 22:09

Ili mozes na ranu stavit brasna ili onog praha za ljude kad se opeku,samo da mu pokupi i zatvori ranu,tj da se ne inficira,a ako se nema nista,onda bas ali ono u nuzdi prolije se rakije,i onda se stavi malo jestivoga ulja(stari nacin,ali posto ima ovih novih kemija...)

Nista mu nebi tribalo bit,samo pitanje,nece svaki za isto doba pocet pivat,samo nevalja ako je rana bas duboka,onda se treba unutra dosec sa dezinfekcijom a onda bi tica mogla krepat od bolova,meni ga je tako stricu,iskopao oko,napravio rupu por krilom,na ledima,i tic osto ziv i nakon dva tjedna pjevao

vjetrusa se cesto vrati na mjesto di je prvi put marendala,zato triba pazit,i neki ostave tice vani cijeli dan i idu okolo,a ja nemam muda vise za to,strah me,dogodilo mi se gluposti sa vjetrusama,najgore sta mi ubilo lugarina,kao i tebi,a samo mu malo nogu rasparao,ali lugarin je malen slab itd...

nemoj se ti brinit,ako mu sudeno da ugine,pa sta sad tako je,samo imas srecu sta ga nije izmrcvario,a odma sam i predpostavlja da je jastreb cim nema tice u cibi,jer vjetrusa odustane,vecinom je ugledas...

ali jastreb po meni tolko i ne napada tice,vec kad je jako gladan,a kad je gladan kupi vise komadami nece pobjec,moras ga ubit jedino tako......
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 3 vel - 22:12

i jos nesto,dat cu im ja trazenje partnera,sad nista bez puske,majkemi Twisted Evil
    Said_the_great
    Said_the_great

Broj postova : 97
    Registration date : 17.01.2009

Postaj by Said_the_great sri 4 vel - 4:08

Bice dobar cheers
    samo od sad pazi gdje ostavljas tica lol!
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 sri 4 vel - 12:08

ja bi tice ostavlja vanka i oša bi ća i nikad ništa uvik kad mi jastreb napadne to mi bude isprid nosa Shocked Shocked
    deny
    deny

Postaj by deny sri 4 vel - 12:15

a dode li opet mogo bi njega ,,partner ,, preparirat Basketball
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 sri 4 vel - 12:17

ma uvati vrabca i namaži dva baketuna i stavi sa strane ćiba i uvatit ćeš ga

ili u prepariranog stavi otrova ili garbure paš vidit kako neće uzletit.heheheheeh Razz Razz

ljubitelji ptica grabljivica nemojte se ljutit mi tičari jednostavno riješajemo svoje probleme kako najbolje znamo.POZZ

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    deny
    deny

Postaj by deny sri 4 vel - 12:25

a tako ce mu i bittt................ Wink Rolling Eyes
    deny
    deny

Postaj by deny sri 4 vel - 14:18

LJUDI EVO GA PJEVAAAAAAA -- tiho ali PJEVAAAA- štigla mi je stvarno cudoo. ja se mislio pozdravit s njim kad on danas mene pozdraviii......... a znate kakvo je vrijeme ---kisaaa pljusti, magla pala, a legenda ranjen pjevaa li pjevaaa........................ dobit ce ime JUNAČKO SRCE. cheers cheers lol! lol! POZDRAV I HVALA..................DENY
    Branimir
    Branimir

Postaj by Branimir sri 4 vel - 15:26

Super baš mi je drago ali izgleda da samo napadaju kad je maglovito tako je bar bilo kod mene slučaj!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 4 vel - 18:00

Jeje pjevat ce ti skroz tiho iza napada,od straha,bit ce ok,samo ga sad pazi i pregledaji ranu,da nebi bilo kakvih sta ja znam....a meni danas opet eleonorac na stalazu,pa stvarno i to ispri mene i ne boji se,ma da ga nebi nogom punta,KRESO IZBIJJJJJJJJJJJ!!!!!
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 sri 4 vel - 18:42

ja svoje maka danas na vrime iza kuće čistija prostor di će stat parilice i malo tice iznija vanka,i dok san se ja zabavlja oko toga odjedanput sve tice utihnuše a ja brže bolje vanka i spremija ih na stalažu i dok san ih sprema on se zaleti na vrebca pet metara od mene.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: sub 23 stu - 20:36.