Pozdrav. Molio bih vas za pomoc oko par osnovnih informacija posto sam pocetnik. Imam lipokrom crvenog muzjaka oko 6 meseci. Obezbedio sam mu sve uslove i cini mi se da je on zadovoljan. Zanima me da li bih trebao da ga karotiniram tokom cele godine ili samo u vreme mitarenja da bih odrzao lepu crvenu boju (imam versele-laga can-tax) i takodje koristim meku jajcanu hranu ovomix goldrosso, pa me takodje zanima koliko cesto da mu dajem tu meku hranu. Takodje sam primetio da su mu nokti bas dosta porasli pa me zanima da li bi trebalo da ih skratim malo. Hvala unapred na pomoci. Pozdrav
+3
Tome
ticar
miljanchef
7 posters
lipokrom crveni
miljanchef- Broj postova : 7
Registration date : 19.12.2012
- Post n°1
lipokrom crveni
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°2
Re: lipokrom crveni
miljanchef je napisao/la:Pozdrav. Molio bih vas za pomoc oko par osnovnih informacija posto sam pocetnik. Imam lipokrom crvenog muzjaka oko 6 meseci. Obezbedio sam mu sve uslove i cini mi se da je on zadovoljan. Zanima me da li bih trebao da ga karotiniram tokom cele godine ili samo u vreme mitarenja da bih odrzao lepu crvenu boju (imam versele-laga can-tax) i takodje koristim meku jajcanu hranu ovomix goldrosso, pa me takodje zanima koliko cesto da mu dajem tu meku hranu. Takodje sam primetio da su mu nokti bas dosta porasli pa me zanima da li bi trebalo da ih skratim malo. Hvala unapred na pomoci. Pozdrav
nokte možeš skratiti ali prije toga pogledaj na sunce ili svijetlo di mu je živac,to je mala crvena nit u noktu,odreži ali malo dalje od živca da ne iskrvari.jajačanu možeš dati 1-2 puta tijedno a karotiniranje počinješ oko kraja 8 mjeseca pred mitarenje.
- Post n°3
Hvala na pomoci. Ako mi bude jos sta trebalo eto mene opet
Tome- Broj postova : 109
Registration date : 01.03.2013
- Post n°4
Evo ja imam pitanje za lipkorme,dobio sam dva lipokrom kanarinca mužijaka i ženku da ih držim zajedno u gajbi ili posebno,jeli pametno da im stavljam gnijezdo?
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°5
E,alal ti vera,jesi naporan. nemoj im stavljati gnjezdo,stavi im kompjutor i printer
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°6
zoranV je napisao/la:E,alal ti vera,jesi naporan. nemoj im stavljati gnjezdo,stavi im kompjutor i printer
- Post n°7
Hvala ti Zorane puno si mi pomogao!
- Post n°8
Tomo,od kad si tu,postavio si 86 pitanja,a od tih 86 niti jedno nije pametno.Ajde se sad potrudi ,pa postavi jedno pametno pitanje.
Kaže se : nema glupog pitanja,već ima glupih odgovora,ali ti si ovu narodnu izreko dobro zasro...
Kaže se : nema glupog pitanja,već ima glupih odgovora,ali ti si ovu narodnu izreko dobro zasro...
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°9
zoranV je napisao/la:Tomo,od kad si tu,postavio si 86 pitanja,a od tih 86 niti jedno nije pametno.Ajde se sad potrudi ,pa postavi jedno pametno pitanje.
Kolega, imam jednog mužjaka koji slabo vidi na jedno oko. Šta misliš da li sposoban ove godine odraditi posao kako valja?
- Post n°10
Dovedi meni tri dobre trebe,pa mi slobodno izvadi oba oka
- Post n°11
Tebi su to gluposti kad znas odgovor na ta pitanja
- Post n°12
Tome,Tome,ja bi sad tebe nešto pitao:
Zašto si nabavio muškog i ženku kanarinca?
Zašto si nabavio muškog i ženku kanarinca?
ticar- Moderator
- Post n°13
tome nisi reka koliko su stare te tice,da li su već parene,pripremane za parenje.......
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°14
zoranV je napisao/la:Dovedi meni tri dobre trebe,pa mi slobodno izvadi oba oka
Nemoj Zorane da grešiš, zamisli šta bi ja i Joža sada radili ako još oči nemamo , bolje da se ubijemo !
- Post n°15
Bocka,ne znam za tebe,ali Jožino je prošlo .
Tome,ako si nabavio par kanarinaca,valjda si ih nabavio da se pare. To automatski podrazumjeva da se treba staviti gnijezdo,nećeš im valjda napraviti boks za telad
Tome,ako si nabavio par kanarinaca,valjda si ih nabavio da se pare. To automatski podrazumjeva da se treba staviti gnijezdo,nećeš im valjda napraviti boks za telad
kresina- Broj postova : 53
Registration date : 07.02.2013
- Post n°16
Zorane tko ti je to pričao?
- Post n°17
Pitao sam zato sto sam mislio da sam vremenski zakasniozoranV je napisao/la:Bocka,ne znam za tebe,ali Jožino je prošlo .
- Post n°18
Moj crveni lipohromski je pre par dana poceo da se mitari pa me zanima da li je to malo pre rani i da li je to roblem. Bilo kakav savet ce mi biti zlata vredan. Hvala
ticar- Moderator
- Post n°19
nije rano
- Post n°20
Hvala najlepse. Pozdrav