Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

4 posters

Crnoglava sjenica (Parus palustris)

zako
    zako

Broj postova : 334
    Registration date : 02.02.2012

Crnoglava sjenica (Parus palustris) Empty Crnoglava sjenica (Parus palustris)

Postaj by zako pon 13 vel - 21:39

Zna li netko nešto o ovim malim sjenicama? Ima ih na hranilištu, ali ne mogu ništa detaljnije naći o njima. Na netu sam pronašao nekoliko lijepih slika, ali ništa više....Što jedu, razmnožavanje, gdje ih sve ima, da li se mogu držati u kavezima i sl?
    Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Crnoglava sjenica (Parus palustris) Empty Re: Crnoglava sjenica (Parus palustris)

Postaj by Renato.M uto 14 vel - 0:04

emmily
    emmily

Broj postova : 3
    Registration date : 06.03.2012

Crnoglava sjenica (Parus palustris) Empty Re: Crnoglava sjenica (Parus palustris)

Postaj by emmily sri 7 oľu - 16:09

ovako crnoglava sjenica ima 1 gnježdenje u duplji od travnja do kolovoza, polaze 6-9 bijelkastih jaja s tamnim točkama. ženka na njima sjedi 13 do 17 dana. o mladima se kasnije brinu i hrane ih mužjak i ženka (oko20 dana)
    nastanjuju šumovita područja. životna dob joj je do 5 god.
    zimi zna bit u jatima s dugorepim sjenicamai velikim sjenicama.
    gnjezdarica je kontinentalne Hrvatske
    raspostranjena je po cijeloj Europi ( osim krajnjeg sjevera i Španjolske )
    predpostavlja se da u Hrvatskoj populacija sadrzi 200.000-300.000 gnjezdečih parova

eto toliko sam ja saznala o njima istrazujuci knjige jer kod mene dolazi jalova sjenica a u pocetku sam je mjenjala s crnoglavom.
    many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many uto 12 lip - 9:14

ova sjenica zna imati i dva legla ako govorimo o crnoglavoj jer (parus palustris)se u literaturi opisuje kao močvarna dok (parus montanius)kao crnoglava međutim držim da znaju u povoljnim godinama imati dva legla,ja sam je imao u jednoj šupljoj šljivi,sjenice inaće nisu za krletke jer tamo zapravo nemaju neku vrijednost nisu neki pjevaći i jako su žive i aktivne pa sve skupa nema smisla,kada su u prirodi najljepše dođu do izražaja,pogotovo ove manje vrste,močvarna,crnoglava(parus palustris ili montanius)kako gdje zovu plavetna(parus caeruleus)i jelova(parus ater)sve krhke ali jake ako ih se ne dira dragulji naših šuma,žive onoliko koliko se uspiju snaći 5 godina mislim da nije granica,da nema građbežljivaca sve bi bilo drugačije i bolje za njih

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 21:06.