by bizar čet 2 lip - 8:22
Poštovani Marine,
pošto je ovo tema o školovanju grdelina (držat ću se teme)a kod školovanja nema malih beznačajnih sitnica, sve, ama baš sve je neobično bitno.
Primjer, nedavno je g.Čudina postavio mikrofon-kameru pored gnijezda grdelina u prirodi( u dvorištu svog prijatelja), jer je htio snimiti sami čin javljanje-glasanje očaka i očakuše prilikom dolaska na gnijezdo sa mladima i hranjenje.Znači koje zvukove ispuštaju roditelji dok dolaze i hrane mlade grdeline u gnijezdu.
To što je tonski snimio (a nama je to veoma bitno) ja svaki put puštam mladim grdelinima, znači pri samom dolasku i hranjenju na diktafon, jer je dokazano da mladci najbolje uče dok su gladni i kad se hrane.A iz iskustva tvrdim da stari grdelin pjeva samo ono što je čuo .
E sad iz gore navedene priče i svega ostalog (prvi smo počeli nositi kameru, usluge studija,zvučne kutije, visoka frekfencija sonogrami....)mi "smetamo" staroj tičarskoj školi-pristupu, običajima-tradiciji, navadama, strogo utvrđenom redu, načinu ophodnji prema ishrani, učenju ,lječenju grdelina.
REZULTAT= svađe-nesuglasice, nas ne prihvaćaju, označavaju-nadjevaju nas( GMO), časte raznim porugama (novopečeni polutičari iz kante Jupola).....
- Htio sam ti reći da su sve naše svađe ETIČKE prirode (etika je nauka o moralu). Mi se nikada nismo svađali zbog samog pijeva s nikim. Nikad na forumu nisam komentirao pjev-kvalitet grdelina, a g. Čudine nema na forumu.
MARIN je napisao:
Mislim da velika večina tičara ne spada ni u jedan od ovih klanova.Goje tiće za svoj gušt.I spremni su priznati stvaran kvalitet.Isto tako i negirati nešto što stvaran kvalitet nije ,a želi ga se takvim prikazati.
Tako klanovi i nastaju .Uzdižu se svoji,a tuđe se blati i ne priznaje.
Ništa novo u svijetu grdelinaša![/quote]
Marine poštovani, nije mi jasna tvoja izjava:" da mi tuđe blatimo i ne priznajemo".
Ja mislim da je došlo do greške, do nesporazuma, mi nikada nismo komentirali-niti blatili druge. Ja nisam na ovaj forum napisao da je nategnuta zijada u D.Zrna, Bikića,Bade, to su pisali drugi, ja sigurno i nikada NE.
Marine ti si napisao:" Isto tako i negirati nešto što stvaran kvalitet nije, a želi ga se takvim prikazati. Vjerovatno si Marine, na drugog mislio, na mene sigurno nisi. Jer ,ako se sijećaš kad si došao s "Pčelicom" slušati ovo proljeće kod mene grdelina, ja sam rekao da možeš slušati, ali te molim da poslije slušanja ništa ne komentiraš.????? Tako da ja mislim da ja osobno ništa ne želim drugčije prikazati.Kad sam pustio snimku Šimundže, molio sam da se ne komentira.???
Za kraj, mislim da se na naš "klan" NE odnosi tvoja izjava da tuđe blatimo i ne priznajemo, da si nas svrstao u krivi "koš".......
Ako, poštovani Marine pogledaš ovaj forum od prije cca godine dana, TI si imao desetak postova s puno "naboja" i nesuglasica oko svog pijeva (dali se čuju neka slova, nategnuta....) sjeti se tebi napisane rečenice: Marine, bravo, ptica ti dobro pjeva, a ako ti netko kaže da ti je nategnuta, da ti ima slovo rrr, opali mu trisku i zovi mene u pomoć.
Mislim da se ove glasovite rečenice moraš sjetiti.
Isprika, zbog dužine, i off topica, ako sam nešto krivo napisao isprika. Pozzzz Marine.