Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+44
raskokat
klapa-sinj
vrca
Miljenko
toni mostar
riberi
angelo
Renato.M
echeberija
saso78
gramofon
skopski maestro
refa95
zelandur
topaz
euzebio
brabus
DAMIAN
ticar
xyz
Carduel
Sina BL
bizar
NAVI
vlado
pavao
komiza
crv
mutacija
toni ilići
vrabac
many
bocka
lord189
Dax BG
Dule
PESTI
koce
zijada
zadranin
baltic
DjordjeVet
MARIN
krnjolac
48 posters

ŠKOLA PJEVA

MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

ŠKOLA PJEVA - Page 6 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by MARIN uto 31 svi - 16:54

[quote="drazenxp"]Eh, ja o tiću da je super, a tu ima velika "politička" pozadina Cool a pošto ne volim ni pravu politiku, ne volim ni tićarsku.

Tri klana se izdvajaju, GMO, Sinj i Glatki. Osobno nisam za nikoga konkretno, pohvalit ću i njihove tiće ako dođu na forum, ili ću šutit ako mi ne pašu.

Mislim da velika večina tičara ne spada ni u jedan od ovih klanova.Goje tiće za svoj gušt.I spremni su priznati stvaran kvalitet.Isto tako i negirati nešto što stvaran kvalitet nije ,a želi ga se takvim prikazati.
    Tako klanovi i nastaju .Uzdižu se svoji,a tuđe se blati i ne priznaje.
    Ništa novo u svijetu grdelinaša!
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN uto 31 svi - 17:00

Gorane hoće li biti što od toga sutra?
    Tako da znam.
    Jer ako je u 9 sati treba i sat navit.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 uto 31 svi - 22:41

MARIN je napisao/la:Gorane hoće li biti što od toga sutra?
    Tako da znam.
    Jer ako je u 9 sati treba i sat navit.

ee fredi ništa od megdana nažalost ... a šta će bit na zlatnoj brokvi znan da će uskoro Smile
    komiza
    komiza

Broj postova : 955
    Registration date : 20.06.2009

Postaj by komiza uto 31 svi - 23:22

markoxp je napisao/la:

Bodule kakva ti je ta klasična "viiiziiiuuuu", koji ti je to standard ? lol!
    Zajebajen se,tić je dobar Gorane,svaka čast. Volia bi proć jedanput priko tebe. Pozzz
    bizar

Broj postova : 389
    Registration date : 21.09.2010

Postaj by bizar čet 2 lip - 8:22

Poštovani Marine,
    pošto je ovo tema o školovanju grdelina (držat ću se teme)a kod školovanja nema malih beznačajnih sitnica, sve, ama baš sve je neobično bitno.
    Primjer, nedavno je g.Čudina postavio mikrofon-kameru pored gnijezda grdelina u prirodi( u dvorištu svog prijatelja), jer je htio snimiti sami čin javljanje-glasanje očaka i očakuše prilikom dolaska na gnijezdo sa mladima i hranjenje.Znači koje zvukove ispuštaju roditelji dok dolaze i hrane mlade grdeline u gnijezdu.
    To što je tonski snimio (a nama je to veoma bitno) ja svaki put puštam mladim grdelinima, znači pri samom dolasku i hranjenju na diktafon, jer je dokazano da mladci najbolje uče dok su gladni i kad se hrane.A iz iskustva tvrdim da stari grdelin pjeva samo ono što je čuo .
    E sad iz gore navedene priče i svega ostalog (prvi smo počeli nositi kameru, usluge studija,zvučne kutije, visoka frekfencija sonogrami....)mi "smetamo" staroj tičarskoj školi-pristupu, običajima-tradiciji, navadama, strogo utvrđenom redu, načinu ophodnji prema ishrani, učenju ,lječenju grdelina.
    REZULTAT= svađe-nesuglasice, nas ne prihvaćaju, označavaju-nadjevaju nas( GMO), časte raznim porugama (novopečeni polutičari iz kante Jupola).....
    - Htio sam ti reći da su sve naše svađe ETIČKE prirode (etika je nauka o moralu). Mi se nikada nismo svađali zbog samog pijeva s nikim. Nikad na forumu nisam komentirao pjev-kvalitet grdelina, a g. Čudine nema na forumu.

MARIN je napisao:

Mislim da velika večina tičara ne spada ni u jedan od ovih klanova.Goje tiće za svoj gušt.I spremni su priznati stvaran kvalitet.Isto tako i negirati nešto što stvaran kvalitet nije ,a želi ga se takvim prikazati.
    Tako klanovi i nastaju .Uzdižu se svoji,a tuđe se blati i ne priznaje.
    Ništa novo u svijetu grdelinaša![/quote]

Marine poštovani, nije mi jasna tvoja izjava:" da mi tuđe blatimo i ne priznajemo".
    Ja mislim da je došlo do greške, do nesporazuma, mi nikada nismo komentirali-niti blatili druge. Ja nisam na ovaj forum napisao da je nategnuta zijada u D.Zrna, Bikića,Bade, to su pisali drugi, ja sigurno i nikada NE.
    Marine ti si napisao:" Isto tako i negirati nešto što stvaran kvalitet nije, a želi ga se takvim prikazati. Vjerovatno si Marine, na drugog mislio, na mene sigurno nisi. Jer ,ako se sijećaš kad si došao s "Pčelicom" slušati ovo proljeće kod mene grdelina, ja sam rekao da možeš slušati, ali te molim da poslije slušanja ništa ne komentiraš.????? Tako da ja mislim da ja osobno ništa ne želim drugčije prikazati.Kad sam pustio snimku Šimundže, molio sam da se ne komentira.???
    Za kraj, mislim da se na naš "klan" NE odnosi tvoja izjava da tuđe blatimo i ne priznajemo, da si nas svrstao u krivi "koš".......
    Ako, poštovani Marine pogledaš ovaj forum od prije cca godine dana, TI si imao desetak postova s puno "naboja" i nesuglasica oko svog pijeva (dali se čuju neka slova, nategnuta....) sjeti se tebi napisane rečenice: Marine, bravo, ptica ti dobro pjeva, a ako ti netko kaže da ti je nategnuta, da ti ima slovo rrr, opali mu trisku i zovi mene u pomoć.
    Mislim da se ove glasovite rečenice moraš sjetiti.
    Isprika, zbog dužine, i off topica, ako sam nešto krivo napisao isprika. Pozzzz Marine.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 čet 2 lip - 11:45

uu gorane svaka ti čast meni triba 5 uri da mi mozak počme radit normalno kad se dignen al brate ti si u 7 i po već u topu ..ti si fenomen Smile cheers
    zijada
    zijada

Broj postova : 354
    Registration date : 07.08.2010

Postaj by zijada čet 2 lip - 13:57

Evo došla i peta godina uzgoja GMO PROJEKTA i po svemu viđenome ode u vitar.
    Sada dolazimo do saznanja da uopće nemogu izbaciti niti srednjega grdelina,a kamoli grdelina o kojemu će pričati cijeli Split.Pozdrav mojim prijateljima GMO-PROJEKTA i želim im puno uspjeha u sljedečem petogodišnjem planu(2016g).Posebno im zahvaljujem na video snimci koju smo čekali dosta dugo,a uklonjena je brzinom vjetra.
    euzebio

Broj postova : 141
    Registration date : 10.12.2010

Postaj by euzebio čet 2 lip - 16:51

Stvarno zanimljivo. Zijada da li se ovaj tvoj komentar odnosi na sve GMO ptice u Splitu? Kako to da su neki GMO savršenstvo, a neki opet takav promašaj? Nije dobra oprema u gospodina Bizara?
    I još nešto poštovani forumaši: kakva god ptica bila, biti će od nekih ljudi toliko omalovažena da je ni vlasnik neće prepoznati. Ti isti koji će vam je zdušno izgaditi neka postave svoje. Dajte da čujemo savršenstvo.
    Bizar, hvala na snimku. Poštujem tvoju volju i napore u odgoju grdelina. Čovjek si koji ima viziju, znaš što želiš.Uživaj u svojim pticama, i ne stavljaj na forum. Imaj svoj mir, ima ljudi kojima je terapija svađati se i blatiti.
    bizar

Postaj by bizar čet 2 lip - 18:15

zijada je napisao/la:Evo došla i peta godina uzgoja GMO PROJEKTA i po svemu viđenome ode u vitar.
    Sada dolazimo do saznanja da uopće nemogu izbaciti niti srednjega grdelina,a kamoli grdelina o kojemu će pričati cijeli Split.Pozdrav mojim prijateljima GMO-PROJEKTA i želim im puno uspjeha u sljedečem petogodišnjem planu(2016g).Posebno im zahvaljujem na video snimci koju smo čekali dosta dugo,a uklonjena je brzinom vjetra.

Poštovani Zijada,
    postoje ljudi zbog kojih sam stavio snimku, a isto tako postoje neki tičari (čitaj zbog tebe) zbog koje sam tako brzo skinuo snimku.
    A zašto je to tako, jednostavno što je tebi veoma teško ugoditi, tvoj ukus-sud-mišljenje je veoma "čudno"?????
    Obrazloženje:
    -Ti si rekao da su nategnute u Bikića,Zrna,Bade.
    -Ti si "JEDINI NA FORUMU", hvalio Messija i rekao da ima prirodnu i pravu zijadu(sjećaš se reakcija Marina,Petsija...i ostalih.
    -Zašto nas provociraš da smo polutičari,početnici, iz kante Jupola,šta ti mi smetamo?Čim smo te uvridili?
    -Ti si rekao da se baviš pticama 40-ak godina a postavio si jedino snimku-video :ZIJADIN TIC, fredi 13/ruj 2o1o.g.
    Ponovit ću ,40 godina rada, a jedna jedina snimka(koja je skinuta s you tube-a??????

Po definiciji normalnog.
    Normalan je onaj koji se ponaša kao većina. Htio sam reć da je tvoj ukus???? Upitan, čak se ne svrstavaš ni u "glatke", izjavljuješ da više voliš "baritonske". Di si ti, u stvari, gdje se ti nalaziš-svrstavaš ????
    Ja nisam rekao da ti nemaš za pravo( ja ti ne sudim), ja pričam o tvom sudu i ukusu, a koji u najmanju ruku (neću reć nije normalan) nije svakidašnji, nije kao u većine i ostalih tičara forumaša.
    I ja tebi prijatelju želim ( ne 5. kao ti meni )još minimum 40-ak godina tičarskog uzgoja-uspjeha, uvijek će mi biti drago s tobom popit piće, ali ti ne očekuj snimke od mene, dok ti je takav ukus.
    Hebi ga, moraš se malo prominit, ne možeš sam protiv sviju. Hahahaaaa Pozzzzzz
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 2 lip - 19:46

Poštovanje Bizar!
    U svom zadnjem postu ni u kom slučaju nisam mislio na tebe.A kako i bi kad ti nikad nisi prokomentirao ni svoje ,a kamoli tuđe tiće.
    To ti je ustvari jako pametno,jer se nečeš nikome zamjeriti.Mogu se samo drugi zamjeriti tebi.
    Ubuduće ću se i ja uzdržavati od komentara,osim ako to neko izričito ne zatraži ili pak ako bude neizdrživo za prešutiti.
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG pet 3 lip - 12:27

Kakav je to dobar osecaj ponekad nemati ptice...
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI pet 3 lip - 15:11

Dax BG je napisao/la:Kakav je to dobar osecaj ponekad nemati ptice...

cheers
    Dax,najjači komentar zadnjih mjesec dana.

bizar

Postaj by bizar pet 3 lip - 18:42

[quote="PESTI"]

cheers
    Dax,najjači komentar zadnjih mjesec dana.

Pozdravljam (Dax BG i PETSI-ja) neobično mi je drago da ste tu, ja sam uvijek cijenio pametne ljude.
    Ja bih još samo malo dodao-se nadogradio, da to nije slučaj samo s pticama, tako je u svemu.
    Narodna poslovica kaže: Puno blaga puno vraga. Što imaš više, više imaš problema-zavisti-ljubomore-neprijatelja.......
    Francuska poslovica kaže: Ljudi će ti sve oprostiti, osim uspjeha( Niti uspjeh ne smiješ imat. Kad je Čudina postao sv.prvak niti jedne HR novine to nisu objavile).
    Rješenje, je "kinička škola" 500.g.pr.n.ere s Diogenesom, koji kaže da si sretan (kinos=pas)ako si kao pas, da ništa nemaš, niti nosiš sa sobom........... posle je kršćanstvo uzelo dosta istih pogleda-pristupa-vrijednosti vezanih za bogatstvo, skromnost..... Hahahaaa.
    Eto riješenja tko voli i hoće i izabere taj put.
    Hebeš filozofiju, DaxBG, neobično mi je drago da smo uspjeli prebroditi (Tvoj datum o8.o3.), nać rješenje za premošćavanje "Dan žena", to me najviše veseli,to nam je najveći uspjeh, a to znanje nam NITKO NE MOŽE UZET. Hahahahaaaa Pozzzzzzz
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 4 lip - 12:30

Iz svih postova napisanih oko spora "Novopečeni GMO tići iz kante Jupola" izvedeni su zaključci na izvanrednoj sjednici u odajama GMO dvorca, da KALAHARI i ekipa pismoznanaca i farizeja tamo nisu MJERODAVNI što se tiće ocjenjivanja kvalitete jednoga Šimunde jer već dugo dugo godina stoje na mrtvoj točci i samo pričaju što je bilo prije 30 godina a nisu sačuvali pola boba što su "imali" od razno raznih pjevanja. Ovim putem nerado pohvaljujem Sinjane iako nemam ništa protiv njih, ljudi od krvi i mesa naravno, uspili su sačuvat jednu blagodat majke prirode Skavoline ma kakvi oni god bili i sa kakvim god manama se izbacivali. Ovo je samo moje mišljenje, a mišljenje je kao dupe svi ga imaju... Ovo zlobno i iskreno izražavanje je u meni probudio jedan jako zloban čovjek, nevjerujem da će se pronać u ovome koliko mu je ljage i mulja prid očima. I još nešto, zahvaljujem profesoru euzebiu jer sam naučio nešto lijepo od njega, pisanje postova tj. novinarski stil.

Pozzzz!
    zijada
    zijada

Broj postova : 354
    Registration date : 07.08.2010

Postaj by zijada sub 4 lip - 13:46

bizar je napisao/la:

Poštovani Zijada,
    postoje ljudi zbog kojih sam stavio snimku, a isto tako postoje neki tičari (čitaj zbog tebe) zbog koje sam tako brzo skinuo snimku.
    A zašto je to tako, jednostavno što je tebi veoma teško ugoditi, tvoj ukus-sud-mišljenje je veoma "čudno"?????
    Obrazloženje:
    -Ti si rekao da su nategnute u Bikića,Zrna,Bade.
    -Ti si "JEDINI NA FORUMU", hvalio Messija i rekao da ima prirodnu i pravu zijadu(sjećaš se reakcija Marina,Petsija...i ostalih.
    -Zašto nas provociraš da smo polutičari,početnici, iz kante Jupola,šta ti mi smetamo?Čim smo te uvridili?
    -Ti si rekao da se baviš pticama 40-ak godina a postavio si jedino snimku-video :ZIJADIN TIC, fredi 13/ruj 2o1o.g.
    Ponovit ću ,40 godina rada, a jedna jedina snimka(koja je skinuta s you tube-a??????

Po definiciji normalnog.
    Normalan je onaj koji se ponaša kao većina. Htio sam reć da je tvoj ukus???? Upitan, čak se ne svrstavaš ni u "glatke", izjavljuješ da više voliš "baritonske". Di si ti, u stvari, gdje se ti nalaziš-svrstavaš ????
    Ja nisam rekao da ti nemaš za pravo( ja ti ne sudim), ja pričam o tvom sudu i ukusu, a koji u najmanju ruku (neću reć nije normalan) nije svakidašnji, nije kao u većine i ostalih tičara forumaša.
    I ja tebi prijatelju želim ( ne 5. kao ti meni )još minimum 40-ak godina tičarskog uzgoja-uspjeha, uvijek će mi biti drago s tobom popit piće, ali ti ne očekuj snimke od mene, dok ti je takav ukus.
    Hebi ga, moraš se malo prominit, ne možeš sam protiv sviju. Hahahaaaa Pozzzzzz
    Bizar eto drago mi je da smo neke stvari uspili rješit bez ljutnje i prepucavanja ovako ili onako.
    Malo si me krivo interpretira bavim se 31 godinom tićima.
    Stojim iza svake svoje rjeći šta sam reka.Samo malo bi prominija za jednoga čovika ovde šta ga spominješ iznenadija me sa bojom zijade i to pozitivno.
    Sada kad spominješ BARITONSKU ZIJADU da mi je takvu imat umra bi zadovoljan,a mislim i 95% tićara šta se bave pjevom grdelina.
    Pozdrav mom prijatelju Bizaru. cheers NIJE U GLATKIMA SVE.......
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG ned 5 lip - 12:28

Pozdrav za ekipu od "gusta" cheers
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic pon 26 ruj - 18:01

Mišljenja u vezi školovanja grdelina sa HIBRIDOM ?

https://www.youtube.com/watch?v=tEtJJp3prSA
    topaz
    topaz

Broj postova : 504
    Registration date : 09.06.2009

Postaj by topaz pon 26 ruj - 18:34

zijad je mrak........ŠKOLA PJEVA - Page 6 0002013F

zelandur
    zelandur
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 244
    Registration date : 13.03.2010

Postaj by zelandur pon 26 ruj - 18:56

jos da nepiva kazetofon nego tic bilo bi jos lipse za cut
    refa95
    refa95

Broj postova : 1274
    Registration date : 12.04.2009

Postaj by refa95 pon 26 ruj - 19:55

zelandur je napisao/la:jos da nepiva kazetofon nego tic bilo bi jos lipse za cut

miro nisi u pravu sluso sam ovog tica uzivo kod njega kuci
    skopski maestro
    skopski maestro
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 488
    Registration date : 19.09.2011

Postaj by skopski maestro pon 26 ruj - 20:35

Laughing pozdrav svima jasm novi clan foruma nemojteme pogresno svatiti neznam ocemu je rec mnogo diskutirate ovasim ticama ako imate nesto daj obesite pa da vidimo ko sta ima i ko koliko se razumije peva tice i na kraju marin je br 1 za sve
    zelandur
    zelandur
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 244
    Registration date : 13.03.2010

Postaj by zelandur pon 26 ruj - 20:56

dok klip nebude nevirujem nikom
    gramofon
    gramofon

Broj postova : 142
    Registration date : 18.09.2011

Postaj by gramofon pon 26 ruj - 20:58

skopski maestro je napisao/la: Laughing pozdrav svima jasm novi clan foruma nemojteme pogresno svatiti neznam ocemu je rec mnogo diskutirate ovasim ticama ako imate nesto daj obesite pa da vidimo ko sta ima i ko koliko se razumije peva tice i na kraju marin je br 1 za sve

Skopski maestro koristi svaku priliku da promovira Marina, he he he...
    Neka, nisam protiv...
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 pon 26 ruj - 21:49

baltic je napisao/la:Mišljenja u vezi školovanja grdelina sa HIBRIDOM ?

https://www.youtube.com/watch?v=tEtJJp3prSA

Verujem da pjeva bastard,ocekujem da nam krajni rezultat saopstis kad krenu mladi sa pjesmom...
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic pon 26 ruj - 23:29

saso78 je napisao/la:

Verujem da pjeva bastard,ocekujem da nam krajni rezultat saopstis kad krenu mladi sa pjesmom...

Tako je saso nista dok ne cujemo grdelina da slicno pjeva.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 18:19.