Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+77
jope
žutovoljka
lord189
Ive Labin
Zvonko Osijek
zmajcom
DAMIAN
ziko
krstokljun
vrca
seadriver
zako
markoxp
Dado
zelandur
sanchez33
orijanoc
mateg
baketin
ticar
Edi-labin
eddoze
dragutin rajnović
saso78
čajka
IvoR
ssarava1
turbozd
riberi
euzebio
cajzić
Dule
vansal
miki zg
svabo
emar
alija-zenica
topaz
skopski maestro
angelo
sestoperac
Border
toni mostar
zadranin
echeberija
vrabac
pavao
Renato.M
Edi
ERVINO
Dean
dr.nenad86
plafonko
antonio
baltic
dzemal_sa
zoran ptice pjevice
branimirf
dva grdelina
vlado
BOSKO
brabus
PESTI
toni ilići
damir64
refa95
Carduel
crv
malinois
ikayke
bocka
bizar
MARIN
komiza
zoranV
kreso
zijada
81 posters

Livanjski grdelini u Poreču

zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Livanjski grdelini u Poreču - Page 4 Empty Re: Livanjski grdelini u Poreču

Postaj by zoranV ned 17 tra - 11:23

Evo jutros su počeli prvi problemi u uzgoju,tj. jučer.Naime,jučer dođem kod ptica,a jedna mala ženka bastarda bez noge,zakačila se između žica i vodilice i otkinula nogu,ajde to i može proći.Sinoć sam prstenovao prve grdeline i dva baštara.Pošto mi je jedan grdelin malo manji od drugih,njemu nisam stavio prsten,a ova 4 sam prstenovao.Čekao sam do 20 i 30,jer mi se tad gase neonke i pale se male sijalice koje se polako gase.Jutros dolazim i imam šta vidjeti,tri mlada vire između podnih žica,glava ispod,a tjelo iznad,a četvrtom skinula prsten i on je ostao u gnijezdu,kao i ono malo peto.Ja izvadim jedno po jedno,a njih sva tri ledena,ali se mrdaju,onda sam ih uzeo između dlanova i prislonio ih na usta i puhao u njih par minuta,zatim sam ih stavio u gnijezdo kod kanarinke,čije mlade sam sinoć prstenovao(to su ona dva) i dođem poslije pola sata,dignem kanarinku sa njih,a oni živahno dižu glavu i traže hranu.YESSSSSSSS,uspio sam ih spasiti cheers cheers .

Od tad sam bio već dva puta i dohranjivao ih,a oni su živi i veseli.Kod ova dva mlada,koji su ostali kod ženke grdelina sam napravio jedan mali trik,tako da i vas naučim nečem novom (mislim na početnike i koji imaju istih problema,a u glavnom svi imamo ovih problema).Naime,ja prstenove oblijepim hanazpastom (flasterom),tako da bude što bliži boji noge.Pošto je ona čistila gnijezdo,ja sam polijepio flaster na flaster,ljepljivi dio na ljepljivi (ja koristim onaj koji je u rolici ) i isjekao ga oko stotinjak komada i sve to stavio u gnijezdo.Ženka je došla do gnijezda i malo izbacivala ,pa joj je vjerovatno dodijalo i legla je na njih.

Šta želim reći,dan prije prstenovanja bi bilo dobro ovo napraviti ,tako da se ona navikne na strani materijal ,tako da kad staviš prstenove,ona ih uopće neće niti primjećivati.

P.S. Još jedna lekcija iz uzgoja. Very Happy Very Happy

Ujedno da se pohvalim,još dvije ženke grdelina su mi počele nositi jaja,jedna je danas snijela peto,a jedna četvrto,tako da ću ih obje sutra naleći,a istodobno ću naleći i dvije kanarinke.Ostaje mi još jedna ženka grdelina u parilici,koja je savila gnijezdo ,a nema jaja i ona stara u volijeri ,koja će krenuti tek za dvadesetak dana.
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv ned 17 tra - 12:05

Mašala!

Prije neki dan sam na sličan način spasio maloga satineta , izbacila ga braća a ja ga toplinom dlanova vratio . Bio se već ukočio -otega noge.
    Pa sam prvo pomislio , koliko ih je bačeno u uvjerenju da su mrtvi...

A grdelini ,uvik nešto ...Ili je predobra i čistunica ili ne hrani confused

Ima jedna tićarska (ribarska): ,, Iman strašnu kanarinku - sama stavlja prstenove!'' lol!
    BOSKO
    BOSKO

Broj postova : 165
    Registration date : 02.09.2010

Postaj by BOSKO ned 17 tra - 15:54

Problematičnih ima,ali se daju i riješiti.Za slijedeču turu,dan dva prije prstenovanja,zaljepi nekoliko prstenova za gnjezdo.Par puta će ih pokušati izbaciti,i odustati,tako,kad ih staviš na ptice,neće ih ni primječivati.
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV ned 17 tra - 20:49

BOŠKO je napisao/la:Problematičnih ima,ali se daju i riješiti.Za slijedeču turu,dan dva prije prstenovanja,zaljepi nekoliko prstenova za gnjezdo.Par puta će ih pokušati izbaciti,i odustati,tako,kad ih staviš na ptice,neće ih ni primječivati.

Isto dobra ideja,čestitam Boško Very Happy Very Happy
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV ned 17 tra - 22:00

evo jedan kratki snimak od večeras