Od tad sam bio već dva puta i dohranjivao ih,a oni su živi i veseli.Kod ova dva mlada,koji su ostali kod ženke grdelina sam napravio jedan mali trik,tako da i vas naučim nečem novom (mislim na početnike i koji imaju istih problema,a u glavnom svi imamo ovih problema).Naime,ja prstenove oblijepim hanazpastom (flasterom),tako da bude što bliži boji noge.Pošto je ona čistila gnijezdo,ja sam polijepio flaster na flaster,ljepljivi dio na ljepljivi (ja koristim onaj koji je u rolici ) i isjekao ga oko stotinjak komada i sve to stavio u gnijezdo.Ženka je došla do gnijezda i malo izbacivala ,pa joj je vjerovatno dodijalo i legla je na njih.
Šta želim reći,dan prije prstenovanja bi bilo dobro ovo napraviti ,tako da se ona navikne na strani materijal ,tako da kad staviš prstenove,ona ih uopće neće niti primjećivati.
P.S. Još jedna lekcija iz uzgoja.
Ujedno da se pohvalim,još dvije ženke grdelina su mi počele nositi jaja,jedna je danas snijela peto,a jedna četvrto,tako da ću ih obje sutra naleći,a istodobno ću naleći i dvije kanarinke.Ostaje mi još jedna ženka grdelina u parilici,koja je savila gnijezdo ,a nema jaja i ona stara u volijeri ,koja će krenuti tek za dvadesetak dana.