Za sada ima oko 30-tak mladih, sto je relativno malen broj na broj zenki u uzgoju kojih je 12 kom... neke jos nemaju niti jednog mladog, neke mlade zenke su prvu turu odbile zaleci tako da su jaja propala, ali veseli da su u drugoj sve moje mlade zenke odlicno odlezale i odhranile same svoje mlade! Neke novonabavljne zenke i dalje rade sve samo ne ono sto treba ali treba se priviknuti na to, i smireno ih pokusat primorat da se usabile.
Ove godine sam stvarno zadovoljan kvalitetom mladih, sto se nebi moglo reci za kvantitetu, prvi mladi su odvojeni, samo jedu i za par dana krecu na karotiniranje. Kako sam vec rekao stvarno sam zadovoljan melaninom, i kontrastom, sada treba odraditi karotiniranje i sacuvati ptice za predstojece izlozbe. Nadam se da ce ovogodisnji mladci biti bolji i kvalitetniji od lanjskih, pogotovo u segmentima gdje su lanjski bili mrvicu losiji po mom osobnom vidjenju.
Nadajmo se da ce do pocetka 11 mjeseca, i prve izlozbe koja ce biti na domacem terenu u Rijeci pokazati kvalitete koje imaju sada. Sada je sve na uzgajivacu, da korektno odradi posao oko pravilnog karotiniranja a genetika je ce vec uraditi svoje
Evo i neke slike