EUMOx je napisao/la:Maloprije sam pogledao gnjezdo jer znam da oni od 2.3.2011 moraju biti vani, uzimam gnjezdo i nadam se sve je tu,ali ono sta vidim su samo dijelovi tjela od tica, kao fashirano meso...pored toga komadi svuda po letilici...trebalo je biti 4 tica. Da znam sigurno da je muzjak,u tom momentu odvrnuo bi mu glavu...njegova sreca sto ga nisam vidio. Desavalo mi se da polupaju jaja od ljubomore,ali da budu toliko ljubomorni pa pobiju tice, to nije nikada bilo. Nisam ga pregradio jer stvarno je bio od koristi jer je hranio zenku i ona nije morala puno da ustaje sa gnjezda. Sljedeci put,dobice pregradu 11ti dan. Ovo pisem da neko izvuce neku pametnu, jer svakome zelim ono sto i sebi... Ako nije visemetarska volijera gdje muzjak moze da nadje vise zanimacije, pregradjujte ga jer vidite sta se moze dogoditi.
Evo da se nadovezem tvom iskustvu. Pokusao sam muzjaka ostaviti kod zenke, kako kazes hrani je, sve ide super. Ali, cim se ona digne sa jaja, evo ti ga on u gnijezdo i gazi po njima ili pojuri zenku da bi je pario i u tom naletu ulece u gnijezdo i gazi po jaja. Zna se odmah " leti " u svoj kavez. Dobro je rekao Eumox, da greskama i iskustvu se ucimo. Pozdrav