EUMOx je napisao/la:
Ja cu se povremeno ubacivati na temu ako me pozivate,i nadam se da se stvari iz teme "uvodjenje svjeze krvi" nemaju potrebe reprizirati. Ko je imao prilike da pogleda zadnji kratki video koji sam postavio,mogao je da vidi da je kod mene vec pomalo krenulo,na videu je npr. witkop-sp-eumo + eumo zenka,i pokreti sa materijalom govore sve. Jos jedan par divlje-farbe radi isto, temperatura u prostoriji je 12-13 stepeni,i pomalo ide na gore, svjetlost je od 5:20 - 19:20 (timer je na ljetnom racunanju,jer ono je stvarno i pravo) UV Birdlamp 2 x 150cm 2 x 36W,ako odbijemo izlazak 30min i zalazak 30min,imamo trenutno 13h svjetlosti i ptice polako pocinju da se interesuju,muzjaci su vec pojacali glas i vec trebaju tamponi za usi . Ako se govori o uzgoju stiglica/grdelina, nema veze dali je cilj dobiti pjevace ili boju, ako sam dobro razumio temu,cilj teme je sto bolji uspjeh u uzgoju,kad se dobije materijal,onda svako upravlja prema zeljenom cilju.
Ps. jedino sto mislim da necu ove godine uspjeti je upariti faganela sa zenkom stiglica,kasno sam ga dobio i nije prosao kroz moju skolu,pokusati hocu,ali sam sebi dajem slabe sanse u vezi toga za ovu godinu (napisao sam i vise nego sto sam mislio)
Pozdrav,nešto mi ne "štima" kod tvoje kombinacije mužjak witcop/eumo x ženka eumo ??? što Vi nazivate eumo ? dali je to ahat nosioc satineta ? ženka eumo ? kakve mlade očekuješ iz te kombinacije ?...kako vidim dužina svjetlosti od 13 sati već djeluje i ptice polako ulaze u nagon....