Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  Meni najdraža ptica

  Share
  avatar
  strici

  Broj postova : 35
  Registration date : 11.03.2010

  Re: Meni najdraža ptica

  Postaj by strici on pet 4 ruj - 16:03

  strici je napisao/la:Inače, mala lasta se je oporavila polovično ovom muhom. Ne da mi je optički nepoznata, ali ne baš često viđena. Lovljene su u kući privučene kuhanjem supruge:  Ali za njih je pak idealna druga hrana. Možda neko tko to zna i napiše, kažem pokaže.


  Ajmo znalci o pticama. Nije valjda da vas nije za ptice u prirodi briga. Ptica ima i u prirodi, poneki puta se i njima treba pomoči. Koja je to hrana idealna za mlade lastavice?
  I one budalaštine o hranjenju malih kosića psečom hranom nemojte više ni spominjati. Bolje je ništa ne pisati nego pisati gluposti, a ako več pisati onda se dobro informirati, jer vas pravi pričari neče ozbiljno shvatiti.
  avatar
  crv

  Broj postova : 1816
  Age : 53
  Location : Makarska
  Registration date : 02.12.2009

  Re: Meni najdraža ptica

  Postaj by crv on sri 23 ruj - 0:32

  Strici , idući put piljka samo skloni u hlad , poprskaj ga lagano sa finim raspršivačem vode , napoji ga pomoću šprice ili pipete i nakon sat - dva pusti ga.
  Zar si uvjeren da si ga za četiri dana tvrdo kukanim jajem i leptirom vratio u život?
  Na slikama su očiti simptomi žeđi.

  Glede dohrane mladunaca kosa , u pravu si - ne daje se hrana za pse , nego za mačke . I to granule omekšane u vodi.To je bitno u početnom periodu , dok ne progledaju. Kasnije po mogućnosti nastaviti sa crvima brašnjarima , glistama i grčicama tvrdokrilaca iz komposta ili stajnjaka.Sve to i dalje uz dodatak hrane za mačke i bobičastog voća.
  Postoji i jedan izvrstan izum.To je smjesa za ručno dohranjivanje ptica. Postoje različite varijante : Za granivore , insektivore , omnivore...
  avatar
  strici

  Broj postova : 35
  Registration date : 11.03.2010

  Re: Meni najdraža ptica

  Postaj by strici on sri 23 ruj - 10:48

  Meni je najprije drago da ovdje ima netko ko zna i o pticama u prirodi, a ne samo u kavezima. Ja sam jako protiv držanja naših prica u sužanjstvu i meni je licemjerno kad netko "uživa" u pjevu tih jadnih zatočenika iz kaveza.
  Treba imati malo mašte i samilosti i zaključiti, a zašto to one pjevaju.
  Vjerujem da sam piljku spasio život, i da sam bio u velikoj dilemi što da uradim; a to o kuhanim jajima sam otprilike znao od prije, ali i kontaktirao jednog veterinara; iako iz iskustva znam da mnogi nemaju blage veze o ostalim životinjama osim pasa i mačaka otprilike. Ali u nuždi je vrag i muhe jeo, pa tako za vrijeme kad nisam mogao uhvatiti muhu. Vodom sam ju pojio u u njoj razmućenim žumanjkom, ali i posebno. Mislio sam ju i prije pustiti, ali nakon pola dana kako je boravila u vrtu i ne bila posječena i hranjena od roditelja, tako sam napravio kako i gore opisano.
  Prije par godina sam izletjele kosove (dva, a dva su ubile mačke) držao čitava dva tjedna u velikoj gajbi, a kroz žice su ih roditelji hranili, pa tek onda pustio. Znam da je to bilo puno predugo, ali oni izlječu često i puno pre rano, pa da budem siguran da će se sigurno "podignuti u visine".
  Inače to o dohranjivanju malih kosovića ću jednom napisati, sada nisam pri vremenu, a i nisam objedinio temu. Ali svakako prije nego dođe vrijeme izlijetanja kosovića.
  avatar
  strici

  Broj postova : 35
  Registration date : 11.03.2010

  Re: Meni najdraža ptica

  Postaj by strici on sri 23 ruj - 11:32  Ne znam, a da ne tražim. Možda sam sliku već i prije postavio. Sveisto stavljam ju opet. To je "Grga", naš mladac, iz mačjih usta spašen kosić. On je u Dalmaciju donešen iz Beča, nakon višeputnog bezuspješnog pokušavanja njega kao poletarca u našem zelenom okruženju. Nisu ga ovdašnji kosovi prihvaćali, pa jer smo morali u Dalmaciju poveli smo i njega. U Dalmaciji se je uspio nametnuti. Kako s "Grga" nitko nije bio oduševljen, a jer je tako divno pjevao, š Dalmaciji smo ga prozvali Karuzo. Ovdje je na arišu petnaestak metara udaljenom.

  Sponsored content

  Re: Meni najdraža ptica

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: uto 17 srp - 2:52.