Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  Da li ispravno postupam

  Share

  Početnik

  Broj postova : 1
  Registration date : 01.10.2017

  Da li ispravno postupam

  Postaj by Početnik on ned 1 lis - 22:29

  Pozdrav i poštovanje svima, onim iskusnima a i početnicima poput mene.
  Posedujem tri malinoa (mužijaka i dve ženke) kao i jednog mladog (pile)štiglana i nameravam da u velikoj meri uozbiljim ovaj hobi. Držim ih na terasi koja je zastakljena i to obe ženke i štiglicu ("zbog socijalizacije") u letelici 80x40x40 a mužijak je iznad u manjem kavezu za pevače.
  Da li ispravno postupam u ovom periodu godine ili bi to trebalo malo preraspodeliti?
  Želim oformiti dva para (u toku je nabavka još jednog mužijaka) i bili bi smešteni u letelici koja je deljiva na pola, kada do toga dođe ta pregrada može biti obična rešetka ili neki lesonit kako se ne bi gledali?
  Unapred zahvalan svima!

  mimo

  Broj postova : 48
  Age : 44
  Location : tuzla
  Registration date : 29.10.2010

  Re: Da li ispravno postupam

  Postaj by mimo on sub 25 stu - 13:10

  ovaj forum dugo je slabo aktivan, a ponekad navratim.
  sto se tice malinoa oni su kanarinci pjesme, i u principu se ne drže sa drugim pticama pjevačicama, jer se kvari pjesma, iako je kod njih pjesma genetska.
  ako ti je cilj da dobijes bastarde stiglica i malinoa onda njih dvoje  odvoji i mislim da je volijera veća odlična, samo moraćes sačekati da sazrije omladinac i da ženka dobije nagon a što može biti promjenljivo i zavisi od mnogo faktora, zrelosti ženke, osvjetljenosti prostorije, topline prostorije, jačine ishrane.
  koju ženku odvojit teško je reći ali ako se neka javlja to bi moglo govoriti da je u pitanju ženka kvalitetnije linije pa nju ipak ostavi muzjaku malinou. ako je sam taj muzjak trebao bi mu poturiti pjesmu da iscisti svoj pjev, pitanje kako i koje ture pjeva. jer na kraju džabe ako je malino a ima dosta negativnih tura. treba krenuti iako si početnik sa najboljim mogućim kvalitetom a ne sa bilo čime.

   Sada je: čet 13 pro - 20:25.