Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  Bjeloglavi Sup rijetki turist u Svedskoj

  Share
  avatar
  Vrbanja

  Broj postova : 378
  Age : 55
  Location : svedska
  Registration date : 07.03.2010

  Bjeloglavi Sup rijetki turist u Svedskoj

  Postaj by Vrbanja on pet 15 lip - 14:54


  BJELOGLAVI SUP

  14-06-2012 god. Fågelcentralen på Hisingen

  U srijedu 13-06-2012 god.vidjen je oko podne kako oblijece oko kontejnera sa otpadnom hranom u naselju Lindome juzno od Göteborga.Poslije je vidjen iznad Göteborga kako kruzi.
  Cetvrtak 14-06-2012 god. Caroline Thunberg i Mia Niskanen prilikom obilaska stale gdje drze konje i ovce primjetile su da su ovce u stali veoma uznemirene.Prilikom pregleda stale u jednom djelu stale vidjele su neobicnu pticu izgledala je neuhranjena i bolesna.Nazvale su policiju koja je odmah dosla uz pomoc plicije uspjeli su uhvatiti pticu.Policija je nazvala -Centar za ptice u Hisingen-.Prilikom pregleda veterinara ustanovljeno je da je ptica zdrava jedino sto je izmorena i neuhranjena poslije dugog puta.Ova vrsta ptica je do sada vidjena samo jos dva puta jednom 1986 god. i 2000 god.
  Ovaj zadnji posjetitelj ima i prsten na nozi i dolazi nam iz -HRVATSKE-.Smjestili su pticu u volijeru prikladnu za tako velike vrste dok se malo oporavi i uhrani a racunaju za par dana i ide opet na slobodu.
  avatar
  crv

  Broj postova : 1816
  Age : 52
  Location : Makarska
  Registration date : 02.12.2009

  Re: Bjeloglavi Sup rijetki turist u Svedskoj

  Postaj by crv on sub 16 lip - 0:34


  Još jedan dokaz da ni instikti , a ni učenje od roditelja ne moraju biti garancija za opstanak.

  Naš sunarodnjak je krenuo ,,trbuhom za kruhom'' , ali po principu pokušaja i pogreške , na što se inače dobrano oslanja opća evolucija.

   Sada je: sri 23 svi - 19:34.