Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  Vizenza 2010

  Share
  avatar
  Dean

  Broj postova : 1847
  Age : 43
  Location : Pula
  Registration date : 19.08.2008

  Vizenza 2010

  Postaj by Dean on pon 8 stu - 13:04

  polako se zahuktava sezona izložbi...evo i moj mali doprinos, 07.11.2010 četveročlana Pulska ekspedicija (RenatoM, Ervino, Patrik i moja malenkost) posjetila je međunarodnu izložbu u Vicenzi. Nakon ugodnog puta od nekih 350 km stižemo pred varata izložbe. Čim smo ušli u dvoranu nije mi se svidjela rasvjeta...nekakve lampe (kakve su bile i na svjetskom u Piacenzi) koje totalno iskrive neke boje, ali nakon nekog vremena smo se privikli. Nabrzinu smo pretrčali prodajni dio - za nikad se nezna :-)) I natanane krenuli pregledati izložbeni dio (gledali smo samo kanarince boje - za ostalo više nije bilo ni snage ni volje ni vremena )

  Moj mali osvrt na viđeno, naravno da sam najviše pažnej posvetio pticama koje ja uzgajam i koje me trenutno najviše zanimaju: situacija sljedeća: ahat...ptice je izložio Accorsi Mauricio, već smo ga spominjali ranije...netreba ništa više dodati...ptice rakete, izabele i satineti...moram priznati da nisam baš impresioniran, nagrađene ptice su stvarno bile dobre, međutim na izložbi je bila hrpa loših i izabela i satineta što je malo pokvarilo dojam. I moja boljka topazi...izlagao je Bonamini Alessandro, čovjek zbog čijih sam topaza i počeo uzgajati ovu vrstu, naime kad sam ih vidio ne sječam se više koje godine u Reggio Emiliji, odmah sam se zaljubio, jedino što onda nisam znao da samo on ima takve i da je za 3 koplja ispred ostalih uzgajivaća u Europi (govorim o žutima, iako uzgaja i bijele i mozaike -žuti su ti koji su mene frapirali :-)). Tako je bilo i ovdje SVI topazi (osim jednog koi je bio diskvalificiran zbog "pokvarenog" prsta :-) su bili TOP klasa i naravno nagradjeni, Da sam napravio tih 700 km i samo to vidio, opet bi bio zadovoljan :-)).
  ahat onixe žute, nažalost nije nitko izložio.

  od ostalog svega po malo kuriozitet je bio tić sa 2 palca :-)) uzgajivać kaže da to doma nije ni primjetio :-)), pričali smo malo s jdnim čičom koi uzgaja (i pobjedio je s njima)crne i sivokrilce...čovjek je skoro zaplakao jer mu je sudac (mislim njemac) dao za opći utisak 4 (kod talijana je tu normalno 5) , kad smo mu objasnili da samo po FOI standardu tu ide 5 i da nije njemac mislio ništa loše s tom 4-om bilo mu je vidno lakše :-)), (kod talijana se 4 li manje u općem utisku daje samo ako je ptica prljava ili bolesna).

  eto vjerojatno če mojei kolege malo nadopuniti izvještaj, za sada toliko, evo par slika tek toliko da steknete dojam :-))
  avatar
  matija

  Broj postova : 345
  Age : 50
  Location : pazin
  Registration date : 19.09.2010

  Re: Vizenza 2010

  Postaj by matija on pon 8 stu - 17:28

  je li stigla koja ptica iz Vizenze do Pule, Ervino je sigurno nešto pazario ovako ozbiljan Very Happy ?
  avatar
  Renato.M

  Broj postova : 1494
  Age : 58
  Location : Pula
  Registration date : 14.12.2009

  Re: Vizenza 2010

  Postaj by Renato.M on pet 26 stu - 15:24

  Evo i mojih par uspomena uz Vicenze;

  avatar
  patrik

  Broj postova : 408
  Age : 37
  Location : vodnjan
  Registration date : 09.04.2010

  Re: Vizenza 2010

  Postaj by patrik on sub 27 stu - 14:34

  ervino i renato su si kupili po koju uspomenu sa vicence a ja i dean samo smo gledali

  Sponsored content

  Re: Vizenza 2010

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: sri 23 svi - 10:11.