Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  parenje u krvnom srodstvu - linijsko parenje

  Share
  avatar
  emirgrdelin

  Broj postova : 167
  Location : Mostar
  Registration date : 07.01.2013

  Re: parenje u krvnom srodstvu - linijsko parenje

  Postaj by emirgrdelin on sub 1 lip - 18:43

  pero je napisao/la:emirgrdelin-u, da li si si postavio cilj, odnosno svrhu rada po toj šemi. U incestu (pogotovo u prvoj i drugoj generaciji) do izražaja dolaze kako pozitivne, tako i negativne osobine.
  Naslov treba iti Krvno srodstvo.Lijeva strana je linija, ona pati muše potomke. Desna je red i prati ženske potomke. Obje idu tri puta u srodstvo okomito, što na kaju u postocoma daje 87,5% svakog roditelja.
  Donja dva reda su vodoravno parenje. Šemu bi koristio u slučaju da imam samo par ptica. Puno sigurnije je raditi sa heterozisom.
  Imas li semu tog heterozisa Very Happy
  avatar
  emirgrdelin

  Broj postova : 167
  Location : Mostar
  Registration date : 07.01.2013

  Re: parenje u krvnom srodstvu - linijsko parenje

  Postaj by emirgrdelin on sub 1 lip - 18:48

  Renato.M je napisao/la:To je to! Na slici se vidi postotak osobina koje se prenašaju na potomke. Kod ptica može se iči i dalje . Na toj slici vidi se parenje oca sa kčeri i dosta. Valja oca pariti i dalje sa unukama, praunukama. Samo pazi to se radi samo sa vrhunskim primjercima ptica jer kako se vidi u postocima svaka mala greška može postati velika greška.
  Pozdrav.
  Hvala Renato na odgovoru.Very Happy
  Meni je cilj stvorit genetske pjevace,ja se bavim iskljucivo pjesmom.tj da ne duljim volio bi da napravim jednu maticu ovih nasih balcanica.

   Sada je: pon 21 svi - 21:24.